Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani) | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 17 comentarii

  1. Adriana Stere
    Adriana Stere trimis la 30/5/2017

    Am incercat diversificarea la 4 luni si o saptamana si bebe a facut diaree verde. A fost prea devreme?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Octavia T.
    Octavia T.trimis la 30/5/2017

    Am un bebelus de 3 luni si jumatate si cand va implini 4 luni, ma gandesc sa incep diversificarea. Voi cum stiti? E buna varsta? Cu ce ar tb sa incep si sa continui in prima perioada?

    Raspunde la acest comentariu
  3. Alina E.
    Alina E.trimis la 30/5/2017

    Am nevoie de sfaturile voastre. Bebe are 6 luni si zilnic plange rau de la burtica cate 1-2 ore in diverse reprize. Am inceput diversificarea de mai bine de 1 luna si de atunci aproape ca este mai rau decat in perioada colicilor... In prezent mananca asa : la 7 - 200 ml lapte la 11 - 150 ml piure de fructe (mere, pere, caise, piersici, cirese in divese combinatii). Fructele sunt semi-fierte, crude nu s-a putut ca urla de dureri si mai rau. la 15 - 150 ml piure de legume cu branzica si/sau carnita pui (morcovi , pastarnac, dovlecel, conopida, ardei, cartof in divese combinatii + ulei de masline). la 19 - 200 ml lapte la 23 - 200 ml lapte La aprox. 2 ore dupa mesele de fructe si legume, incepe cosmarul. Nu am reusit sa identific ce anume exact ii creaza probleme, orice am schimbat nu a fost edificator. As vrea sa ma sfatuiasa cineva daca stie care anume fucte / legume baloneaza in mod special ca i le scot pe acelea. Si mai ales m-ar interesa sa stiu ce combinatii sunt de evitat, spre exemplu la inceput puneam branzica in fructe dar am citit ca nu e bine, ca fructele se dau simple ca sa nu baloneze, si acum ii pun branza in legume. Totusi in zilele in care are carne mi se pare cam mult si branza. Stie cineva care sunt niste reguli anti-balonare ? el a avut de la inceput probleme cu gazele, camd era mai mic avea o burta de broscoi :-) Ce pot sa schimb in alimentatia lui ca sa scapam de chinuri ?? Si inca ceva, ce as putea sa pun in piureul de legume ca sa-l fac mai atractiv pt. el ? il mananca mai mult cu forta, nu-i place deloc, mai nou a trebuit sa-i pun niste caise in legume ca sa-l manance mai bine.. (totusi legume + carne + caise.... cam aiurea, nu ? dar doar asa l-am facut sa manance fara crize...)

    Raspunde la acest comentariu
  4. ana0vlad.
    ana0vlad.trimis la 30/5/2017

    Nu mai stiu ce sa fac! Baietelul meu are 7 luni si nu vrea sa manance altceva in afara de san. A fost alaptat exclusiv, iar de la 5 luni jumate am introdus alimente: suc, aoi piure... La ineput manca 2-3 lingurite din curiozitate, acum nu mai vrea sa deschida gura nici macar sa guste. Am incercat toate combinatiile de mancare, sa-i dau cand nu ii e asa foame, sau cand ii e foame, afara sau in casa, cu joc sau fara joc.... Nu a mancat niciodata cu biberonul, picaturile le-a luat intotdeauna cu lingurita. Mananca cam din 3 in 3 ore lapte. Singura pe care o accepta e apa pe care o bea din cana. Este destul de "incapatanat ", am fost nevoita sa-l las cam 16 ore cu ai mei si cu rezerve de lapte de la mine, a refuzat sa mananca tot ce au inercat sa-i dea pana nu m-am intors. Ce pot sa mai fac? Ati trecut prin asa ceva? Va rog, sfatuiti-ma! Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  5. arianagre
    arianagre trimis la 30/5/2017

    Eu ma tem de aceasta metoda autonumita autodiversificare -pentru ca cel mai mult ma tem ca fetita mea s-ar putea ineca. Nu cred ca e OK sa incepem asa. Si sunt mirata ca promovati acest trend aiurea.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Angeli2009
    Angeli2009trimis la 30/5/2017

    Ppt da iaurt simplu bebelinei mele de 4 luni? Sau e prea devreme? I-am dat o lingurita sa guste si i-a placut.

    Raspunde la acest comentariu
  7. Luiza D.
    Luiza D.trimis la 30/5/2017

    De la ce varsta putem introduce capsunile in alimentatia bebelusului? Pot crea alergie bebelusului?

    Raspunde la acest comentariu
  8. gabytza
    gabytzatrimis la 30/5/2017

    Buna, Noi suntem pe diversificare clasica, mi-a fost prea frica sa incerc autodiversificarea... insa problema mea este ca piticul nu accepta decat mancare pasata ( fin de tot). Are 8 luni jumatate si cum simte o bucatica mai tare in piure scuipa tot afara si refuza sa mai manance. Ar trebui sa ii fac griji? Cum sa ii introduc bucatelele?

    Raspunde la acest comentariu
  9. CotiAnca
    CotiAncatrimis la 30/5/2017

    Eu am optat ptr autodiversificare si ii ofer copilului meu aproape orice (in limitele bunului simt bineinteles). Ca urmare consuma alimente cu potential alergen inca de la inceputul diversificarii. Dar rudele mi s-au urcat in cap. Cum ii pot convinge ca nu ii fac rau?

    Raspunde la acest comentariu
  10. Denisa
    Denisatrimis la 30/5/2017

    Buna ziua, Cand ar trebui sa imi fac griji in privinta gag-urilor (in BLW)?

    Raspunde la acest comentariu
  11. Stefan
    Stefantrimis la 30/5/2017

    Stefan, nu cumva este o cearta cu soacra care vorbeste prin tine :) Si la noi exista probleme cu mama si cu soacra mea care nu inteleg cum de am ales autodiversificarea.

    Raspunde la acest comentariu
  12. Stefan
    Stefantrimis la 30/5/2017

    Sotia mea doreste audtodiversificare eu nu cred in ea si doresc diversificare clasica. Ne certam aproape in fiecare zi! Bebelusul nostru este acum autodiversificat (am cedat) dar nu merge foarte bine ... sau nu in opinia mea.

    Raspunde la acest comentariu
  13. Sanda Tatu
    Sanda Tatutrimis la 30/5/2017

    Pentru un bebelus diversificat clasic, de cate ori se recomanda sa manance solide (mancare solida)

    Raspunde la acest comentariu
  14. Elena Marin
    Elena Marintrimis la 30/5/2017

    Cum stiu ca bebelusul autodiversificat este satul sau inca ii mai este foame? Decide el?

    Raspunde la acest comentariu
  15. Ioana
    Ioanatrimis la 30/5/2017

    Este OK atunci cand autodiversificam sa ajutam bebelusul? Ss-i punem la indemana mancarea, sa il stimulam? Sau lasam sa faca totul singur?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: