Dislexia la copil: cauze și tipuri. Dislexia poate influența procesul de invățare al copilului - sfatul psihologului | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 8 comentarii

  1. Ioana
    Ioanatrimis la 12/8/2019

    Sunt cadru didactic si lucrez mult cu un copil dislexic. Exersez f.mult. Caut mereu soluții pt.a obține un minim progres.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Silvia
    Silviatrimis la 15/1/2019

    Exista in Bucuresti un centru pt.copii cu dislexie,Edulier.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Inga
    Ingatrimis la 14/6/2017

    Buna ziua! Baietelul meu este in clasa a 2 si uneori scrie si citeste literele incurcate sau chiar citeste cuvintul de la sfirsi, cum credeti, In acest caz poate merge vorba de Dizlexie ?

    Raspunde la acest comentariu
  4. Lory
    Lorytrimis la 3/2/2017

    Sunt un adult dislexic mi a fost greu sa ma adaptez la scoala pana in clasa 4 cand am descoperit singura un sistem pt a intelege cw mi se spunea pr mine cuvantul oua devenea oo nu ma ajutat nimeni si invatatoarea ma facea tampita n am stiut ca sunt dislexica pana nu am studiat psihologia la 27 de ani azi studiez neuropsihologia la florenza ceea ce ma doare ffff tare e ca am un nepot dislexic ca si mine si e tratat in acelasi mod cum am fost tratata eu la scoala acum 40 de ani. Invatamantul romanesc nu face progrese cele mai multe invTatoare nici macar nu au auzit de dislexie sau nu stiu cum sa abordeze problema din punct de vedere didactic nu mai spun ca ca nu se preocupa de dezv psihologic a copiilor .ele intra in clasa isi apun lectia si la revedere ce o fi o fi. Am fost cadru didactic 9 ani va spun sincer ca asa faceau colegele mele. Nu le interesa daca copilul avea probleme. Scuza era ,, nu pot sa ma ocup de toti copii,, .la o conferinza despre dislezie se vb tocmai despre asta ,, cum poate invatatoarea sa ajutw copilul cu dislexie?,, nu e chiar atat de greu se poate daca doriti sa ma contactati va dau cateva idei.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Niculescu Veronica
    Niculescu Veronicatrimis la 24/5/2016

    Buna ziua si eu am o fetita dislexica de 9 ani si va pot oferii toate informatiile pe care le detin in acest moment

    Raspunde la acest comentariu
  6. mioara83
    mioara83trimis la 23/1/2013

    in primul rand va spun ca sunt fericita ca v-am desco[perit si sper din tot sufletul sa ma ajutati sa o ajut pe fetita mea de 8 ani dislexica .De doi ani ma chinui sa descopar ce are defapt am mers si merg incontinuare la medici ,mereu drumurile mele se inchid .Am primit diagnostice;retard,retard mediu ,sindrom dislexico-disgrafic,sindrom hiperkinetic ,agitatie psihomotrica,dificultati de invatare.etc Dianae in clasa 2 ,are invatator de sprijin ,in clasa se plictiseste pt ca nu face nimic ,cele 2 ore pe saptamana cu inv .de sprijin sunt inutile pt ca nu evolueaza.eu am vazut la ea urmatoarele;cunoaste aproape toate literele ,cifrele ,nu calculeaza decat daca ii aratpe degete de ex decat vizual dar pana la10,nu leaga 2 litere absolut deloc auzul ei fonematic e 0 .ce repetam cuvinte le invata mecanic are o memorie vizuala foarte buna se joaca la calculator si se descurca singura mai putin cand trebuie sa scrie un joc nou cere ajutor .memoreaza perfect de ex o lectie la stiinte e ciudata uneorica eu o intreb un lucru si imi da un raspuns altfel dar corect de ex ii arat un patrat sa-mi spuna ce e iar ea imi face din el un zmeu ,o intreb ce sunete se aud in cuvintul verde iar ea imi raspunde;iarba .simt ca sunt neputincioasa cum sa o ajut?cu ce sa incep? la ce specialist ADEVARAT sa apelez?

    Raspunde la acest comentariu
  7. Letia N.
    Letia N.trimis la 24/3/2010

    Intreb pe un specialist daca un copil ar avea dislexie , ar putea sa fie prelungite clasele 1,2,3,4? Invatatura copiilor sa fie realizata , de ex. ,cam de 2-3 ori pe saptamana si cu 2-3 materii pe zi cu pauza intre o materie de o ora ? Asta vor decide specialistii impreuna cu autoritatile competente si bine pregatite profesional .

    Raspunde la acest comentariu
  8. Mihaela Radu
    Mihaela Radutrimis la 4/8/2009

    Este foarte la obiect ceea ce ati scris despre dislexie, dar din pacate, in Romania, nici macar in Bucuresti - NU EXISTA NICI O SCOALA care sa se ocupe de copiii dislexici sau la care poti gasi intelegere ca profesorii sa colaboreze cu parintii pentru a integra si ajuta copilul.Eu am o fetita dislexica si nu doresc la nimeni sa treaca prin ceea ce trecem noi, parintii, in fiecare an scolar!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: