Hyundai Elantra - o masina compacta in rol de masina de familie (test drive)

Hyundai Elantra in rol de masina de familie

Hyundai Elantra in rol de masina de familie

Verdict

4,5 din 5
Design
4 din 5
Spatiu si Confort
4,5 din 5
La volan
5 din 5
Consum
4 din 5
Masina Familie
4,5 din 5
Calitate/Pret

Total

4.4
4.4 out of 5

Cea mai buna masina de familie din clasa compact pentru 2015!

 

Pe scurt

Intotdeauna am sustinut ca o masina de familie trebuie sa fie una spatioasa, un cross-over, un SUV sau macar mid-size+ in varianta combi. Ei bine, TIRIAC AUTO ne-a provocat la un pariu: o masina din clasa compact pe post de masina de familie. Dar nu oricare masina din clasa compact. Ne-au propus ultimul model de Hyundai Elantra Sedan. Am testat aceasta masina si mai jos citesti care este parerea noastra. Vezi cine a castigat pariul :)

  • Ne-a placut:

    Design foarte atractiv, atrage atentia imediat. Foarte spatioasa, portbagaj mare, manevrabilitatea buna la condus, volanul multifunctional si raportul pret/calitate.

  • Se putea mai bine:

    Un demaraj mai bun, senzori de parcare (nu are), sistemul audio,, lipsa de optiuni suplimentare la Dealer (fata de optiunile din alte tari)

  • Masina de familie:

    Fara indoiala masina se preteaza la o familie cu maxim 2 copii, mai ales ca prima masina. Consumul mic o recomanda si ca masina de oras (de mers la servici) iar spatiul si confortul o transforma intr-o masina placuta de vacanta.

  • Concluzie:

    Pot sa afirm ca am pierdut pariul. De acum vom testa la Desprecopii.com si masini mai mici pentru postul de masina de familie. Hyundai Elantra este clar superioara altor masini din clasa sa (mai ales datorita spatiului si confortului sporit) si isi revendica titlul de Cea mai buna masina de familie din clasa Compact pentru 2015.

Introducere

Se stie ca la Desprecopii.com testam masini de familie. Spre deosebire de alte site-uri specializate (auto) - noi ne uitam mai putin la parametrii motorului sau la cat de repede prinde suta de kilometri. Cand ai familie si copii, ai nevoie de siguranta, confort si spatiu. Consumul mic este si el important pentru ca iti poate salva bani pentru pachetele de scutece. Pe scurt: privim masina din alte perspective.

Hyundai Elantra a fost pentru noi ca un pariu. In general recomandam masini mari, spatioase pentru postul de masina de familie. Ei bine, Hyundai Elantra a fost o surpriza din multe puncte de vedere. Citeste mai departe ca sa vezi de ce.

Design Exterior

Hyundai Elantra, vazuta din fata. Apasa sa maresti!

O masina care iti ia ochii de la prima vedere

Nu am nevoie de argumente. Priviti poza alaturata si spuneti-mi ca nu va place! Lasati un comentariu daca ii gasiti cusur design-ului.

Designul fluid, modern, farurile alungite, liniile masinii (atat de bine desenate) capteaza atentia pe orice drum si in orice parcare. Pentru domnii (tatici) masina radiaza sportivitate si hotarare. Doamnele (mamicile) se vor bucura sa se afiseze cu o astfel de masina datorita notei elegante si aerului modern. Veti atrage atentia, chiar inainte de a cobori din masina. Si am remarcat din plin asta :)

Ne-au placut mult farurile si stopurile care se alungesc pe lateral oferind o imagine moderna. La intuneric, farurile cu led arata asa de bine (au o frumusete aparte) ca parca nu iti vine sa le stingi. Nu in ultimul rand, proiectoarele de ceata si bara din fata creaza o imagine de high-tech

Iata mai jos o mica galerie cu detalii ale designului exterior. Mai multe informatii gasiti accesand acest link.

Recomandare: Hyundai Elantra arata cel mai bine in culoarea albastru metalizat sau rosu metalizat.

Design Interior

Hyundai Elantra, design interior. Apasa sa maresti!

Foarte mult spatiu si confort

Daca mi-ar cere cineva sa caracterizez interiorul Hyundai Elantra in trei cuvinte as spune: spatiu, confort, sofisticat. Dar daca ma mai intrebati o data as spune: spatiu, spatiu, spatiu! Este inceredibil cat loc este in aceasta masina cu toate ca este in clasa compact.

Designul interior este foarte luxos si modern. Dashboard-ul arata bine, are butoane mari, este usor de accesat, iar pe intuneric (iluminat albastru) da o senzatie placuta si de high-tech. Dar cel mai mult ne-a placut volanul multi-functional care are acelasi design fluid ca si exteriorul. As risca spunand ca doamnele o sa aprecieze mai mult design-ul interior decat domnii pentru ca are o nota feminina.

Scaunele sunt foarte confortabile si usor de reglat. Noi am testat versiunea de top care ofera si scaune incalzite. Am picioare lungi si in majoritatea masinilor dau scaunul sofeului la maxim in spate. Aici nu a fost cazul dar chiar daca il dadeam la maxin, ramane suficient spatiu pentru pasagerul care circula in spate.

Hyundai Elantra, design interior. Apasa sa maresti!

Spatiu pasager spate cu scaun sofer la maxim. Apasa sa maresti!

Masina vine cu sistem de climatizare automat dar trebuie sa remarc ca nu prea m-am impacat cu el. Am preferat sa folosesc sistemul manual. Un minus din partea mea este pentru sistemul audio care dupa parerea mea nu se ridica la calitatea masinii.

Ei si acum marea surpriza: o sa spuneti, spatiu mare in interior inseamna portbagaj mic. Ei bine nu, portbagajul este extrem de incapator, cu o capacitate de 485 de litri. Nu ma intrebati de unde atat spatiu intr-o masina compacta (masina are 4,5 metri lungime şi un ampatament de 2,7 metri). Nici nu conteaza. Pentru o masina de familie spatiul este suficient.

Elantra Portbagaj
Elantra Portbagaj
 

La volan

Cei care ne urmaresc, stiu deja ca testam masinile atat din punct de vedere al domnilor cat si a doamnelor. Intr-o famile moderna cu o singura masina, parintii lucreaza in echipa. Iata mai jos parerea noastra.

Parerea comuna in urma testarii este ca masina este foarte usor de manevrat, se comporta excelent atat in oras cat si pe sosea. Pozitia de condus este placuta, scaunele confortabile iar comenzile volanului si a dashboard-ului sunt intuitive si usor de accesat in trafic.

Este o placere sa conduci aceasta masina, mai ales la drum lung. Pozitia de condus confortabila, vizibilitate buna iar volanul multifunctional te ajuta sa o comanzi in orice moment. Bine antifonata si are un sistem audio placut.

Mi-ar fi placut un demaraj mai bun. Masina are o linie foarte sportiva si poate de aceea si pretentii mai mari. Dar cand ai in masina toata familia apesi mai putin pedala de acceleratie.

Hyundai Elantra are o suspensie buna (atat de necesara pe drumurile noastre) si se comporta bine la viraje.

M-am simtit foarte bine in spatele volanului. Este o masina care iti da energie. Vizibilitate buna, pozitie de condus buna, poate un pic prea joasa.

Cel mai mult mi-a placut volanul care se manevreaza atat de usor incat poti sa-l manevrezi cu o singura mana.

Am simtit lipsa senzorilor de parcare, care nu sunt disponibili in varianta standard. Mi-a placut ca mi se sugereaza cand sa schimb viteza intr-o treapta superioara dar din pacate nu si catre o treapta inferioara (ca la alte masini)

Cadranele de pe dashboard sunt foarte usor de citit, mai ales pe timp de noapte.

Hyundai Elantra pe post de masina de familie

Hyundai Elantra este o masina perfecta pentru o familie cu maxim 2 copii, o familie care apreciaza spatiul, confortul si consumul redus. Iata cateva argumente:

Spatiul si confortul

Asa cum am spus si mai sus, masina este foarte bine compartimentata, ofera mult spatiu, atat pentru pasageri cat si in portbagaj

Consumul redus, va poate salva multi bani la bugetul familiei

Hyundai si-a propus sa devina lider mondial in privinta eficientei consumului de carburant, iar Hyundai Elantra o demonstreaza. Motorul 1.6l Gamma este echipat cu distributie continua variabila dubla (DCVVT) ceea ce ii amplifica puterea (132CP) si diminueaza emisiile, in timp ce imbunatateste economia de carburant, fiind cel mai bun din clasa sa. Cuplul sau maxim este de 158 Nm/4,850 rpm.

Stilul meu de condus nu este unul economicos. In plus am mers cu masina intr-o perioada torida si aerul conditionat a mers non stop. Cu toate acestea am avut un consum de 6,6% la drum lung si aproximativ 8% in oras.

Siguranta si securitate

Masina dispune standard de sistem de asistenta la franare (ABS), Programul Electronic de Stabilitate (ESP), dispune de sase airbaguri: doua frontale, pentru sofer si pasager, plus doua airbaguri montate in scaunele fata si doua airbaguri laterale care ofera o protectie suplimentara in caz de impact lateral.

Desi masina are o forma foarte sportiva, nu este o masina de viteza. As spune ca este gandita pentru soferii cu un comportament decent care nu au motive sa se grabeasca si nu prea se avanta sa depaseasca viteza legala. Acest lucru este important la o masina de familie pentru ca tempereaza taticii sau mamicile care uita uneori ca au copii in masina. Eu o vad ca un avantaj :)

Important pentru copii

Masina are mult loc si permite montarea scaunelor de copil atat in fata cat si in spate. Centurile de siguranta sunt usor de adaptat la orice tip de scaun (mai ales ca sunt reglabile si in inaltime). In plus, este o masina care permite montarea scaunului de copil si in mijlocul banchetei din spate (o optiune care la multe alte masini nu este posibila).

Apropo de centurile de siguranta, acestea sunt pre-tensionate: In cazul unui impact, centurile pre-tensionate impiedica ranirea grava a pasagerilor, crescand siguranta calatoriei

Blocarea automata a usilor: Atunci cand autovehiculul ajunge la o anumita viteza, usile se vor bloca in mod automat. Astfel va disparea grija accidentelor cauzate de deschiderea involuntara a usilor in timpul calatoriei. Pentru usile din spate exista si optiunea child-lock.

Pretul, raportul calitate/pret excelent.

Pretul pentru o Hyundai Elantra achizitionata de persoana fizica prin programul remat este de 12.454 euro cu tva inclus adica o reducere de 5.222 euro cu TVA inclus fata de pretul de lista. Acesta este un pret foarte bun comparativ cu alte masini din aceeasi clasa.

Masina este vanduta in Romania in doua variante: Elantra si Highway Heat+. Diferentele dintre cele doua pachete le gasiti aici.

Personal as opta pentru varianta Highway Heat+ pentru ca diferenta de pret nu este asa de mare iar pentru o masina de famile aveti acces la o serie de optiuni importante (mai ales pentru copii) cum sunt: geamurile cu tenta inchisa, sistemul automat de climatizare, geamurile electrice cu comanda de la sofer, Torpedou refrigerat (pentru a tine rece un suc pentru copii), si ca bonus primiti si scaunele incalzite pentru sofer si o serie de alte imbunatatiri

Un video pe care il recomand

Se pare ca nu numai eu am fost fermecat de Hyundai Elantra in rol de masina de familie. Va recomand acest video:

Verdict final

Hyundai Elantra este o masina frumoasa (aratoasa), spatioasa si foarte practica. Ofera multa siguranta si confort. De aceea o recomandam pe post de masina de familie, mai ales ca prima masina in familiile cu venituri medii si care au unul sau doi copii.

Pretul accesibil, garantia oferita, consumul redus poate economisi bani importanti din bugetul familiei.

Hyundai Elantra este un pariu reusit, o masina care ne-a facut sa recunoastem ca si un compact se preteaza foarte bine ca masina de familie.

Programeaza un test drive pe TiriacAuto.ro

Vrei sa testezi si tu aceasta masina sau o alta masina Hyundai? Este gratuit! Mergi pe www.tiriacauto.ro si alege din meniul din stanga optiunea TEST DRIVE ca sa faci o programare.  Esti hotarat sa cumperi o masina Hyundai sau o alta masina de la Tiriac Auto? Atunci contacteaza-ne la info@desprecopii.com si Desprecopii.com o sa incerce sa negocieze cel mai bun pret  pentru tine!

/Images/TestDriveTiriac.jpg

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. anita costel
    anita costeltrimis la 27/2/2019

    Costel A. Posesor Elantra din iulie 2018, model AD, 2900 km, grey iron perlat. Masina excelenta, finisaje rafinate, dotari bune, consum cf celor date de constructor, la drum intins chiar fb.Se aseaza fb pe drum, este cam zgomotoasa pe drum asfaltat nefinisat. In lampa spate in spatiul destinat mersului inapoi a aparut condens pe interior.Problema constructiva. Greu de gasit carlig de remorcare pentru AD. Mai rabdam. PS A fost cam ultima la buzau in iulie 2018. Vanzari peste asteptari.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ram�i anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales �n cazul �n care aștepți răspuns. | Toate c�mpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o �ntrebare la care aștepți răspuns?

DA (este �ntrebare)
NU (nu este �ntrebare)


Cod:

Ai o �ntrebare pentru alte mămici?
�NTREABĂ AICI la rubrica de �ntrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII