Pesticide in mancarea copilului tau: cum putem elimina pesticidele din fructe și legume | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 7 comentarii

 1. Raluca
  Ralucatrimis la 26/11/2013

  Articolul in sine este bune pe ansamblu insa nu prezinta suficiente informatii privitoare la utilizarea pesticidelor in UE respectiv in Romania. Ceea ce se petrece in SUA nu prea ne afecteaza deoarece nu pre se importa legume si fructe de acolo (costuri cam mari si politica EU). In ceea ce priveste nivelul reziduurilor de pesticide in legume si fructe, pot sa va spun ca UE are intr-adevar reguli foarte stricte in acest sens. Un produs de acest gen nu poate fi nici macar omologat deci nici macar produs/vandut daca nu se respecta regulile impuse de UE. In cazul in care se gasesc reziduuri de pesticide peste valorile maxime admise atunci trebuie vazut de unde vine problema. Daca se respecta dozele si numarul de aplicari pe culturi atunci inseamna ca produsele sunt de vina. Insa daca agricultorul nostru nu respecta cele de mai sus atunci nu mai ai cum controla situatia. Suntem constant expusi la milioane de compusi chimici care au efecte mai mult sau mai putin nefaste asupra organismului (detergenti de rufe, sapunuri, deodorante etc) dar asta nu inseamna ca trebuie sa ajungem sa ne panicam. Organismul invata sa traiasca cu ele si se adapteaza condtiilor. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne protejam copiii cat mai mult posibil. PArintii sunt cei care trebuie sa ia deciziile responsabile pentru ei. Din pacate nu o sa mai avem niciodata o alimentatie 100% naturala, asa cum era acum 200-300 de ani. Dar pe atunci nu existau nici atatea cai de informare si educatie. Deci, fiti responsabili si isteti :)

  Raspunde la acest comentariu
 2. mihaela
  mihaelatrimis la 8/4/2009

  As vrea sa stiu cum am putea noi consumatorii cere interzicerea folosirii anumitor substante ,mai ales a celor care sunt dovedite ca fac mai mult rau decit bine,pesticide sau E-uri...etc.

  Raspunde la acest comentariu
 3. ami
  amitrimis la 17/1/2008

  acum cateva zile, am auzit discutie intre mai multe asistente medicale, cum ca toate apele de suprafata din Romania sunt pline de pesticide, deci nu sunt sigure pentru ingerat si nici pentru prepararea alimentelor. este adevarat?mi-ar fi foarte de folos daca as afla si care este nivelul de flor din apa orasului Brasov, nimeni, nici stomatologul meu si nici medicul de familie nu a putut sa-mi spuna

  Raspunde la acest comentariu
 4. irina74
  irina74trimis la 28/5/2007

  Este un articol foarte interesant,dar eate foarte greu sa pui in practica,pt ca pe piata din RO se gasesc greu fructe si legume naturale 100% si cu totii avem nevoie de legume si fructe indiferent de varsta.Ca sa mancam sanatos nu este asa scump pe cat de greu de gasit.Nu mai este siguranta in nimic.Poate cei care locuiesc la sat stiu ce mananca--la oraseni e mai greu.

  Raspunde la acest comentariu
 5. Cristina
  Cristinatrimis la 15/1/2006

  Intzeleg ca totusi datele legate de continutul in pesticide al diferitelor legume sunt cele obtinute in urma masuratorilor efectuate in USA shi nu la noi...Pe de alta parte legumele shi fructele provenite din UE ar prezenta o garantie destul de sigura datorita normelor impuse aici. Continuand rationamentul, inteleg ca ii pot oferi copilului meu legume congelate belgiene sau mere poloneze, s.a.m.d

  Raspunde la acest comentariu
 6. Cristina Abrudan
  Cristina Abrudantrimis la 5/6/2003

  Parerea mea este ca ne aflam intr-un cerc vicios. Oricit de mult am incerca sa ne ferim copiii de aceste "otravuri" ne este imposibil sa le excludem din alimentatie aceste alimente. Solutia ar trebui sa vina din partea conducatorilor acestei tari, prin emiterea unor legi care sa interzica folosirea excesiva a acestor substante.

  Raspunde la acest comentariu
 7. clemi
  clemitrimis la 11/4/2003

  Mamele tinere, cum sunt si eu, nu primesc informatii referitoare la modul cum ar trebui alimentat un copil pentru a/l ferii de aceste elemente nocive.Pediatri ne fac o serie de liste cu alimente necesare copilului,dar din pacate unele dintre ele cum ar fi merele romanesti sunt uneori foarte greu de gasit,etc.Ar trebui sa fim informate asupra alimentelor cele mai sigure pentru o buna crestere a copiilor nostri.Din ce am citit am aflat doar ce nu trebuie sa consumam.

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: