Fertilitatea in cazul unui uter retrovers

Fertilitatea in cazul unui uter retrovers

Fertilitatea in cazul unui uter retrovers

 

Am 24 de ani. Am un prieten de 3 ani, inca nu suntem casatoriti, dar locuim impreuna. Ne dorim foarte mult un copil dar se pare ca am niste probleme: uterul meu este retrovers (am depistat acest lucru acum un an jumatate, dupa un examen ecografic); am facut si anexita de doua ori ( am facut tratament cu Voltaren injectabil si pastile, Nospa, etc.).

Mi s-a spus ca la menstruatie durerile sunt mai mari ( din cauza uterului) si culoarea singelui este mai diferita. Durerile persista si cand fac dragoste, nu pot sa fac decit intr-o anumita pozitie. Ovarul stang este mai mare decit cel drept.

Intrebarea mea este daca pot avea copii?

Adina, Bucuresti

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

La intrebarea "daca poti avea copii", nimeni nu iti poate da un raspuns absolut. Singurul mod de a afla acest lucru este incercand efectiv sa ramai insarcinata; in cazul cuplurilor care nu au probleme de fertilitate, partenera ramane de obicei gravida in mai putin de un an din momentul in care se ia decizia de a avea un copil.

Problemele ginecologice pe care ni le-ai relatat (uter retrovers, 2 anexite) sunt intr-adevar situatii care pot interfera cu capacitatea de a avea copii. "uter retrovers" inseamna ca, datorita orientarii corpului uterin inspre inapoi, colul uterin (prima bariera intalnita de spermatozoizi in drumul lor spre trompele uterine) este plasat mai anterior, si astfel este mai dificil pentru spermatozoizi sa ascensioneze - dar nu este deloc imposibil acestora sa o faca! Este suficient un singur spermatozoid "voinic" sa ajunga in trompa uterina, la momentul potrivit, si copilul este pe drum!

Anexitele... da, aici este mai problematic. Datorita inflamarii trompelor uterine, peretii acestora se pot "lipi" unul de celalalt si trompa respectiva se "infunda". Astuparea trompei va face imposibil contactul dintre ovul si spermatozoid, care raman practic de o parte si de cealalta a unui perete ce ii desparte. Dar, la fel: nimeni nu poate spune, cand ai o anexita, daca trompele tale se vor astupa in acest fel, sau nu. Anexita este un factor de risc, si cu cat inflamatia este mai puternica, cu atat, teoretic, acest risc creste. De aceea toate anexitele trebuie tratate cu atentie, dupa cum am vazut ca ai si facut. Faptul ca inca te doare poate sugera persistenta unui anumit grad de inflamatie. Daca inca nu ai vorbit cu medicul care te-a tratat despre acest lucru, sfatul meu este sa mergi la el si sa discutati aceasta problema. De asemenea, el este cel mai in masura sa raspunda intrebarilor pe care ni le-ai adresat, deoarece el te-a consultat si poate aprecia starea ta de "sanatate ginecologica" si riscurile legate de fertilitate.

Faptul ca un ovar este mai mare decat celalt - acest lucru nu trebuie sa te sperie! In conditiile in care ai avut anexita, inseamna ca ovarul respectiv a fost inflamat, situatie in care este normal sa fie ceva mai mare decat celalalt!

Draga Adina, iti dorim multa sanatate si numai bine!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 100:

  1. EMILY
    EMILYtrimis la 28/1/2015

    Buna seara.Am si eu o intrebare:de curand am aflat ca am uterul retrovers si asta dupa ce am fost la un control de rutina,ma tot durea burta si am avut si ciclul dereglat.Inainte de a afla asta am pierdut o sarcina(cca.7 saptamani),medicul care m-a consultat nu mi-a spus nimic de asta,doar doamna doctor de acum.Ce sfat imi dati,care ar fi cauza pierderii sarcinii?

    Raspunde la acest comentariu
  2. bianca
    biancatrimis la 4/11/2013

    Am uter retrovers si o singura trompa deoarece am avut o sarcina extrauterina as dori sa stiu daca ma afecteaza sa raman gravida deoarece analizele mi-au iesit bine si doctorul a spus ca pot ramane gravida ce sfaturi imi dati am fost de mi-am desfundat si cealalta trompa dar nu a fost infundata va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  3. marinela
    marinelatrimis la 23/1/2013

    buna!acum 3 ani am aflat ca am uterul retrovers si imi fac griji ca nu pot avea copii ca asi putea face dar imi doresc ft mult un copil si nu stiu ce sa fac daca ar putea sa imi raspunda cineva

    Raspunde la acest comentariu
  4. Carmen
    Carmentrimis la 20/2/2012

    Dragele mele , am si eu uter retrovers ! Nu am ramas insarcinata pana nu am dat de un medic bun( si credeti-ma am fost la ceva medici). Doctorita la care am fost mi-a spus ,, ai uter retrovers , trebuie sa ai contact sexual in alta pozitie decat cea normala , din cauza orientarii inspre inapoi,, ...nu intelegeam cum altfel si mi-a dat de inteles ca ,, pe la spate , ( rog scuzati-mi exprimarea dar ca sa va fac sa intelegeti, asa cum vroiam si eu sa inteleg!) Aceasta pozitie , poate sa doara , dar merita , la mine a functionat . Sunt gravida in 18 saptamani si sarcina merge bine , abia astept peste 2 saptamani cand ma duc la control ,sa-mi spuna ce este baietel sau fetita! Dumnezeu sa ne dea la toate copii sanatosi si frumosi ! Cred ca daca ne dorim mult ni se va indeplini dorinta!! Multa sanatate!

    Raspunde la acest comentariu
  5. nicole
    nicoletrimis la 3/2/2012

    si eu am uter retrovers si am nascut un copil fumos si sanatos. rabdare si fiti atente la pozitia sexuala din timpul contactului. eu eram adepta ridicarii picioarelor dupa act si mentinerea lor in sus timp de cateva minute. succes

    Raspunde la acest comentariu
  6. andreea
    andreeatrimis la 2/2/2012

    buna!am 20 de ani si o nastere in urma cu 3 luni am fost la un control si am aflat ca am uter retrovers dar si un chist la ovaru drept oare mai pot sa raman insarcinata?

    Raspunde la acest comentariu
  7. alinabadici
    alinabadicitrimis la 31/1/2012

    Si eu am uterul retrovers.La inceput imi faceam griji ca nu voi ramane insarcinata dar am ramas din prima luna cand mi-am propus.Totul e sa stai cu picioarele in sus dupa contact sau sa-ti ridici bazinul cu o perna, nu trebuie sa te speli imediat dupa.

    Raspunde la acest comentariu
  8. MORAR ELENA  LIA
    MORAR ELENA LIA trimis la 27/1/2012

    am aflat recent ca am aceasi problema uter retrovers s-a deplasat de la prima sarcina am o fetita de 4 ani imi doresc din suflet un bebe dar o sa renunt la medici si o sa ma rog la DUMNEZEU azi am vb cu un preot si mi-a dat sa tin va dau un sfat vb cu un preot sa va dea sfaturi ce sa faceti . Doamne Ajuta sa stiti sunt ortodoxa

    Raspunde la acest comentariu
  9. morarelena lia
    morarelena liatrimis la 27/1/2012

    Ela tie iti adresez mesaj CUM POTI SA FI ATAT DE CRUDA SA STI CA EU INCERC DE 3 ANI SA AM BEBE AM O FETITA DE 4 ANI SI SUNT FFFF TANARA AM 24 DE ANI SI IMI DORESC DIN SUFLET SA RAMAN DIN NOU SA STI CA ATUNCI CAND DUMNEZEU LASA UN COPIL SA VINA PE LUME II LASA SI PAINEA SA STI CA SUNT ORTODOXA DAR ITI DAU UN SFAT DESCHIDE OCHII PANA NU ESTE PREA TARZIU AVORTUL ESTE UN PACAT DE NEIERTAT SA STI CA A AVEA UN COPIL ESTE CEL MAI FRUMOS CADOU PE CARE VIATA IL OFERA TE ROG GANDESTE CU INIMA NU OMORA O FIINTA VIE CARE SE AFLA IN TRUPUL TAU CITESTE SAITURILE DESPRE AVORT SA VEZI CE GANDESC COPILASII CAND SE GANDESC CE URMEAZA NU AS FACE ASA CEVA MAI BINE MOR DECAT SA OMOR UN COPILAS NEVINOVAT MULT SUCCES LIA MORAR

    Raspunde la acest comentariu
  10. Bianca
    Biancatrimis la 26/1/2012

    Am ramas insarcinata din a doua luna de incercari si cand m-am dus la doctor mi s-a spus ca am uter retrovers. Deci se poate!

    Raspunde la acest comentariu
  11. daniela
    daniela trimis la 26/1/2012

    De 2 ani de zile incerc sa raman insarcinat si nu reusesc .Am fost la diferiti medici si mi-au spus ca sunt perfect sanatoasa si sa mai incerc.La control mi-a spus ca am uterul retrovers ,alt medic ca-l am infantil eu acum ce sa cred ?Ajutati-ma va rog .Cum as putea sa raman insarcinata anul acesta ne dorim f mult un copil.Va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  12. despau liliana daniela
    despau liliana danielatrimis la 25/1/2012

    am uterul retrovers dar alt doctor mia spus ca e si ifantil eu si sotul meu ne dorim un bebe dar nu reusim sa-l avem ce ne sfatuiti. mutumim pentru timpul acordat

    Raspunde la acest comentariu
  13. loredana
    loredanatrimis la 29/12/2011

    si eu am uter retrovers si imi doresc foarte mult un copil.medicul mi-a zis sa nu-mi fac probleme,dar pentru a fi mai sigura mi-a sugerat sa ma duc la un control de specialitate pentru a se vedea din ce cauza am uterul retrovers si din ce cauza nu pot ramane insarcinata.am rude care au uterul tot asa si au ramas gravide chiar din prima.

    Raspunde la acest comentariu
  14. Ela
    Elatrimis la 23/12/2011

    Am 31 ani, si pana acum am facut 4 avorturi si nici o nastere. Am uter retrovers si cred ca sunt insarcinata, supa starile pe care le am (am invatat sa imi ascult organismul) Teoretic sunt in a doua saptamana de sarcina. Care sunt consecintele unui nou avort si care ar putea fi problemele pe perioada pastrarii sarcinii? Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  15. mirabela
    mirabelatrimis la 21/12/2011

    salut! si eu am uterul in pozitie intermediara cu tendinta la retroversie.intrebarea mea este: care sunt pozitiile cele mai bune pentru a ramane insarcinata? multumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII