Bebelusul la 7 luni: stă in funduleț și devine tot mai atașat de cei dragi

Bebelusul la 7 luni: sta in fundulet si devine tot mai atasat de cei dragi

Bebelusul la 7 luni: stă in funduleț și devine tot mai atașat de cei dragi

Bebelusul la 7 luni adora sa stea in fundulet de unde poate descoperi mai usor lumea.

De asemeni incepe sa fie tentat de mersul de-a busilea - pentru a pleca in primele exploari prin casa. E momentul sa va asigurati ca nu exista pericole - prizele sunt acoperite, colturile meselor sunt rotunjite si ca nu il pandesc alte pericole atunci cand incep  explorarile. Bebelusul de 7 luni este tot mai atasat de mamica asa ca despartirile (temporare) sunt tot mai grele ...

- despre bebelusul de 7 luni veti citi:
Bebelusul sta impozant si important ... in poponet!
Mersul in patru labute
E momentul sa te gandesti la siguranta bebelusului
Siguranta in cada
Frica de straini
Teama de despartire
Ce papa bebelusul de  7 luni

Bebelusul sta impozant si important ... in poponet!

A sta in poponet se pare ca este ocupatia favorita a bebelusului tau la 7 luni. Cei mai multi bebelusi pot sta acum nesustinuti - cu toate acestea tine cateva perne in jurul lui, in cazul in care se rastoarna.

bebelusul la 7 luni

Atunci cand copilul tau este interesat de un obiect la care nu poate ajunge, ar putea sa incerce sa-l obtina. Incercarea de a se rostogoli singur de pe spate pe burta si invers este o miscare foarte importanta (o piatra de hotar ). In timp, continuand sa se rostogoleasca, se va roti pe proprii genunchi.Citeste pe larg: Bebelusul sta in fundulet - cand si cum

In jurul acestei lini de viata, bebelusul va invata ca se va putea sprijini pe proprii genunchi si pe maini, va ajunge sa stea "pe branci". De asemenea ar putea sa se intoarca exersand astfel pentru o noua miscare: mersul de-a busilea. De fapt, mersul de-a busilea nu este una din pietrele de hotar. A vedea un obiect la distanta, gasirea unei solutii in a-l obtine, sunt lucruri foarte importante.

Unii bebelusi se tarasc pe burta, altii merg de-a busilea, altii se tarasc pe fund. Alti bebelusi sar de aceasta perioada si trec direct la pozitia verticala si la mersul in picioare. Dar bebelusul tau probabil ca, chiar acum este foarte multumit sa stea si sa observe toate lucrurile interesante din jurul lui. Bucura-te de aceste momente pentru ca s-ar putea sa fie ultimele inainte de a se afla intr-o continua miscare.

Citeste si Ce stie sa faca bebelusul la 6-7 luni?

Mersul in patru labute

In jurul varstei de 7-8 luni incepe o noua descoperirea lumii. Cum? Prin mersul in patru labute. Mersul in patru labute poate fi sub forma unor miscari alternative inainte ale bratelor si picioarelor, dar unii bebelusi prefera sa merga cu spatele, caci au o coordonare mai buna in brate decat in picioare.

Dar, oricum ar merge, inainte sau inapoi, dorinta de miscare si de a cunoaste lumea este foarte puternica. Taratul pe fundulet sau pe genunchi, miscarea laterala sau chiar rostogolitul pe podea sunt si ele mijloace foarte bune de explorare a lumii inconjuratoare de catre bebelusi. Citeste toate detaliile aici: Mersul in patru labute

E momentul sa te gandesti la siguranta bebelusului

Acum in aceasta perioda cand bebelusul devine tot mai activ, este momentul cel mai potrivit sa te gandesti la siguranta copilului tau. Uita-te prin casa cu mare grija. Incepi si acopera prizele electrice, ascunde cablurile dupa draperii, muta obiectele care se sparg sau care sunt taioase din locurile in care poate ajunge copilul tau. Ai in vedere locurile din casa unde va trebui sa pui "bariere" - in mod sigur la capetele scarilor.Este foarte important ca bebelusul sa aiba un spatiu asigurat pe care sa-l exploreze, deoarece pentru viitoarele luni acesta va fi "job-ul" lui - sa caute, sa cerceteze fiecare coltisor, fiecare crapatura din casa. In aceasta etapa de dezvoltare, bebelusii sunt foarte curiosi si iscoditori.

Daca ai un copil foarte activ care se taraste la varsta de sapte luni, poti chema eventual un expert la tine acasa, care sa puncteze unde ar fi eventualele pericole. Daca bebelusul tau sta cuminte deocamdata si nu este interesat inca sa invete cum sa se tarasca, mai ai ceva timp la dispozitie. Citeste pe larg: Ajuta-ti bebelusul sa exploreze casa in siguranta

Siguranta in cada

Bebelusul tau este de-acum probabil prea mare pentru a mai incapea in cadita. Pielea uda fiind alunecoasa, asezarea copilului direct in cada mare poate fi inspaimantatoare pentru parinti. Poti utiliza un scaunel special pentru baita, mai ales acum cand bebelusului ii place sa stea in poponet. Scaunelul are niste "ventuze" cu care se prinde de partea de jos a cazii. Adesea aceste scaunele se rotesc sau pot avea cureluse de sustinere sau jucarii montate pe ele. Ele iti ofera siguranta atunci cand ii faci baita copilului in cada.

Un alt mod nostim de a va bucura de baita este sa faceti baie impreuna. Se va simti in siguranta,va veti relaxa impreuna si va veti bucura de apa si jucarii.

Atata timp cat copilul este in cadita lui sau sta pe scaun in cada, nu-l lasa niciodata singur ⬠ nici macar o secunda! Este nevoie de foarte putin timp si de foarte putina apa pentru un dezastru. Cred ca am spus destul!

Baita este momentul cel mai bun sa comunici cu copilul tau dupa o zi lunga. Incearca temperatura apei cu cotul tau (este foarte sensibil la temperatura comparativ cu palmele). Trebuie sa ai la indemana tot ceea ce-ti trebuie: prosop, burete, sapun, sampon. Scoate copilul din apa cu multa grija, acopera-l repede cu prosopul si sterge-l bine. Adesea, nu apa ii sperie pe copii si ii determina sa nu le placa baita, ci faptul ca dupa aceea sunt uzi si le este frig.

Sunt de asemenea jucarii foarte frumoase pentru baita: de genul celor care pulverizeaza apa sau animale micute din burete sau plastic. Si nici o baita nu este "completa" fara o ratusca de cauciuc.

Ai un bebelus de 7 luni, trimite o poza de a lui si spune-ne mai multe despre el la acest topic frumos de pe forum: Bebelusi de 7 luni

Frica de straini

Undeva intre 6 si 12 luni, bebelusul tau poate da primele semne ca incepe sa fie precaut fata de straini. Poate manifesta respingere fata de persoane cunoscute sau necunoscute. Este o faza normala a existentei lor, copiii fiind afectati in proportii diferite.

Rolul tau este foarte important in a-l ajuta pe copil sa accepte strainii. In primul rand, nu trebuie sa te scuzi pentru reactiile bebelusului. Reactia sa nu este un indicator al lipsei de securitate sau al inabilitatii tale ca parinte in a-l ingriji.

In schimb, vorbeste-i bebelusului despre persoana straina. "Acesta este unchiul tau Petre. A auzit multe despre tine. Pare foarte fericit sa te cunoasca". Bebelusul va accepte mult mai repede persoana in cauza daca va simti ca tu o accepti. Daca tie iti place persoana, atunci poate ca va fi in regula.

Fiind in siguranta in bratele tale, bebelusul va privi fata misterioasei persoane si va asculta tonul conversatiei dintre voi. Pastreaza o distanta fata de persoana respectiva pentru ca el sa se simta confortabil. Pe acei copii care sunt foarte sensibili la persoanele straine, nu este o idee buna sa-i obligi sa se duca in bratele acestora. In timp, copilul va gasi o cale de a inviora atmosfera in stilul sau propriu.

Teama de despartire

De asemenea, in jurul acestei varste, bebelusii pot accepta foarte greu despartirea de tine. Teama de despartire poate sa apara oricand dupa 6 luni, dar de obicei are un maxim in jurul varstei de 12 luni.

Despartirea este si pentru parinti o uriasa piatra de hotar. Daca bebelusul este suparat sau se agata de tine, asta va face sa ti se rupa inima. Parintii incep sa-si puna problema: "Se simte copilul in primejdie?", "Este prea dependent de noi?", "De ce nu poate avea incredere in altii?", "Sunt un parinte rau daca plec?". Poate ca este greu, dar incearca sa nu iti faci griji. Este o etapa normala in dezvoltarea sa. Iata cateva strategii pe care le poti adopta pentru a te ajuta sa faci despartirea mai usoara:

Lasa-l cu o persoana in care si tu si el aveti incredere. Strainii si teama de despartire merg adeseori mana in mana. Stati un timp impreuna cu persoana care il va ingriji, astfel ca va simti ca tu insati ai incredere in aceasta persoana.

Comunica-i persoanei in cauza modurile particulare in care trebuie ingrijit copilul. Are el o paturica preferata? Foloseste suzeta? Care este programul lui de somn? Cum ii place sa fie tinut in brate? Exista anumite cuvinte in vocabularul lui care definesc anumite obiecte?

Daca despartirea are loc regulat, incearca sa stabilesti niste reguli. Daca stiu ce va urma, copiii se simt mult mai in siguranta.

Intotdeauna - chiar daca copilul tau se joaca linistit si fericit - spune "la revedere". Spune-i ca te vei intoarce si ca-i doresti sa se distreze in compania ......(numele persoanei care-l ingrijeste). Un "la revedere" prelungit este neplacut pentru oricine. Fii scurta, decisa. Copilului ii va fi mai usor daca va sti ca nu-ti faci griji daca-l lasi cu persoana care-l ingrijeste.   Citeste pe larg: Teama (anxietatea) despartirii de mamica

Ce papa bebelusul de  7 luni:

Diversificarea alimentatiei sugarului
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 7-8

pentru alte retete si ghidul complet al diversificarii bebelusului te invitam pe sectiunea completa: Diversificarea la Bebelus

 desprecopii.com considera ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece prin etapele de dezvoltare mai repede sau mai incet, el trebuie sa-si urmeze calea lui de dezvoltare. Semnele care despart aceste perioade sunt uneori neclare si nu trebuie sa va ingrijorati daca unul din semne apare mai tarziu sau mai devreme decat va asteptati.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII