Învinge recurențele: Strategii de consolidare a imunității copiilor pe timp de iarnă

Invinge recurentele: Strategii de consolidare a imunitatii copiilor pe timp de iarna

Învinge recurențele: Strategii de consolidare a imunității copiilor pe timp de iarnă

Pe scurt

  • Protejarea copiilor în timpul iernii este esențială. Având în vedere faptul că sistemul lor imunitar este în dezvoltare, este crucial să le oferim protecție suplimentară. Astfel, consolidarea imunității devine o prioritate pentru a face față atacurilor bacteriilor și virusurilor.

Iarna crește riscul de infecții virale, răceli și tuse

O îmbrăcăminte adecvată și un sistem imunitar puternic sunt cele două elemente cheie care îi vor proteja pe cei mici împotriva acestor amenințări. Totuși, consolidarea imunității nu este un proces de o zi, ci necesită eforturi constante.

După pandemia de Covid-19, accentul pe întărirea imunității copiilor a devenit mai pronunțat. Pentru a preveni bolile, este crucial să promovăm obiceiuri sănătoase și să luăm măsuri pentru consolidarea sistemului imunitar, încă din copilărie.

Cum să consolidăm sistemul imunitar al copiilor în mod natural

Este important să înțelegem că a răci este normal, în special în cazul copiilor. Sistemul lor imunitar este în plină dezvoltare, iar șansele de răspândire a microbilor sunt mai mari din cauza igienei mai puțin riguroase.

Un indicator al unui sistem imunitar puternic este viteza de recuperare după boală. Dorim ca cei mici să revină la starea lor vibrantă și energică cât mai repede. Dar, dacă perioada de recuperare este prelungită sau apar infecții recurente, cum ar fi infecții ale urechii sau infecții respiratorii, acesta ar putea fi un semn că sistemul lor imunitar are nevoie de atenție specială. Iată deci, câteva modalități de a consolida sistemul imunitar al copiilor în mod natural:

Evitați utilizarea inutilă a antibioticelor

Simptomele obișnuite ale răcelii și gripei ușoare ar trebui tratate în mod natural, evitând utilizarea excesivă a antibioticelor, cu excepția cazurilor în care este absolut necesar. Consumul excesiv de antibiotice poate perturba flora microbiană și afecta imunitatea.

Promovați spălarea regulată a mâinilor

Aproximativ 80% dintre infecții se răspândesc prin atingere, de aceea este important să învățăm copiii tehnica corectă de spălare a mâinilor. După strănut și tuse, copiii ar trebui să se spele întotdeauna pe mâini. Spălarea cu apă și săpun elimină bacteriile și virusurile, reducând astfel riscul de infecții.

Încurajați exercițiile fizice

Jocurile în aer liber (chiar și iarna, da!) nu îmbunătățesc doar starea de spirit și activitatea mentală, ci oferă și oportunitatea de expunere la soare, aer curat și mediu natural. Activitățile fizice regulate întăresc sistemul imunitar prin creșterea numărului de celule T, care ajută la combaterea infecțiilor.

Adoptați o alimentație echilibrată

✅ Evitați alimentele prăjite. În sezonul rece, preferăm adesea alimentele prăjite și picante, însă este recomandat să evităm aceste gustări. Înlocuiți-le cu alternative la cuptor pentru a menține o dietă sănătoasă, care oferă căldură și putere pentru sistemul imunitar al copilului.

✅ Includeți ierburi și condimente în preparate. Usturoiul, ghimbirul și turmericul sunt condimente cu proprietăți antimicrobiene și antioxidante, benefice pentru sistemul imunitar. Adăugarea acestora în preparate poate fi benefică. Ierburile proaspete precum oregano, cimbru, pătrunjel, busuioc și mărar, oferă o sursă proaspătă și accesibilă de vitamine.

✅ Începeți să utilizați alimente fermentate. Alimentele fermentate adaugă bacterii benefice pentru sănătatea intestinului și îmbunătățesc starea nutritivă a alimentelor. Este o modalitate eficientă de a consolida sistemul imunitar. Cu toate acestea, poate fi necesar să experimentați cu diverse opțiuni pentru a găsi cele pe placul copiilor: iaurt natural, kefir, varză murată, murături, borș.

✅ Adăugați mai mulți antioxidanți în alimentația celor mici. Antioxidanții, cum ar fi vitaminele A, C, E și zincul, sunt esențiali pentru alimentarea celulelor imunitare. O dietă bogată în antioxidanți poate fi obținută prin includerea fructelor de pădure, morcovilor, cartofilor dulci, dovleacului, citricelor, kiwi-ului, ardeilor capia și sfeclei roșii în alimentație. Este important să consume și fructe și legume crude pentru a păstra nivelurile optime de antioxidanți.

Peștele, bogat în vitamina D, este o altă opțiune benefică. O alimentație sănătoasă și bogată în fibre, împreună cu iaurtul pentru menținerea sănătății tractului gastrointestinal, contribuie la un sistem imunitar puternic.

Importanța suplimentelor alimentare pentru imunitatea copiilor

Alimentele bogate în vitamine contribuie la consolidarea sistemului imunitar, dar pentru a asigura un aport adecvat, suplimentele pot fi benefice. Suplimentele cu vitamina C și zinc sunt esențiale, deoarece susțin funcționarea normală a sistemului imunitar, iar fortIMMUNO® Kids oferă o soluție naturală și complexă pentru protejarea imunității celor mici!

Când vine vorba de consolidarea imunității copiilor, nu faceți compromisuri!

Alegeți fortIMMUNO® KIDS plicuri orodispersabile, o soluție eficientă cu Lactoferină, Vitamina C, Vitamina D3 și Zinc, contribuind la imunitatea robustă a copiilor. Optați pentru zile pline de zâmbete și sănătate!

În plus, acum există și fortIMMUNO® capsule pentru adulți și copii peste 12 ani, conținând o combinație eficientă de Quercetină, Lactoferină, vitaminele C, D3 și Zinc, esențiale în prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cele cauzate de Sars-Cov-2. Aflați mai multe despre fortIMMUNO® capsule aici.

Anumiți nutrienți joacă roluri esențiale în menținerea integrității și funcționării sistemului imunitar, manifestând acțiuni sinergice în pași determinanți pentru răspunsul imun. Printre acești eroi nutriționali, zincul și vitaminele C și D se evidențiază prin funcțiile lor imunomodulatoare și rolul în conservarea barierelor fizice ale țesuturilor.

Cei trei biofactori din fortIMMUNO® KIDS - zincul, vitamina C și vitamina D - reprezintă componente esențiale ale sistemului imunitar, îndeplinind diferite sarcini care se susțin reciproc. Un echilibru bine ajustat care ne ajută să combatem răcelile și alte infecții, facilitând în același timp recuperarea naturală, pentru a ne putea baza pe un sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului.

fortIMMUNO® KIDS plicuri orodispersabile conține o formulă special concepută pentru a susține funcționarea normală a sistemului imunitar (Lactoferină, Vitaminele C, D3 și Zinc). Un sprijin valoros pentru copii, asigurându-le o creștere sănătoasă și protecție în fața infecțiilor.

fortIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE: Citeste prospectul | Cumpara online


Iată ce beneficii îți oferă fortIMMUNO® Kids:

✅ Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
✅ Este eficient în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ Protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
✅ Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
✅ Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția sa intestinală și transportul în sânge;
✅ Tonifică organismul în perioadele de convalescență.

Profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2

Imunodeficiență

În perioadele de convalescență

Cumpara fortIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE 44.09 lei

ADMINISTRARE

1-3 ani – 1/2 plic/zi

3-6 ani – 1 plic/zi

6-12 ani – 2 plicuri/zi

În prevenție:

10 zile/lună timp de 3 luni

În faza acută:

7-10 zile

În faza de consolidare:

10-14 zile

Vitamina C (Acid L-ascorbic), aroma, Lactoferina - Bega Bionutrients™ (derivat din lapte), oxid de zinc microîncapsulat - Zincnova™ ; Vitamina D3 (colecalciferol)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII