Ce este luteina si ce rol are in sanatatea ochilor copiilor? - CONCURS | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 28 comentarii

  1. Bradu Loredana
    Bradu Loredanatrimis la 17/3/2015

    Luteina provine din surse exogene deoarece corpul uman nu poate sa o sintetizeze. Ea este principalul pigment al retinei si are rol antioxidant, prevenind bolile oculare precum cataracta sau glaucomul.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Chereji Alina Anca
    Chereji Alina Ancatrimis la 14/3/2015

    Facand parte din familia carotinoidelor, luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii, iar studii recente arata ca joaca un rol important in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Expunerea la soare afecteaza in timp macula, ducand la degenerarea maculara si de aceea este important sa iti protejezi copilul fata de acest fenomen, fiind dovedit faptul ca degenerarea maculara este principalul factor care conduce la orbire dupa varsta de 55 de ani. Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii. Un studiu publicat in 2008 in revista Ophtalmology arata ca persoanele care consuma mai multa luteina au un risc scazut de a face cataracta la varsta inaintata.Un alt studiu, publicat recent, in 2014, in Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition arata ca luteina este principalul carotenoid care se gaseste in tesutul creierului copiilor. Este prezenta mai ales in zonele care au legatura cu cunoasterea, vederea, auzul si vorbitul, ceea ce ar putea indica importanta acestei substante in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina se gaseste in legumele verzi, inclusiv spanac, varza, napi, dar si in porumb, mazare, fasole verde si salata verde. Aportul de luetina poate fi insa cu succes mentinut la cote normale prin suplimente alimentare special concepute pentru a creste nivelul de luteina din organism, cum este Cavit Junior Luteina, care ajuta la o dezvoltare armonioasa si la mentinerea sanatatii vederii copiilor si a organismului in general.

    Raspunde la acest comentariu
  3. NOVAC GEORGIANA RODICA
    NOVAC GEORGIANA RODICAtrimis la 14/3/2015

    LUTEINA PROTEJEAZA OCHII ATAT COPIILOR CIT SI LA ADULTI DE EFECTE NEGATIVE ATAT DE SOARE CIT SI DE ALTE IMPURITATI CA PRAFUL SAU ALTELE ESTE CA O VITAMINA NECESARA VEDERII.

    Raspunde la acest comentariu
  4. lina
    linatrimis la 12/3/2015

    Luteina este un carotenoid : un pigment galben sau portocaliu prezent in legume si fructe. Ca si alte carotenoide, cum ar fi licopenul si betacarotenul, luteina actioneaza ca un antioxidant, protejand celulele impotriva actiunii radicalilor liberi care se crede ca ar cauza tulburarile legate de varsta cum este cataracta, degenerescenta maculara si artere infundate

    Raspunde la acest comentariu
  5. Dvornic Elke
    Dvornic Elketrimis la 12/3/2015

    Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Tudor RUXANDRA
    Tudor RUXANDRAtrimis la 8/3/2015

    LUTEINA protejeaza retina si cristalinul, ajuta la cresterea acuitatii vizuale pe timp de noapte, poate impiedica uscarea conjunctivei si a corneei. LUTEINA vine �n ajutorul persoanelor suferinde de probleme oculare oferind solutia complexa intr-un singur produs tuturor celor care au nevoie de un ajutor natural pentru mentinerea sanatatii si acuitatii vizuale.

    Raspunde la acest comentariu
  7. mihaelaandreea
    mihaelaandreeatrimis la 19/3/2015

    Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retinei unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu
  8. HABA DANIELA
    HABA DANIELAtrimis la 17/3/2015

    Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retineni, unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu
  9. pop aurelia
    pop aureliatrimis la 24/2/2015

    Cu siguranta Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retineni, unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu
  10. albus ramona
    albus ramonatrimis la 23/2/2015

    Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retineni, unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu
  11. ISABELA
    ISABELAtrimis la 23/5/2016

    Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii. Un studiu publicat in 2008 in revista Ophtalmology arata ca persoanele care consuma mai multa luteina au un risc scazut de a face cataracta la varsta inaintata.Un alt studiu, publicat recent, in 2014, in Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition arata ca luteina este principalul carotenoid care se gaseste in tesutul creierului copiilor. Este prezenta mai ales in zonele care au legatura cu cunoasterea, vederea, auzul si vorbitul, ceea ce ar putea indica importanta acestei substante in dezvoltarea creierului copiilor.NOI SUNTEM MEREU CU PROBLEME FIIDCA AVEM ASTM SI CAND SE COMBINA CU RACEALA E DE RAU MAI ALES IN SEZONUL RECE .

    Raspunde la acest comentariu
  12. Serban Elena
    Serban Elenatrimis la 24/2/2015

    Luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii. Luteina este extreme de folositoare , actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii. .Luteina se gaseste in legumele verzi, inclusiv spanac, varza, napi, dar si in porumb, mazare, fasole verde si salata verde.

    Raspunde la acest comentariu
  13. Marin Theodora
    Marin Theodoratrimis la 19/2/2015

    Luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii. Luteina este extreme de folositoare , actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii.

    Raspunde la acest comentariu
  14. Tanasie Gabriela
    Tanasie Gabrielatrimis la 18/2/2015

    Facand parte din familia carotinoidelor, luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii, iar studii recente arata ca joaca un rol important in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Expunerea la soare afecteaza in timp macula, ducand la degenerarea maculara si de aceea este important sa iti protejezi copilul fata de acest fenomen, fiind dovedit faptul ca degenerarea maculara este principalul factor care conduce la orbire dupa varsta de 55 de ani. Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii.

    Raspunde la acest comentariu
  15. Samona
    Samonatrimis la 19/2/2015

    Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retineni, unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: