Prima nastere in apa la maternitatea din cadrul Campusului Medical Brasov

Prima nastere in apa la maternitatea din cadrul Campusului Medical Brasov

Prima nastere in apa la maternitatea din cadrul Campusului Medical Brasov

  • Pe 8 decembrie 2011, in cadrul Maternitatii REGINA MARIA Brasov, s-a nascut primul copil prin metoda nasterii in apa. Fericitul eveniment a avut loc la ora 02.23. Fetita a obtinut nota 10 la nastere, cantareste 3220 grame si are 54 cm lungime.

Echipa care a ajutat-o la nastere pe fericita mamica este formata din: Dr. Baiulescu Cristian , medic specialist obstetrica - ginecologie, Dr. Bigiu Laura , medic specialist  neonatologie, Buga Daniela, asistent obstetrica  ginecologie si Ionescu Anca, asistent  neonatologie.

Suntem onorati ca am putut inaugura cada de nasteri in apa a spitalului REGINA MARIA. Pentru mine, ca si mamica, a fost o experienta deosebita. Domnul doctor Baiulescu ni s-a parut un om extraordinar si care ne-a castigat increderea. Va dorim cat mai multe experiente placute, ca si a mea, sa folositi cu spor noua achizitie si sa faceti cat mai multe mamici si bebelusi fericiti cu ajutorul ei si al lui Dumnezeu ne-a spus proaspata mamica Maria.

Evenimentul de astazi este doar inceputul unei extinderi firesti a tipurilor de nastere practicate deja in cadrul maternitatii din Brasov. Avantajele nasterii in apa decurg din procesul natural pe care il implica. Astfel, mama are parte de o relaxare mai buna in cursul nasterii, durerea perceputa fiind diminuata, uneori nefiind nevoie de nici o alta metoda de analgezie. Pentru noul nascut, trecerea din mediul intrauterin catre cel extrauterin este mult mai lina, iar legatura emotionala creata intre mama si bebelus este mai puternica.

Nasterea in apa in cadrul Retelei private de sanatate REGINA MARIA este disponibila din decembrie 2008 , de la deschiderea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Bucuresti , locul unde a venit pe lume primul bebelus nascut in apa in Bucuresti, pe 4 iunie 2009. Spitalul de Obstetrica si Ginecologie REGINA MARIA este singura unitate de acest gen unde se pot face nasteri in apa in Bucuresti.

Incepand din decembrie 2011, nasterea in apa este un serviciu disponibil si in cadrul Campusului Medical Brasov. Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Bucuresti si cel din Brasov au fiecare cate o sala de nasteri care include o cada speciala de nasteri. Pana acum, 6500 de copii au venit pe lume la REGINA MARIA Reteaua privata de sanatate .

In cadrul Retelei Private de Sanatate, REGINA MARIA, serviciile de maternitate sunt asigurate prin cele doua entitati: Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Bucuresti , Spital de obstetrica si ginecologie Bucuresti, Maternitatea din cadrul Campusului Medical Brasov..

Va recomandam sa cititi articolul complet despre: Maternitatea din cadrul Campusului Medical Brasov.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema: Diverse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII