A vorbi mult este unul dintre cele 17 semne că un copil este supradotat, spune Mensa

A vorbi mult este unul dintre cele 17 semne ca un copil este supradotat, spune Mensa

A vorbi mult este unul dintre cele 17 semne că un copil este supradotat, spune Mensa

Copilul tău este vorbăret? E o veste foarte bună. Societatea Mensa are o listă de caracteristici care indică faptul că un copil este mult mai inteligent decât media - iar unul dintre semnele de intelingenta este vorbitul MULT.

Ai putea să crești un mic pui de geniu, asta pentru că a vorbi mult este unul dintre cele 17 semne timpurii - conform Mensa - că ai putea avea un copil supradotat.

vei citi:
1. O memorie neobișnuită
2. A bifa etapele intelectuale mult mai devreme
3. A citi mai devreme decât restul
4. Hobby-uri sau interese neobișnuite
5. Intoleranța altor copii
6. O conștientizare a evenimentelor mondiale
7. Stabilind proprii standarde imposibil de ridicate
8. Performanțe peste medie
9. Preferă să petreacă timp cu adulții
10. Iubește să vorbească
11. Pune întrebări tot timpul
12. Învață ușor
13. Dezvoltarea simțului umorului
14. Este muzical
15. Îi place să controleze lucrurile
16. Alcătuiește reguli suplimentare pentru jocuri
17. Extrovertit / introvertit

Ce este Mensa?

Mensa este cea mai mare și cea mai veche societate din lume fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. În prezent, organizația numară 140.000 de membri în peste 100 de țări ale lumii.  

Mensa susține că următoarele caracteristici ar putea indica faptul că un copil este mai inteligent decât restul din clasa sa - și asta ar putea însemna că este potrivit pentru testul de IQ supravegheat pentru a determina dacă poate fi admis în societate.

Organizația declară că propriile teste de IQ supravegheate sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de peste 10 ani și jumătate, dar cu cel mai tânăr membru actual al British Mensa aând doar 3 ani, iar cel mai vechi membru 102 ani, nu există limită de vârstă pentru a vedea dacă ești mai înțelept decât persoanele obișnuite.

Deci, care sunt semnele la care trebuie să fii atent?

1. O memorie neobișnuită

Abilitatea de a memora tabele, adrese sau nume de țări la o vârstă fragedă ar putea fi un indicator al inteligenței - dacă copilul tău este capabil să-și amintească detalii mici sau o gamă largă de informații pe care tu le-ai putea uita, ar putea să învețe matematică sau limbi străine bine în clasă.

2. A bifa etapele intelectuale mult mai devreme

A învăța să citească, să vorbească sau să joace jocuri de societate mai repede decât colegii, ar putea însemna că copilul tău are un creier inteligent și poate avea nevoie de mai multă stimulare pentru a fi mai fericit.

3. A citi mai devreme decât restul

Un interes personal pentru "Omida mâncăcioasă" s-ar putea să nu pară o întreprindere genială, dar dacă copilul tău citește mai devreme decât colegii săi, ar putea fi pe drumul către un viitor strălucit.

4. Hobby-uri sau interese neobișnuite sau o cunoaștere aprofundată a anumitor subiecte

Interesul pentru trenuri sau filme este foarte frecvent la copii, dar dacă copilul tău observă diferența dintre un film SF și o comedie la o vârstă fragedă, este posibil să dea semne că va fi supradotat. Urmărirea hobby-urilor într-un grad aprofundat ar putea fi un semn că este în căutarea unei provocări mentale de satisfacere.

5. Intoleranța altor copii

Copiii extrem de inteligenți pot găsi frustrantă socializarea cu colegii de vârsta lor, deoarece nu pot înțelege de ce ceilalți nu pot ține pasul cu ei. De asemenea, s-a dovedit că, copiii supradotați pot fi mai sensibili decât alții, așa că ar putea fi supărați dacă sunt lăsați în afara sau tachinați.

6. O conștientizare a evenimentelor mondiale

Conștientizarea știrilor și a lumii înconjurătoare la o vârstă fragedă - de exemplu cititul ziarelor sau adresarea de întrebări despre politică - ar putea indica o căutare a cunoașterii.

7. Stabilind proprii standarde imposibil de ridicate

Copiii supradotați pot fi sensibili la eșec, deoarece tind să fie perfecționiști și mândri de abilitățile și cunoștințele pe care le pot dobândi; ca urmare, ei pot stabili standarde foarte înalte pentru ei înșiși și pot fi foarte supărați atunci când greșesc ceva.

8. Performanțe peste medie

Poate părea evident, dar dacă copilul are performanțe peste medie la școală, este posibil să nu se bucure doar de subiectele lor, dar ar putea avea un IQ mai mare decât majoritatea.

9. Preferă să petreacă timp cu adulții sau în activități solitare

Petrecerea timpului cu adulții ar putea însemna că copilul tău este dornic să învețe de la cei mai dezvoltați decât el, în timp ce activitățile solitare, cum ar fi cititul, ar putea indica faptul că este muncitor și are nevoie de stimulare academică pentru a se simți provocat.

10. Iubește să vorbească

Dacă tot îi place să vorbească toată ziua, ar putea fi un indiciu că al său creier lucrează constant și încearcă să se angajeze în conversații noi și provocatoare.

11. Pune întrebări tot timpul

O mulțime de întrebări: „de ce este cerul albastru?” sau „cum funcționează un telefon?” - ar putea însemna că copilul tău încearcă să înțeleagă lumea din jur la un nivel mai înalt decât majoritatea.

12. Învață ușor

Copilul tău se grăbește cu temele și pare să înțeleagă orele din clasă rapid și ușor? Poate fi o indicație că stăpânește cunoștințele și i-ar putea folosi mai mult o provocare.

13. Dezvoltarea simțului umorului

Dacă copilul tău este capabil să spună singur glume amuzante sau râde la glumele pe care ai crezut că ar trebui să i le explici, este posibil să înțeleagă foarte bine limba și lumea din jur.

14. Este muzical

Dacă copilul învață muzica cu ușurință sau chiar cântă bine pentru vârsta sa la un instrument muzical, poate fi capabil să preia rapid și alte activități intelectuale, cum ar fi învățarea unei limbi noi.

15. Îi place să controleze lucrurile

Copiilor inteligenți le place să demonstreze cât de bine pot face ceva, ceea ce înseamnă că le place să rămână sub control asupra oricărei activități pe care o desfășoară; pot fi, de asemenea, perfecționiști, care doresc ca totul să se facă într-un anumit fel.

16. Alcătuiește reguli suplimentare pentru jocuri

Copiii supradotați pot găsi distractivă creativitatea și improvizarea unor reguli suplimentare pentru jocuri, dacă jocul original nu le întinde suficient imaginația; dacă copilul tău insistă asupra unor jocuri elaborate, acestea pot fi utile pentru el.

17. Extrovertit / introvertit

Copiii care sunt foarte extrovertiți și plini de viață - sau liniștiți și introvertiți - pot fi supradotați, deoarece se pot bucura să învețe cu ceilalți și au o inteligență socială ridicată sau se pot bucura să citească singuri.

Citeste si Copiii geniali ai României. ”Am schimbat 3 școli pentru că nu eram înțeles de învățătoare”

6 Secrete pentru a descoperi talentul copilului tau

Talentul nu vine prin nastere, ci prin crestere. Daniel Coyle, autorul bestseller-ului “Codul Talentului”, spune ca poti sa evidentiezi talentul copilului tau intr-un mod destul de interesant, pornind de la premiza ca Talentul nu vine prin nastere, ci prin educatie.

Coyle a petrecut 2 ani in noua dintre cele mai cunoscute  “focare” producatoare de  talente, artisti, interpreti sau executanti de clasa mondiala in sport, arta, muzica si matematica. Ceea ce a descoperit este ca parintii le-au oferit o imagine gresita despre cum ar trebui sa se manifeste un geniu. ” Talentul imens” nu este înglobat in AND-ul copiilor, spune Coyle. Talentul este rezultatul unui model distinctiv si puternic, un model care combina 3 forte elementare: tinte inalte, suport motivational si metode de coaching citeste in continuare aici.

Despre parinti si copii inteligenti cititi si:

Importanta familiei in procesul de invatare
Inteligenţele multiple

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare
 
Cum putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti: despre inteligenta, joaca, somn si alegeri

 autor: Desprecopii.com - 2022
referinte: https://howardgardner.com/ 
Lecturi recomandate:
Intelligence Reframed: Multiple Intelligences for the 21st Century; Howard Gardner; ISBN 0465026109
7 Kinds of Smart; Thomas Armstrong; ISBN 0452281377

https://mensaromania.ro/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII