Copilul are nevoie de disciplină: despre reguli și echilibru - sfatul psihologului | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 12 comentarii

  1. alina
    alinatrimis la 17/3/2015

    Parerea mea e ca acei copii care plang prin magazine, care sunt obraznici si nu asculta o fac din cauza ca li s-au impus prea multe lucruri, au fost lasati sa planga de mici, pedepsiti, nu sunt de acord cu ast. Eu am un copil de 3 ani care e obraznic doar daca e supraobosit sii ii este somn, niciodata nu a fost lasat sa planga nici macar cand a fost mic bebelus, mereu i-am dat atentie, i-am luat o gramada de jucarii pe care nule-a stricat, le iubeste si le pastreaza eu chiar ma rog sa le strice sa mai arunc din ele,ca nu am loc in camera lui. Stiti cene-a zis intr-o zi? Enough toys! No more please. Daca mergem la cumparaturi si vrea o jucarie ii explic ca nu avem bani la noi si ca o cumparam altadata, el stie foarte bine ca nu trebuie sa faca mofturi sa i se cumpare jucaria, stie ca i se va lua (nu-i luam mereu doar daca mai cere aceasi jucarie sau nu se mai opreste de vorbit despre ea). Daca il intrebi daca vrea ceva iti raspunde Yes please sau No thank you.

    Raspunde la acest comentariu
  2. MariaPad
    MariaPadtrimis la 25/6/2014

    Buna, si eu folosesc un laptotp educativ pentru copiii mei...dar doar o data pe saptamana nu imi place sa se obisnuiasca prea mult cu laptopul si incerc sa reproduc jocurile cu obiecte, fete de copii, poze si culori :)

    Raspunde la acest comentariu
  3. Claudia
    Claudiatrimis la 7/2/2014

    Pentru mamicile care vor sfaturi despre disciplina si pedepsele copiilor, acesta este id-ul meu. Va astept sa vorbim.claudia.cerasela78

    Raspunde la acest comentariu
  4. eu
    eutrimis la 8/10/2012

    ce tampenie...cica pastreaza o carte sau o revista in masina pentru ca s-ar putea sa dureze pana se linisteste. pai fratilor..voua cand va tipa copilul langa voi...va apucati de citit o carte? nu zic ca nu sunt si sfaturi bune in articol dar...multe lucruri tind spre ridicol. ca orice articol d p web cand e vb de copii.

    Raspunde la acest comentariu
  5. ramona
    ramonatrimis la 20/9/2012

    bunasi eu am o fetita de 4 ani jumate si mie tare greu cu ea pentru ca e f rasfatata si acum nu ma prea asculta ma inpun an fata ei cat pot pentru ca vreau sa fie un copil educat dar mie si cumva mila de ea sao opresc de la lucrurile care ai plac atunci cand greseste si trebuie si pedepsescce ar trebui sa fac?cum sa procedez?

    Raspunde la acest comentariu
  6. alina
    alinatrimis la 9/7/2012

    A folosit cineva pana acum in educatia copilului vreun laptop educativ? Am gasit unul pe un site dar nu stiu daca nu cumva e cam devreme pentru un baietel de 5 anisori .Daca l-a folosit careva va rog sa-mi spuneti si mie o parere.

    Raspunde la acest comentariu
  7. simona_1986
    simona_1986trimis la 2/4/2012

    buna ma numesc simona am un baietel de 3ani este un copil tare energic,inteligent,dar mika noasta problema este faftul ca e ff rasfatat.Am incercat sa il educ cum este mai bine,am cumparat cartie de specialitate,am fost la diferite cursuri si in ultima faza la psiholog.Toti cei din familia mea se baga in cresterea si educatia lui,eu ii esplic ca nu are voie iar ei il lasa sa faca ce vrea.Am obosit sa ma lupt cu morile de vant,de aceea va cer ajutor!Imi raspunde ,ma jigneste,cand intram in magazine si nu ii cumpar tot ce vrea se pune jos si plange.nu vrea sa mai asculte de loc.ce pot sa fac in cazul asta?

    Raspunde la acest comentariu
  8. Dana
    Danatrimis la 2/4/2011

    Nu este utopic articolul. Fiind dascal de profesie am citit mult despre educatia copiilor. Aceste reguli trebuie intelese de catre parinti si apoi aplicate. Am un copil coleric care a avut tot felul de manifestari suparatoare pana pe la 4 ani. Am fost intotdeauna consecventa cu regulile stabilite in prealabil si, dupa cum spuneati, i-am dat alternative - inainte, nu dupa actiune. Este un succes mare pentru mine si familia mea. Dar......nu oricine dispune de fermitate si consecventa in decizii. La acest moment sunt convinsa ca orice profesie cere o mare doza de profesionalism................iar meseria de parinte nu face exceptie.

    Raspunde la acest comentariu
  9. gaby
    gabytrimis la 16/2/2012

    buna ma numesc gaby am un baietel de 2ani si 8 luni este un copil tare energic ori de cate ori ies cu el la magazin intru cu el inauntru si apoi tot ce vede crede k ii apartine lui ii cumpar ce cred eu ca e mai bine si sanatos dar el nu vrea ce-i dau eu tot ce vrea el cauta nu stiu ce sai dau k sa nu mai planga si plus de asta nici nu mananca dupa ce ii desfac ambalajul arunca produsul sau jucaria o strica nu stiu ce sa fac si cum sa fac va rog ajutatima

    Raspunde la acest comentariu
  10. o mamica
    o mamicatrimis la 11/5/2009

    Crizele din magazin sau dintr-un loc public (de la 3-4 ani in sus) nu sint decit efectul educatiei (sau mai bine zis non-educatiei) primite de copil pina la virsta aceea. De ce ar face un copil de 3-4 ani o

    Raspunde la acest comentariu
  11. xalagun
    xalaguntrimis la 20/5/2008

    imi disciplinez copilul, sau cel putin incerc, dar cand se uita cu ochii aceea mari la mine.... ma topesc.

    Raspunde la acest comentariu
  12. tanima
    tanimatrimis la 20/5/2008

    Mi se pare utopic ceea ce se scrie aici, in acest articol. partea cu scos copilul afara din magazin, eventual sa iei si o carte cu tine in masina....Vax!!! Nu cred ca functioneaza asa ceva la vreun copil.Chiar nu am gasit vreo situatie ca re sa spun ca ar functiona la vreo criza reala.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: