La cate saptamani se face prima ecografie de sarcina si de ce? Iata ce spune medicul specialist.

La cate saptamani se face prima ecografie de sarcina si de ce? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Efectuarea primei ecografii este deosebit de importanta pentru ca prin aceasta se inregistreaza o serie de factori importanti pentu bunul mers al unei sarcinii. La cate saptamani se recomanda prima ecografie din sarcina? Care este rolul ei?

Ne raspunde la aceste intrebari, doamna Dr. Vasilika Gero, medic primar obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

La cate saptamani se face prima ecografie de sarcina?

Ecografia este cea mai folosita metoda de diagnostic prenatal, fiind neinvaziva pentru mama si pentru fat. Pentru sarcina, ecografia este o metoda usor de efectuat, neinvaziva si nu are efecte adverse.

Care este rolul primei ecografii?

Prima ecografie de sarcina care se poate efectua si in cadrul primei vizite la medic, are ca scop diagnosticul si confirmarea sarcinii si localizare ei in cavitatea uterina.

De obicei medicii recomanda efectuarea primei ecografii de sarcina intre 11-13 saptamani si 6 zile, numita si ecografia de screening de prim trimestru. In majoritatea cazurilor se efectueaza transabdominal.

 In timpul primei ecografii, medicul va verifica in primul rand localizarea si viabilitatea sarcinii prin inregistrarea activitatii cardiace.
 Se va stabili daca e sarcina unica sau multipla.
 Se va stabili varsta sarcinii si data probabila a nasterii in functie de CRL, lungimea craniocaudala.
Se va stabili localizarea placentei.
 In cadrul primei ecografii se va examina dezvoltarea organelor vitale ale fatului si se vor masura anumiti markeri pentru sindroamele genetice - translucenta nucala, frecventa cardiaca, prezenta osului nazal, etc. La final se face un calcul statistic ce indica riscul personalizat pentru fiecare gravida de a avea un fat cu anomalii cromozomiale.

De asemenea, se poate efectua screening-ul pentru riscul de a dezvolta preeclampsie in sarcina, de restrictie de crestere intrauterina a fatului, de nastere prematura. Acestea sunt importante deoarece acum avem mijloace sa prevenim.

Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce

Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina este prima intalnire cu bebelusul. Vrei sa stii la cate saptamani de sarcina se poate face? Si care este rolul unei ecografii de sarcina?

Iata detaliile noastre despre prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce. Mai departe...

 

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2020
Cu contributia doamnei Dr. Vasilika Gero, medic primar obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii