Ce putem face pentru scăderea duratei și severității infecției respiratorii superioare la copii?

Ce putem face pentru scaderea duratei si severitatii infectiei respiratorii superioare la copii?

Ce putem face pentru scăderea duratei și severității infecției respiratorii superioare la copii?

Pe scurt

  • Ce este infecția respiratorie acută superioară la copii?

    Cu toții am avut răceli și ne sunt cunoscute infecțiile respiratorii - acestea sunt infecții contagioase ale căilor respiratorii superioare (care includ nasul, gâtul, faringele, laringele și bronhiile).

    Gripa, pe de altă parte, nu este o infecție respiratorie, deoarece este o boală sistemică.

Care sunt tipurile de infecție respiratorie acută superioară la copii?

Tipurile de infecție respiratorie se referă la părțile tractului respirator superior cele mai implicate în infecție. Pe lângă răceala obișnuită, există și alte tipuri de infecții respiratorii: sinuzite, epiglotite, laringite, bronșite.

Care sunt simptomele infecției respiratorii acute la copii?

Congestia nazală, strănutul, tusea și producția de mucus sunt simptomele distinctive ale infecției respiratorii. Simptomele sunt cauzate de inflamația membranelor căilor respiratorii superioare. Alte simptome includ:

febră
oboseală
durere de cap
durere în timpul deglutiției
wheezing

Cum este tratată infecția respiratorie acută superioară la copii?

Infecțiile respiratorii acute superioare sunt tratate mai ales pentru a ameliora simptomele, iar cele mai bune tratamente includ siropurile pentru tuse, expectorantele și vitamina C, pentru a reduce simptomele sau pentru a scurta durata. Alte tratamente includ:

Decongestionantele nazale - care pot îmbunătăți respirația. Dar tratamentul poate fi mai puțin eficient cu utilizarea repetată și poate provoca congestie nazală de revenire.
Inhalarea cu abur și gargară cu apă sărată (pentru copii mai mari) - o modalitate sigură de a ameliora simptomele.
Analgezicele precum acetaminofenul - pot ajuta la reducerea febrei și durerilor.

Cum pot fi prevenite infecțiile respiratorii acute la copii?

Cea mai bună protecție împotriva infecțiilor respiratorii este spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun. Spălarea mâinilor reduce expunerea la secreții care pot răspândi infecția. Iată și alte câteva strategii:

Evitarea contactul strâns cu persoanele bolnave.
Dezinfectarea obiectelor precum jucăriile, telecomanda, telefonul și clanțele ușii, care ar putea fi atinse de persoanele infectate.
Ținerea copilul acasă dacă este bolnav.
Educarea copilul să evite atingerea faței, în special ochii și gura, pentru a preveni infectarea.

De asemenea, trebuie să te asiguri că incluzi în alimentația copilului multe vitamine, cum ar fi vitamina C, care poate ajuta la stimularea sistemul imunitar. Vitamina C este menținută în celulele imune, iar deficiența de vitamina C a fost legată de o susceptibilitate mai mare la infecție. În timp ce unele cercetări nu sunt clare dacă vitamina C poate preveni o infecție respiratorie acută, există dovezi că aceasta poate scurta durata și severitatea unor infecții!

Suplimentele alimentare cu extracte din plante sunt utilizate pe scară largă și popularitatea lor continuă să crească, inclusiv în tratamentele pentru copii. De obicei, aceste produse sunt bine tolerate și se consideră sigure. 85% din populația lumii folosește fitoterapia în scop curativ, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar 45% din medicamentele moderne au la bază extracte vegetale active.

Studiile clinice ne demonstrează că efectul terapeutic al produselor din plante de calitate sunt similare celor de sinteză, dar fără efectele secundare ale acestora.

Păstrând standardele înalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilăria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate și nutraceutice, create și dezvoltate prin tehnologii de ultimă generație.


Soluțiile fitoterapeutice ale gamei Phytodep reprezintă o alternativă de primă intenție, blândă și delicată, dar eficientă, în abordarea tulburărilor funcționale și a patologiei sugarilor și copiilor.

Extractele de echinaceea sunt unul dintre cele mai des utilizate preparate pe bază de plante. În mod tradițional, echinacea era folosită de popoarele indigene pentru tratarea multor boli (răceli și alte boli respiratorii, vindecarea rănilor, etc.). În zilele noastre, extractele de Echinacea sunt utilizate în principal pentru tratarea și prevenirea infecțiilor tractului respirator, în special răceala obișnuită.

Multe studii clinice cu diferite preparate din Echinacea au fost efectuate și au avut rezultate variabile privind reducerea, durata și severitatea simptomelor asociate cu infecția respiratorie. Unele studii au raportat chiar scăderea frecvenței, duratei și severității infecțiilor tractului respirator, iar altele spun că tratamentul cu extract de Echinacea, vitamina C și propolis au redus semnificativ numărul și durata episoadelor de boală la copii în comparație cu grupul tratat cu placebo (Cohen și colab., 2004).

Au fost efectuate mai multe meta-analize cu o mare eterogenitate a studiilor și rezultatele sugerează că extractele de Echinacea au fost eficiente în prevenirea răcelii după inocularea clinică (Schoop și colab., 2006).

Echinacea, propolisul, măceșul, muștarul sălbatic, eucaliptul, grindelia și cimbrul de cultură formează un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice care fac parte din compoziția VIRODEP® picături orale - indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

VIRODEP® picături orale: Citeste prospectul | Cumpara online


VIRODEP® picături orale - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP® picături orale - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficii:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii;
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Previne complicațiile bacteriene;
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picături orale 30 ml | 41.50 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6-12 ani: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII