Pericolele deficitului de iod - de la probleme ale sistemului imunitar si endocrin la cele ale sistemului cardio-vascular | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 5 comentarii

 1. Nicole D.
  Nicole D.trimis la 26/5/2015

  Luminita, carenta de iod din alimentatia copiilor duce la retinerea cresterii, dezvoltarii sexuale si la deficente mintale(cretinism) deoarece glanda tiroida contine o proteina numita tireoglobulina care se poate transforma in hormoni tiroidieni (responsabili de deszvoltarea celor enumerate si de tine) doar in prezenta iodului. Hipofunctionare glandei tiroida are aceste consecinte urate, din pacate. Sper ca ti-am fost de ajutor si ai inteles. O zi buna!

  Raspunde la acest comentariu
 2. ghita
  ghitatrimis la 20/3/2012

  unde pot gsi medicamentul jodo pt. lipsa de ood

  Raspunde la acest comentariu
 3. Cecilia
  Ceciliatrimis la 12/3/2012

  As dori sa stiu unde a primit raspunsuri intrebarea Claudiei. Sunt si eu interesata de asta.

  Raspunde la acest comentariu
 4. Claudia
  Claudiatrimis la 5/3/2012

  As dori sa-mi spuneti si mie ce alimente nu contin iod.Tin un anumit regim alimentar care trebuie sa fie foarte sarac in iod si nu am voie sa mananc sare iodata pentru ca urmeaza sa fac un tratament cu iod radioactiv.

  Raspunde la acest comentariu
 5. Luminita
  Luminitatrimis la 6/2/2012

  De ce carenta de iod in alimentele consumate de copii duce la retinerea cresterii, dezvoltarii sexuale si la deficente mintale-cretinism?

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: