Ce facem impotriva cearcanelor si pungilor la ochi?

Ce facem impotriva cearcanelor si pungilor la ochi?
- E ogoraznic sa te trezesti dimineata si sa observi in oglinda o pereche de cearcane. Daca cearcanele sau pungile sub ochi apar ocazional, dupa o noapte nedormita sau o zi de stat cu ochii in calculator, nu ne ingrijoram prea tare, pentru ca stim ca a doua zi vom avea din nou un chip luminos si proaspat. Dar cand cearcanele si pungile apar zi de zi, avem motive sa ne alarmam. IAta sfatul Superevei:
De ce apar cearcanele?
Cearcanele sunt de cele mai multe ori o problema de drenaj care apare atunci cand lichidele nu mai sunt evacuate corect in exteriorul organismului. Initial, cearcanele apar dupa o noapte nedormita, dar ulterior ele pot deveni permanente. Cearcanele apar mult mai repede la persoanele care nu au grasime in pometi si pometi bine conturati, pentru ca pielea "se lasa" o data cu inaintarea in varsta, lasand in urma cercul vanat din jurul ochilor.
Dar pungile sub ochi?
Pungile aparute sub ochi sunt tot o problema de drenaj care se produce o data cu inaintarea in varsta. Atat pentru cearcane, cat si pentru pungi, factori favorizanti sunt programul insuficient de odihna sau aportul scazut de lichide. Pungile pot fi si semnul unor afectiuni renale, endocrine sau hepatice. Pungile care apar ca urmare a unei afectiuni interne se recunosc usor. De aceea, un sfat pe care il dau medicii este catre un consult de alta specialitate, in functie de antecedente: urologic, endocrinologic sau de medicina interna.
Tratament
Hidratarea
este prima regula pentru tratarea cearcanelor si pungilor care apar ca o
problema de drenaj. Trei litri de lichide, zilnic, sunt obligatorii pentru un
bun drenaj.
Daca cearcanele si pungile persista, se recomanda o medicatie de sustinere a microcirculatiei, cu drenante si medicamente care favorizeaza microcirculatia, cu vitamine si cu antioxidanti (in cazul cearcanelor).
Cercul vanat din jurul ochilor se poate estompa printr-un tratament dermato-cosmetic, care consta intr-o microabraziune, o metoda moderna de peeling cu substante care albesc pielea. Cosmetica ne ofera si o metoda de a atenua cearcanele, fara sa le vindece: injectarea de acid hyaluronic, substanta care se absoarbe in piele dupa aproximativ 9 luni.
Pentru pungile vechi si bine conturate se poate face un tratament de drenaj, injectabil. El contine un lipolitic ce topeste depozitul adipos, enzime care desfac mai usor grasimea, vitamine pentru refacerea elasticitatii pielii in surplus si un drenant pentru evacuarea lichidelor. Pungile pot fi indepartate si prin blefaroplastie, o interventie chirurgicala care se face insa numai persoanelor cu varsta peste 35 de ani.
Prevenire
Cartoful,
castravetele rondele, vitaminele, sucurile de lamaie si portocale, compresele cu
ceai verde (proaspat) si o hidratare corespunzatoare previn aparitia cearcanelor
si pungilor de sub ochi si chiar le trateaza, daca nu sunt permanente.
Nu apelati la creme care agreseaza pielea, pentru a estompa cearcanele sau
pungile. Pielea din jurul ochilor este sensibila si prea putin hidradata, de
aceea nu trebuie in nici un fel agresata.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 3 comentarii
Articolul despre cearcane este foarte bun.Am 45 ani si am inceput sa am cearcane .Nu m-am gandit ca poate fi si o problema endocrinologica .Am sa-mi fac un control ,pentru ca stiu ca am probleme.Multumesc pentru recomandari.
interesant articolul!stiti cumva unde se pot face tratamentele si cat costa?multumesc
Asta este intradevar un articol bun. La obiect si profesional explicat.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII