Notele de la școală contează? Cum găsim echilibrul corect | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 11 comentarii

 1. tudor
  tudortrimis la 16/4/2017

  DACA SISTEMUL DE INVATAMANT, AR FI FOST CORECT SI NU SUBIECTIV, ATUNCI NOTELE VOR REFLECTA ADEVARATA VALOARE A CUNOSTINTELOR ASIMILATE IN TIMPUL ORELOR DE CURS. DAR CUM NOTELE SUNT OBTINUTE DE FOARTE MULTE ORI PE "CE SETE TATA SAU MAMA " SAU PE "SACOSELE SAU CUTIUTE " (DACA NU CREDETI, VA ADUC LA CUNOSTINTA CA A AVUT SOTIE PROFESOR), MAI MULT PANA IN CLASA A A 8-A, PROFESORII SI DIRECTORII PRIMESC BILE NEGRE DACA LASA CORIJENTI SI REPETENTI. ASA CA INCERCATI SA NU MAI ANALIZATI NOTELE ELEVILOR, NUMAI DACA EXISTA CAMERE DE SUPRAVEGHERE MONTATE IN CLASE SI NU SE FAC PRESIUNI PENTRU DIFERITI "INTELIGENTI " (ODRASLE LUI TATICU SAU A MAMICII). CAT TIMP NOTAREA SE FACE FARA BAREMURI OBIECTIVE SI EVALUARI "DUPA BUNUL PLAC AL PROFESORILOR ", NU CONSIDER IMPORTANTE NOTELE DE LA ORELE DE CURS. MAI INTERESANT AR FI FOST TESTARILE ANUALE NATIONALE. ATUNCI SA TE TII TIPETE SI ZBIERETE DE NEMULTUMIRE!!!

  Raspunde la acest comentariu
 2. Daniel
  Danieltrimis la 26/2/2016

  Orele de curs sunt prea lungi , am 200 de absente si sunt olimpic la 3 materii.... deal with it. O scoala/liceu cu 3-4 ore pe zi si 3 zile de scoala pe saptamana ar fi excelenta, un elev invata de 1000 de ori mai mult acasa decat invata la scoala/liceu , daca vrea bine inteles.

  Raspunde la acest comentariu
 3. Robert
  Roberttrimis la 29/5/2012

  Daca stiti ca aveti un copil care este de 8,9,10 va simtiti extraordinar ca parinte.Dar cand va pasi la un nivel mai inalt ca si in cazul meu unde eram genul acesta de baiat,si notele o sa scada chiar si cateodata considerabil fata de ceilalti ani,acesta va avea tendinta de a nu spune acel note si de a si le tine doar pentru el si doar el stie prin ce trece.Am incercat si chiar inca incerc sa fac acest lucru si nu pot sa zic ca este un lucru ingrozitor mai ales cand vei avea o sedinta cu parintii si acesta stie ca are mai multe note slabe si nu ar putea scoate un motiv pentru toate acele note.Ma aflu si eu intr-o astfel de postura si pot sa zic ca este absolut ingrozitor sa traiesti tot cu gandul ca parintii iti vor afla notele si apoi vor incepe un mic scandal si .... este foarte greu.Desi stiu foarte bine ca pe atunci cand parintii mei erau si ei la scoala ei luptau pentru un 5 cum luptam noi astazi elevii pentru un 9-10 si de aceea probabil acestia doresc mult mai multe de la copiii lor.Daca aveti si voi asemenea copii si stiti ca acesta ar putea mai mult dar notele nu prea arata acest lucru ar fi bine sa nu il luati la harta chiar la primul 5.Pt. noi elevii mai ales cei care au intre 14-18,19 ani este foarte greu sa te gandesti doar la scoala,vrei mai multa libertate sa poti fi tu stapanul asupra lucrurilor care tu consider ca iti apartin.Mi-ar place foarte mult sa cred ca parintii mei cand vor afla de notele destul de slabute sa nu ma certe,dar este aproape imposibil....SI PENTRU FINAL VREAU SA PRECIZEZ CA ABIA DE LA LICEU IN DECURSUL ANILOR SCOLARI 9-12 SE VA OBSERVA ADEVARATA VALOARE A ELEVILOR,SE VA VEDEA DE LA O POSTA CINE INVATA CINE NU SI CINE IA NOTE MARI PE SPAGA SI CINE NU PT CA SUNT UN ASTFEL DE ELEV CU ASTFEL DE COLEGI CARE NU STIU SA CITEASCA DAR AU NUMAI NOTE DE 9 SI 10.

  Raspunde la acest comentariu
 4. Cici
  Cicitrimis la 9/5/2012

  Notele nu conteaza foarte mult ,conteaza ce ai in cap. Notele sunt ca o rasplata pt noi elevi. Imi aduc aminte k in generala profesorul de religie ne spunea :nu mai stati ingrijorati in privinta notelor k o sa am eu grija de voi.

  Raspunde la acest comentariu
 5. didi
  diditrimis la 21/6/2010

  daiela,ai mare dreptate,fiica mea e identika cu a ta,tot 4 la chimie,dar si doamna de mate,dupa ce vedea 9 la tezele nationale ii umplea catalogu de 5,colak peste pupaza m-a sunat si aia de romana(eu snt cadru didactic si aveam o impresie superba despre ea si am conceput cu mana mea cererea s-o ajutam sa mai ramana un a sa u iasa la pesie)si pana si aia incepuse sa ceara parfumuri nu stiu de care,o luase raza,ce mai,kd s-a dat prima teza nationala imi venea sa o iau si eu razna knd am vazut k toti handicapatii copiasera sau le daduse doamna de mate subiectele,norok k la liceul pedagogik s-a intrat pe baza examenului la engleza iar mwediile nu au mai contat absolut delok pt k au picat pe capete,dar si acolo s-au strecurat destule machidoance spagagioaice,asta e,asta e romanika si o sa fie si mai rau!!!!cine are bani intra,cine nu are,sta si se lamenteaza degeaba.

  Raspunde la acest comentariu
 6. daniela
  danielatrimis la 4/1/2010

  sunt mama unei fetite de cls a 9 a si stiu prin ce treceti .....uitati-va cu atentie si nu fiti subieective vis-a-vis de copilul vostru ptr ca o sa dauneze lor si dvs ...priviti cu atentie catre note si cantariti bine situatia reala , daca copilul este bun ...este bun fara doar si poate se va vedea si in clasa a 9 a si acolo o sa vedeti cine a luat note pe spaga si cine a invatat cu adevarat ...importanta este ca copilul dvs sa intre la un liceu bun, cu renume ...apoi se v-0a tine dupa turma .....credeti-ma ca stiu ce vb sunt copii de somitati in clasa cu fiica mea si nu mi-a venit sa cred ce note au eee...dupa 3 luni de scoala ( la a II a sediinta s-au strigat notele )fetita mea era undeva pe locul 6-7 fara efort ca doar nu este fraiera sa se agite ....sta pe mess , se intinde 3 h cu placa si se imraca 1 h se machiaza cam 1/2 h , credeti ca este mai diferita ?? nu ! alsat-o corigenta la chimie intr-a 8-a special ca sa -i strice media si a reusit chiar si asa la un liceu de renume .........puneti-va mintea la contributie si cautati de-acum daca vreti sa reuseasca copilul dvs . va pup si va urez succes!

  Raspunde la acest comentariu
 7. Domdon
  Domdontrimis la 7/12/2009

  Conteza nota, chiar foarte mult.Eu am baiatul care a trecut in clasa a V a..si de la

  Raspunde la acest comentariu
 8. cata
  catatrimis la 3/11/2009

  asa este un copil nu poate fi de nota 10 la toate materiile.cu aceasta problema ma confrunt si eu si sunt f revoltata de ce nu se renunta la aceasta idee cu notele,pe care le ia in considerare la admiuterea in liceu.se incurajeaza spaga catre profesori pupincurismul....si altele .daca citeste cineva de la ministerul educatiei sa ia masuri nu este posibil sa depinzi de ceea ce vei face in viata de niste profesori de niste toane ale lor de niste spagi.poate un copil este talentat la anumite lucruri ,de ce trebiue sa stea sa inghita anumite lucruri pe care el oricum nu are de gand sa le faca in viata?????????astept si alte opinii si comentarii la ceea ce am scris.

  Raspunde la acest comentariu
 9. trimis la 16/9/2009

  Notele , sunt si au fost dintotdeauna subiective si nu reflecta cu adevarat capacitatea elevului .

  Raspunde la acest comentariu
 10. mama de copil de clasa a VII-a
  mama de copil de clasa a VII-atrimis la 11/5/2009

  Notele bune, pt. sistemul actual de admitere in liceu, sint obtinute cu mari eforturi de catre copii. Intr-adevar, nu toti copiii sint de 10 la toate materiile, insa marea majoritate a copiilor obtin notele mari pe merit. E vorba de cei care invata in scoli foarte bune si foarte exigente. E adevarat ca acest lucru nu inseamna ca acel copil e foarte bun si talentat la toate materiile. Aceste note se obtin cu pretul timpului lor liber, cu pretul stresului si, poate, cu pretul renuntarii la anumite acvititati extrascolare, care ar fi mai interesante decit unghiul pe care il face raza de lumina cind intilneste un corp.

  Raspunde la acest comentariu
 11. fildiz
  fildiz trimis la 14/6/2006

  conteaza atunci cand este 50% din nota de admitere la liceu!!! Insa nu trebuie sa fie un factor de stres.Daca se renunta la acest sistem de admitere si se gaseste o alta metoda, atunci evaluarea poate va fi corecta. Nu pot sa cred ca un copil este de nota 10 la toate disciplinele.

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: