Fluorul: prieten sau dușman pentru dinții copilului? | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 71 comentarii

  1. OtiliaLia
    OtiliaLiatrimis la 12/5/2004

    feritilitate la femei intre 10 (zece) ani si ... oare nu e exagerata afirmatia ?

    Raspunde la acest comentariu
  2. larisa
    larisatrimis la 11/5/2004

    Am un baietel in varsta de 6 ani si 10 luni.Inca de cand avea cateva luni i-am dat Zymaflour, insa nici un medic nu mi-a spus ca n-ar fi un lucru bun. pana in prezent i s-au schimbat 2 dintisori si urmeaza al inca unul. recunosc ca nu are pana acum nici o carie. Citind aceste randuri despre efectele Zymaflour-ului, nu stiu ce sa fac.Citind mai multe comentarii am constatat ca Zymaflour-ul este administrat o data sau de doua ori pe saptamana iar eu i-am dat baietelului meu, pana acum cateva luni, in fiecare seara cate o pastiluta de 0.5mg, Ce trebuie sa fac in continuare? Eu am urmat instructiunile de administrare ale Zymafluoru-lui.

    Raspunde la acest comentariu
  3. larisa
    larisatrimis la 11/5/2004

    Am un baietel in varsta de 6 ani si 10 luni.Inca de cand avea cateva luni i-am dat Zymaflour, insa nici un medic nu mi-a spus ca n-ar fi un lucru bun. pana in prezent i s-au schimbat 2 dintisori si urmeaza al inca unul. recunosc ca nu are pana acum nici o carie. Citind aceste randuri despre efectele Zymaflour-ului, nu stiu ce sa fac.

    Raspunde la acest comentariu
  4. gina
    ginatrimis la 6/4/2004

    Am un baietel de 3 ani si 6 luni si de la varsta de 1 si 4 luni cei patru dinti di fata de sus sunt faoarte cariati incepand de la gingie,medicul pediatru mi-a propus sa incepem tratamentul cu zymaflour pana la varsta de 6 ani.Nu stiu ce sa fac

    Raspunde la acest comentariu
  5. cristi
    cristitrimis la 29/3/2004

    Citind toate mesajele anterioare constat ca nimeni nu s-a confruntat cu FLUOROZA. Eu am administrat fetitei mele flurovigantoletten, dupa prescriptia medicului, de la varsta de 1 an si pana la 5 ani cand am constatat ca dentitia definitiva ii iese patata. Medicul stomatolog care a consultat-o, dupa indelungi deliberari, a afirmat cu certitudine ca este vorba de fluoroza, adica exces de fluor. Medicul stomatolog a considerat ca gresita administrarea produselor pe baza de fluor (la copii) la recomandarea medicului pediatru, ci numai la recomandarea stomatologului, care trebuie sa tina cont de conditiile specifice fiecarui copil (ereditate, tipul apei din zona in care locuieste, etc.).

    Raspunde la acest comentariu
  6. denisa
    denisatrimis la 5/3/2004

    Inainte de a decide administrarea fluorului baietelului meu in varsta de 7 luni am consultat un medic din SUA, un profesor de la FAcultatea de Stomatologie, mai multi medici stomatologi ; toti mi-au indicat sa ii administrez fluor copilului pana in jurul varstei de 12 ani (cu mentiunea ca administrarea ar fi trbeuit inceputa inca de cand eram insarcinata). Singura persoana care a fost impotriva a fost pediatra copilului; Sunt interesata de a comunica cu cat mai multi din cei care "gresesc" administrand fluor copilului si ce i-a determinat sa o faca; copilul meu consuma apa plata (care nu are nici o indicatie despr econtinutul d efluor); Multumesc< Denisa

    Raspunde la acest comentariu
  7. iza
    izatrimis la 15/1/2004

    Am citit abia acum (15.01.2004) toate aceste articole "nebunesti" despre "mult-temutul" zymafluor si va pot spune ca am inceput (din proprie convingere) sa-i administrez fetitei mele (3ani si 10 luni)fluor-vigantoletten cu ferma convingere ca fac un lucru bun pentru sanatatea ei. Am o sumedenie de exemple pozitive de povestit, dar din pacate,din motive de spatiu, nu le pot redacta aici. Ca parinte, mai mult sau mai putin avizat, recomand "tratamentul" cu fluor-vigantoletten in perioada lunilor cu "r" (din septembrie pana in aprilie) si a zymafluor-ului pe perioada verii (din mai pana in august). Cat am fost insarcinata am luat zymafluor, apoi am plecat din tara si nu a mai fost nevoie sa-i administrez acest surplus de fluor (pentru tara respectiva), iar acum ca abia ne-am intors in Romania am inceput deja "tratamentul" cu fluor-vigantoletten. Atat doctorul de familie cat si pediatra fetitei mi-au recomandat administrarea fluorului - nu cred ca de nebuni, nu ?! Succes pentru cei care inca mai au o dilema in aceasta "spinoasa" problema.

    Raspunde la acest comentariu
  8. Vali Buturoiu
    Vali Buturoiutrimis la 1/12/2003

    Sunt din Brasov, am un baiat de 9 ani si de la 7 ani am inceput cu Zymaflor in doza inscrisa in pospect.Inca nu a schimbat doar 8 dinti de lapte dar de la 4 ani am fost la stomatolog cu mici carii .Atat eu cat si sotia avem prob.cu dantura.As dori un sfat.Unde sa ne adresam?Care este cant. de flour din apa Brasovului?Si....nici nu stiu ce sa mai cred.Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  9. C.Nistor
    C.Nistortrimis la 28/10/2003

    Am o fetita de 8 ani.Am inceput sa-i dau de la varsta de 5 ani cate 2tb pe saptamana (0,5 mg), in urma sfatului unei prietene din Germania , care are un baiat de 6 ani , si caruia ii da de la 2 ani aceiasi cantitate , conform indicatiei medicului. Am inteles ca daca tratamentul s-ar intrerupe pana la varsta de 15 ani ar avea loc o explozie de carii , ceea ce bineinteles nu ar fi de dorit.Avand in vedere ca locuim in Iasi (poate cunoasteti cantitatile de fluor din apa din aceasta regiune), ca se spala regulat de 2 ori pe zi cu Blend-A-Med,nu consuma sare cu fluor , va rog sa-mi transmiteti pe adresa de e-mail daca consuma o cantitate prea mare de fluor.Mentionez ca greutatea copilului este de 21 Kg.De asemeni va rog sa-mi transmiteti pe e-mail ce s-ar intampla daca acum as intrerupe tratamentul cu Zymafluor.Va multumesc anticipat!

    Raspunde la acest comentariu
  10. gabi s.
    gabi s.trimis la 21/10/2003

    Ce sa spun... si eu i-am dat copilului meu fluor, de la citeva saptamini, pina pe la 5 ani, cind, dupa ...seria de articole ...mai mult contra(!!!), am redus administrarea, la 1 tb pe saptamina, acum...Un lucru stiu sigur: copilul meu are o DANTURA PERFECTA, iar TOTI copiii pe care ii stiu ca n-au luat fluor, sint cu dentitia ca vai de ei...Chiar si cei care consuma peste si fructe crude si n-au luat fluor, au carii... Inca nu i-a cazut nici un dinte de lapte copilului meu si intrebarea mea este:stie cineva , totusi, CUM anume poate fi afectata dentitia definitiva, chiar la o administrare corecta(in limitele admise)?Cu multumiri.

    Raspunde la acest comentariu
  11. Diana Gizdavu
    Diana Gizdavutrimis la 1/4/2003

    Dupa ce am citit acest articol, am inceput si eu sa-mi pun intrebari, dar nu am intrerupt administrarea fluorului. De la 3 luni i-am dat fara intrerupere si am luat si eu in perioada sarcinii. Pentru ca nu eram sigura ce sa fac am intrebat un prieten din SUA, medic stomatolog si sfatul lui a fost sa nu intrerup pentru ca numai depasirea dozei ar putea dauna. Oricum el mi-a mai spus ca nu exista studii serioase care sa dovedeasca acest fapt. Acum fetita mea are 2 ani si 8 luni si are dinti foarte frumosi.

    Raspunde la acest comentariu
  12. Foianu Marilena
    Foianu Marilenatrimis la 19/3/2003

    Recent am citit intr-un numar al revistei mami un articol in care se spune ca este indicat sa administrezi copilului tablete de Zymafluor in mod constant specificandu-se ca intreruperea administrarii poate avea efect contrar si anume aparitai cariilor multiple. Articolul acesta este cu totul in contradictoriu cu sfaturile pe care le-am primit pana acum de la medicul pediatru si de la mai multi medici stomatologi precum si cu articolul din `mami`. Mentionez ca am o fetita de 2 ani carei i-am dat Zymafluor inca de la varsta de 6 luni. Dupa cele doua articole sunt in dilema. Cum trebuie sa procedez de acum inainte?

    Raspunde la acest comentariu
  13. Foianu Marilena
    Foianu Marilenatrimis la 19/3/2003

    Recent am citit intr-un numar al revistei mami un articol in care se spune ca este indicat sa administrezi copilului tablete de Zymafluor in mod constant specificandu-se ca intreruperea administrarii poate avea efect contrar si anume aparitai cariilor multiple.

    Raspunde la acest comentariu
  14. iulia ratiu
    iulia ratiutrimis la 13/3/2003

    Nu am stiut efectele adverse ale fluorului si i-am administrat copilului meu Fluor-Vigantolette si Zymaflor de la 6 luni dupa sfatul medicului.Acum Alex are 2 ani. Intrebarea este:ii opresc fluorul si raman in continuare cu Vigantol picaturi sau nu-i mai dau nimic?

    Raspunde la acest comentariu
  15. Mirelai
    Mirelaitrimis la 12/3/2003

    Articolul acesta ma ingrozeste; am un baietel de 5 ani si ii dau Zymafluor de peste 4 ani. Nu stiu ce sa fac sa continui sa-i dau sau sa renunt. Am inteles ca daca renunt, viitoarea dentitie va fi afectata in sensul ca vor apare pete pe dinti. Domnule Calin Milea, ce parere aveti?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: