E ghinion să cumperi lucrurile bebelușului inainte de nașterea sa? Iată ce știm...

E ghinion sa cumperi lucrurile bebelusului inainte de nasterea sa? Iata ce stim...

E ghinion să cumperi lucrurile bebelușului inainte de nașterea sa? Iată ce știm...

E ghinion să cumperi lucrurile bebelușului înainte de nașterea sa? Iată ce știm... 🤰

O superstitie romaneasca spune ca nu-i bine sa cumperi nimic inainte de a se naste copilul.. am o prietena careia i-au descoperit o problema cind era aproape in luna a saptea si a trebuit sa renunte la copil, saracuta de ea, nu a mai fost nimic de facut, si ea in saptamina aceea se pregatea sa-i cumpere patut si carucior, ii cumparase citeva lucrusoare desi cei din jur ii spusesera sa mai astepte ca nu-i bine… - spune o graviduta pe forumul Desprecopii...

veti citi
Esti insarcinata? Toata lumea are o parere sau un mit la indemana...
Este ghinion să cumperi caruciorul inainte de nașterea bebelusului?
Ce zic alte gravidute de la Desprecopii
Ce alte superstitii despre sarcina si nastere mai sunt?

Esti insarcinata? Toata lumea are o parere sau un mit la indemana...

Cand esti insarcinata, intri direct intr-o lume in care toata lumea are o parere. Pana ai informatiile corecte de la ecografie despre sexul bebelusului - vei auzi tot felul de legende si ziceri despre ba ca e fetita, ba ca e baietel. Si trebuie sa recunoastem ca aceste mituri sunt simpatice si nu pot decat sa ne binedispuna. Dar, pana la aflarea adevarului stiintific.

In categoria legendelor, intens dezbatute - este si cea despre lucrurile bebelusului. E bine sau nu sa le cumperi inainte de nasterea sa? Iata o trecere in revista a acestui mit -  cum ca e ghinion sa cumperi lucrusoarele bebelusului inainte de nasterea sa...

Iata ce intreba o graviduta pe forumul Desprecopii:

Fetelor, credeti ca daca vom cumpara lucruri ptr. bebe inainte de a se naste “e’ de rau”?
O superstitie de-a noastra spune ca nu-i bine sa cumperi nimic inainte de a se naste copilul.. am o prietena careia i-au descoperit o problema cind era aproape in luna a saptea si a trebuit sa renunte la copil, saracuta de ea, nu a mai fost nimic de facut, si ea in saptamina aceea se pregatea sa-i cumpere patut si carucior, ii cumparase citeva lucrusoare desi cei din jur ii spusesera sa mai astepte ca nu-i bine…
Pe aici se obisnuieste sa se faca “baby shower” inainte de a se naste copilul, se fac petreceri cu prietene, colege de serviciu, vecine,etc. si fiecare aduce cite ceva pentru copil, daca se stie sexul cu atit mai bine, daca nu, se dau certificate si-ti cumperi tu ce vrei pentru copilas.

Am participat la multe si de cele mai multe ori mamicile nu mai au nevoie sa cumpere prea multe pentru bebe,primesc cam de toate. Se mai obisnuieste ca viitoarea mamica sa se duca la magazinul de copii si sa bifeze pe un catalog special tot ce ar vrea pentru bebe si pe invitatiile de pe baby shower se specifica numele magazinului, lumea se duce acolo si cumpara fiecare dupa posibilitati si gradul de prietenie/rudenie.
Deci,daca ar fi sa mai iau dupa traditia de aici, sint salvata, dar eu intotdeauna tin cont de traditiile/obiceiurile/superstitiile din tara noastra, in ele cred cel mai mult si dupa ele ma ghidez.
Ma bate gindul sa ma duc sa colind prin magazine si sa incep sa cumpar deja, dar mi-este frica ca poate …si-mi tot spun ca ar trebui sa mai astept.
Nu stiu ce sa fac…stiu,sint constienta ca daca Doamne-fereste s-ar intimpla ceva nu ar fi din cauza hainutelor cumparate, dar nu-mi permit sa risc, mi-am dorit copilul acesta de ani de zile.. // De pe forumul Desprecopii la Sa cumparam lucrusoare inainte de a se naste bebe?

Este ghinion să cumperi caruciorul inainte de nașterea bebelusului?

Cum se explica superstiția ca nu e bine sa cumperi hainute, patut si carurior atunci cand esti inca însărcinată? Si ca mai bine le tii departe de casa pana se naste bebe?

Este o superstiție desigur ... care spune ca daca cumperi carucior sau patut sau alte lucrusoare pentru bebe - inainte de nasterea sa e cu ghinion. In conformitate cu acest mit, se pare că mai bine este sa tii cacuriorul, patutul si lucrusoarele bebelusului (și pătuțul și scaunul auto) departe de casa ta până la nașterea copilului altfel „s-ar putea întâmpla lucruri groaznice”.

Totuși, la fel ca în majoritatea superstițiilor, nu există dovezi pentru acest lucru: prezența caruciorului (sau a pătuțului sau a scaunului auto) în casa ta nu are absolut nicio putere să-ți afecteze sarcina sau sănătatea copilului.

De unde a început această superstiție?

Nu știm de unde provine aceast mit insa stim ca supersitiile sunt transmise ddin generatie in genratie  - si ca in trecut nasterea era mai riscanta decat astazi si multi nou nascuti murea la nastere sau imediat dupa nastere...Iar pentru a infrunt frica si pentru a gasi niste explicatii la lucruri care par ca nu au nici o explicatie - lumea fabrica mituri si superstitii.

Citeste si 10 superstitii despre sarcina si ce mai spun babele despre sarcina

Din discutiile de pe forumul Desprecopii stim ca in unele culturi, este considerat ghinion să ai ceva pentru copil (haine, pături, scutece): „Am vrut doar să adaug că, în unele culturi asiatice, ești nu are voie să cumpere sau să aibă ceva acasă până la nașterea copilului.

Daca totusi esti superstitioasa

Pentru linistea ta  - daca esti superstitioasa, poti depozita lucrurile bebelusului la cineva cunoscut acasa - la viitorii bunici sau alte rude...La urma urmei, imporanta e sa nu iti produci stres...(pentru ca stresul nu este benefic bebelusului in timpul sarcinii)

Ce zic alte gravidute de la Desprecopii

Eu sunt in saptamana 18 si deja am sa achizitionez cele de trebuinta pentru bebelusul meu. Incet, dar sigur, sper in luna a 8-a sa fiu gata cu tot, nu se stie niciodata. Imi place sa merg prin magazine, sa ma uit, sa compar si sa aleg ce este mai avantajos. Avand in vedere ca deja am luat pana acum vreo 13 kg, nu stiu cat de sprintara o sa fiu mai incolo. Si sa-l trimit pe sot cu lista la magazin dupa ce nasc.. sigur se opreste in primul si cumpara tot ce nimereste, nu se gandeste ca in alta parte, acelasi produs sau asemanator este mai ieftin, poate pana la jumatate de pret sau chiar mai mult.
Mai greu a fost sa o conving pe mama a este ok sa ma pregatesc dinainte, dar am avut noroc cu o prietena de acasa din Ro, care i-a povestit si i-a explicat cat de greu i-a fost ca a aplecat urechea la X si Y si nu a cumparat nimic pentru bebelusa ei din timp, iar cezariana-surpriza prin care a nascut i-a creeat multe probleme. L-a lasat pe sot sa se ocupe si nu a fost chiar incantata de ce a cumparat. Ma bucur ca mama a inteles si nu isi mai face griji, chiar ma intreaba incantata ce am mai cumparat pentru
Poate 11s e totusi din timp, dar in jur de 20, cand organismul gravidei este mult mai relaxat (nu mai sunt greturi, picioarele nu sunt inca foarte umflate, kg nu sunt chiar asa de multe) eu zic ca este numai bine sa se inceapa cumparaturile. Nu toate odata..pe rand; nu face nici gaura in buget si ii da viitoarei mamici o stare de spirit extraordinara.
Singura legatura viabila intre aceasta superstitie si realitate este ca daca se intampla ceva cu bebelusul, mamei ii va fi foarte greu sa treaca peste moment, mai ales inconjurata fiind de tot ce pregatise pentru bebe. Dar asta se poate intampla la orice varsta si mai ales se poate rezolva cat de cat prin mutarea lucrusoarelor in alta locatie (bunici, o prietena, sau chiar o debara mai putin folosita-eu am una in holul blocului, iar sotul a primit indicatii precise daca se intampla ceva cu bebelusul-Doamne-fereste, sa mute tot acolo, intr-o cutie imensa pana ajung eu acasa). De facut copii tot o sa fac.

Cred ca sunt singura superstitioasa de pe aici. Sunt in 28 de sapt., nu am cumparat nimic inca si am spus la toata lumea sa nu-mi cumpere nimic pt. bebe. Stiu o groaza de cazuri nefericite de pierderi de sarcini inaintate si ma gandesc ca daca, Dne fereste! s-ar intampla ceva si as venii acasa singura, as innebuni efectiv vazand caruciorul, patutul...O sa-i cumpar lui bebe doar strictul necesar pt. spital. Deja stiu ce patut vreau, ce cadita si cu cateva sapt. inainte de nastere, o sa merg cu tati in magazinul respectiv si cat sunt eu in spital o sa le cumpere. Chiar daca multa lume mi-a zis ca nu e varianta cea mai buna, nu pot sa-i cumpar inainte, nu pot si pace.

Si eu am auzit ca nu e bine sa cumperi dinainte. Dar daca le cumperi cu 1-2 luni inainte sa nasti, nu cred ca-i rau. Eu am de gand sa-i amenajez camera lu' bb, sa-i cumpar hainute (mai ales ca am aflat ca este fetita), sa fac provizi de pampers, mai ales ca sunt tot felul de oferte, etc.. S-o fac cand ma intorc din spital? Sau sa-l las pe sotu' s-o faca? Nici nu ma gandesc. Unde mai pui ca bb poate fi imprevizibil. Te trezesti ca vrea sa vina pe lume, cand nici nu te astepti, nu esti pregatita si atunci......!

Eu sint uimita cind aud de superstitii d'astea la oameni tineri. Lasati babele sa trancane si faceti cumparaturile inainte. O sa vedeti cit de bine va vor prinde. Dupe ce nasteti, o luna de zile-cel putin- o sa aveti timp doar sa scoateti nasul pe geam :)
Iar daca, Doamne fereste, se intimpla ceva rau nu e din cauza patutului sau a botoseilor, fiti serioase! Daca e sa se intample ceva se intampla oricum. Iar credinta in Dumnezeu este mult mai mare decat in superstitii!

Deci?

In concluzie, este in totalitate la latitudinea ta si a viitorului tatic ce veti hotara dar nu uitati ca nu există absolut nicio dovadă că asa ceva va poate afecta sarcina.

► Citeste in continuare Plumbul poate cauza probleme mari unui copil - iata ce trebuie sa stii si la ce trebuie sa fii atent

Ce alte superstitii despre sarcina si nastere mai sunt?

14 mituri fantastice despre sarcina, din intreaga lume

Sarcina si superstitiile: intre comic si ridicol

Poti ghici sexul bebelusului dupa forma burtii sau dupa greturi?

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII