Cum putem crește atenția și concentrarea copilului la școală? Sfatul medicului

Cum putem creste atentia si concentrarea copilului la scoala? Sfatul medicului

De maximă importanță în procesul de dezvoltare și învățare școlară al copilului este capacitatea sa de concentrare și atenție. Însă, într-o lume plină de stimuli și distragere, această abilitate poate fi pusă la încercare. Cu toate acestea, există modalități eficiente de a îmbunătăți atenția și concentrarea copilului la școală. Despre aceste aspecte, doamna Dr. Iulia Balint Boia, Medic Specialist Pediatru, ne oferă o perspectivă detaliată și sfaturi practice în cadrul acestui articol.

Un somn odihnitor are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și mentale a copilului

Pentru a oferi tot ceea ce are nevoie un copil pentru o dezvoltare sănătoasă și o performanță școlară optimă, este esențial să acordăm o atenție deosebită igienei somnului. Dormitul devreme și evitarea expunerii la ecrane înainte de culcare sunt două aspecte esențiale pentru asigurarea unei calități adecvate și unei durate suficiente a somnului. Aceste obiceiuri pot contribui la îmbunătățirea capacității de concentrare și de atenție a copilului în timpul orelor de școală și pot spori performanța școlară. Este important să înțelegem că un somn odihnitor are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și mentale a copilului și poate influența în mod semnificativ abilitățile cognitive și comportamentul său în timpul zilei. Prin adoptarea unor rutine regulate de somn și limitarea expunerii la surse de lumină albastră înainte de culcare, putem crea un mediu propice pentru odihnă și recuperare, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Urmărește materialul realizat cu doamna Dr. Iulia Balint Boia, Medic Specialist Pediatru >>

Expunerea la lumină naturală ajută la reglarea ritmurilor circadiene

Activitățile desfășurate în aer liber, în lumină naturală, pot juca un rol semnificativ în îmbunătățirea calității somnului. Această expunere la lumină naturală ajută la reglarea ritmurilor circadiene ale corpului, contribuind la stimularea secreției adecvate de melatonină, un hormon care joacă un rol crucial în inducerea somnului și menținerea unui ritm sănătos de somn și trezire. Prin urmare, petrecerea timpului în aer liber poate fi o modalitate eficientă de a promova un somn odihnitor și de a contribui la sănătatea generală și buna funcționare a organismului.

Alimentația echilibrată: cheia unei concentrări îmbunătățite

O ajustare adecvată a alimentației copilului poate avea un impact semnificativ asupra nivelului său de energie și concentrare. Înlocuirea gustărilor bogate în carbohidrați cu pachete care includ proteine, fructe și legume crude poate contribui la menținerea unui echilibru stabil al glicemiei și al nivelului de insulină. Astfel, se poate evita apariția schimbărilor bruște de energie și de stări de oboseală, care pot apărea în urma consumului excesiv de carbohidrați. Optând pentru alimente variate și echilibrate, copiii pot beneficia de un aport adecvat de nutrienți esențiali, care să le asigure energie și vitalitate pe parcursul întregii zile.

De asemenea, este important să acordăm atenție la cât de încărcat este programul copilului nostru, cât de mult timp petrece după școală cu alte activități și dacă își permite suficient timp pentru odihnă și joacă liberă. Totodată, trebuie să fim atenți la factorii care pot distrage atenția copilului, cum ar fi telefoanele și ecranele, în special în timpul orelor școlare. Prin gestionarea adecvată a programului și reducerea expunerii la aceste surse de distracție, putem contribui la îmbunătățirea concentrării și performanței școlare a copilului nostru.

Facilitează performanța academică a copilului cu Alinan Atenție și Concentrare, Sirop 150 ml

Alinan Atenție și Concentrare, sirop 150 ml, este un supliment alimentar destinat copiilor, conceput pentru a sprijini și îmbunătăți atenția și concentrarea. Acesta conține o combinație eficientă de vitamine din complexul B și magneziu sub formă de săruri ușor absorbabile. Vitaminele din complexul B au un rol esențial în buna funcționare a sistemului nervos central, contribuind la transmiterea corectă a impulsurilor nervoase și la menținerea energiei mentale și fizice.

Magneziul, prezent în formă de săruri cu absorbabilitate mare, are proprietăți calmante și ajută la reducerea stresului și a oboselii. Acesta susține funcționarea normală a mușchilor și a nervilor, fiind esențial pentru echilibrul și sănătatea generală a organismului.

Alinan Atenție și Concentrare este recomandat în perioadele de oboseală excesivă și suprasolicitare intelectuală sau fizică intensă. De asemenea, poate fi util în gestionarea stresului și recuperarea după perioadele de boală. Recomandat copiilor începând cu vârsta de 1 an, acest sirop ajută la îmbunătățirea capacității de atenție și concentrare, reducerea agitației și emotivității, precum și combaterea oboselii și extenuării.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Promoții speciale și reduceri

Accesează chiar acum ShopFiterman.ro și profită de reducerile și promoțiile speciale.

În fiecare săptămână descoperi noi surprize la produse pentru tine și cei dragi.

Produse pentru bebeluși
Produse pentru adulți
Produse mămici frumoase
Îngrijire personală
Produse pentru tătici puternici

www.ShopFiterman.ro