Nu accepta sfaturi de parenting de la oameni care nu au copii. Ei NU inteleg cele mai importante lucruri

Nu accepta sfaturi de parenting de la oameni care nu au copii. Ei nu inteleg cele mai importante lucruri.

Nu accepta sfaturi de parenting de la oameni care nu au copii. Ei NU inteleg cele mai importante lucruri

În calitate de părinte, primești adesea sfaturi și sugestii din toate părțile. Este important să iei în considerare de unde provin aceste sfaturi și să fii selectiv în privința surselor pe care le asculți. Insa, din punctul nostru de vedere - un aspect important este să nu accepți sfaturi de parenting de la oameni care nu au copii. De ce? Pentru că ei nu înțeleg cel mai important lucru: realitatea și complexitatea de a crește un copil. De fapt - cu totii am fost părinți perfecți până când am avut copii.

Ați primi sfaturi de conducere de la cineva care nu are permis de conducere? Desigur că nu.

Nu accepta sfaturi de parenting de la oameni care nu au copii

Asta nu înseamnă că oamenii care nu au copii nu pot da sfaturi bune despre copii. Cu niste ani in urma am predat mulți ani la o grădiniță înainte de a avea copii, iar părinții îmi cereau frecvent sfaturi. Cunoșteam copii și puteam să dau sfaturi despre copii cu încredere, cunoștințe și experiență.

Dar nimic nu te pregătește cu adevata pentru a deveni părinte. Parenting-ul este mult mai mult decât îngrijirea și îngrijirea copiilor. Nimic nu te pregătește să ai o parte din creier preocupată de o altă persoană în orice moment, chiar și atunci când dormi; căci, indiferent ce faci, indiferent dacă ești fizic cu copilul tău în acest moment sau nu, atenția ta este permanent divizată.

Crezi că înțelegi că bebelușii sunt epuizați, dar nu înțelegi. Dincolo de privarea de somn, a avea o ființă umană care este complet dependentă de tine în orice moment este extenuant peste măsură. Nu te poți pregăti pentru a deveni întreaga lume a altei persoane.

Este usor să spui că nu îți vei pierde identitatea ca persoană, dar dificultatea de a rezista la asta este ceva ce nu poți înțelege pe deplin până când nu ești cufundat în ea. Nu este permanent și te întorci; dar este aproape imposibil să nu simți că există doar pentru acest copil, cel puțin de ceva timp. Și habar nu ai cât de tare te va lovi până când acel copil va fi pus în brațe.

Deci ce facem cand primim sfaturile acelea?

Cu excepția cazului în care vă oferă sfaturi nedorite și nedorite, nu este nevoie să subliniați nimic din toate acestea unei persoane fără copii sau unui viitor părinte care își discută planurile pentru atunci când vor avea copii. Ei isi vor exprima parerea cu convingere, încrezători în ei înșiși și în convingerile lor și veți ști că nu au idee; dar lasă-i să-l aibă. Să le spui că nu înțeleg vă va frustra pe amândoi. Când va veni timpul, își vor da seama.

Mă gândesc la toate lucrurile pe care le-am spus mamei mele în timp ce eram însărcinată, iar ea doar a zâmbit și a dat din cap. Ani mai târziu, am glumit „Știai că sunt plin de asta, nu?” Ea a zâmbit și mi-a spus: „Da”. Ea știa că voi învăța ca toți părinții.

Nu există sfaturi parentale sau nimic care să te pregătească pentru cât de copleșitoare poate fi meseria de parinte

Nu există sfaturi parentale sau nimic care să te pregătească pentru cât de copleșitoare poate fi meseria de parinte – si nu există nimic care să te pregătească pentru cât de mult îți vei iubi copilul. Când acel copil intră în viața ta, devii parte din ceva mai mare in acest univers - și poți simți asta.

În timp ce mergeam pe holurile spitalului, în travaliu cu primul meu copil, m-am intalnit cu o mamă, care ținea în brațe un bebeluș de câteva minute. M-a privit în ochi. M-am uitat în a ei. Am știut în acel moment că ea tocmai fusese sa ia copilul. S-a uitat la mine și a zâmbit. Ea știa că eram pe cale să devin cineva nou. DUpa ce o femeie devine mama, nu va mai fi la fel ca inainte. Eu si ea eram doua femei momentan pe părți opuse ale aceleiași metamorfoze. Nu am uitat niciodată acel moment pe care l-am împărtășit.

Așa că încercați să fiți amabili cu experții în creșterea copiilor fără copii. Ei nu înțeleg nimic dar e OK... Dacă vor avea copii la un moment dat, vor gandi altfel. Daca nu vor avea copii - inseamna ca nu vor primi aceasta intelepciune. Toți am fost ei la un moment dat. Am fost părinți perfecți până când am avut copii.

Ad-Extra3:

Am fost părinți perfecți până când am avut copii.

Inainte de avea copii - cu totii am fost la fel - ne placea sa dormim sâmbăta dimineața pana la 10, ne placea sa mergem spontan la restaurant și la un film. Și aveam o canapea din piele fără pete de lapte. Aveam un program si era liniste in casa cand trebuia sa fie liniste. Adevarul este ca inainte să avem copii, știam că voi fi părintele perfect. Copiii mei nu s-ar uita la televizor. Nu ar mânca niciodată junk food. Și n-ar face niciodată, niciodată criza de tantrum în public.

Opt ani mai târziu și acesta este un scurt instantaneu al vieții noastre cu copiii:

1. SUnt expert in seriile de desene animate pentru copii. Stiu cantecele, poezii - am o colectie de carti de povesti si desene...
2. S-ar putea să fie niște glazură de ciocolata pe tavanul nostru.
3. Copiii noștri au făcut atâtea crize de furie în mall încât am simpatie cand vad altii copii care fac criza si ma uit cu solidaritate la acei parinti.

Când nu ai copii, parentingul arată ca o briză. Și este foarte ușor să începi multe dintre propozițiile tale cu „Copiii noștri nu vor…”

Dar, crede-mă, odată ce ai copii, multe dintre noțiunile tale predispuse ies pe fereastră.

Și de aceea nu ar trebui să iei niciodată sfatul parental de la o persoană care nu are copii. Pur și simplu nu știu cum este să faci asta zilnic. Doar pentru că e un unchi sau mătușă grozavă sau au avut grijă de niște copii timp de câteva ore, nu îi face un experti in parenting.

Ați primi sfaturi de conducere de la cineva care nu are permis de conducere? Desigur că nu.

În calitate de părinți, suntem inundați de sfaturi nesolicitate de la oameni în fiecare zi. Bunicul crede că ar trebui să lași copilul să plângă. Sora ta crede că copilul tău este răsfățat. Iar matusa iti spune ca ar fi timpul sa ca fiica ta să poarte aparat dentar... si peste asta - mai vin si sfaturile celor care nu au copii. E deja prea mult.

De ce sfaturile de parenting ale celor fara copii nu au nici un sens...

Lipsa Experienței Practice: Fără experiență directă, cei fără copii nu pot înțelege pe deplin provocările și nuanțele cotidiene ale vieții de părinte. Sfaturile lor, deși bine intenționate, pot lipsi de relevanță și aplicabilitate.

Empatie Limitată: Fără să fi trăit personal stresul, oboseala și bucuriile unice ale parentingului, este dificil pentru cei fără copii să empatizeze cu adevărat cu situațiile specifice pe care le întâmpini.

Lipsa Înțelegerii Dezvoltării Copilului:
Părinții se confruntă cu etape variate și complexe în dezvoltarea copiilor lor, de la tantrumuri la probleme de somn și alimentație. Cei fără copii pot să nu înțeleagă cum să gestioneze aceste etape în mod practic.

Sfaturi Bazate pe Teorie: Cei  fără copii pot oferi sfaturi bazate pe cărți sau articole citite, dar fără aplicarea practică, aceste sugestii pot să nu fie eficiente în situații reale.

Ascultă Sfaturi de la Părinți Experimentați

Atunci când ai nevoie de îndrumare, caută sfaturile altor părinți care au trecut prin situații similare. Experiențele lor te pot ajuta să navighezi mai bine provocările pe care le întâlnești. De asemenea, consultă specialiști în domeniul copilului, cum ar fi pediatrii sau psihologii pentru copii, care au cunoștințe profesionale și experiență practică.

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 

referinte: positive-parenting-ally.com, psychologytoday.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024



 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Parenting

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII