Spumă de ciocolată

Spuma de ciocolata

Spumă de ciocolată

Hmm...cred ca spuma de ciocolata este cea mai simpla si delicioasa reteta, in special pentru iubitorii de ciocolata. Iata un desert care nu necesita nici ingrediente multe dar nici multa munca. Ideala de sarbatori ;)

Reteta pentru spuma de ciocolata

Servire: 4 portii

Ingrediente:

 200g ciocolata neagra
 2 linguri Tia Maria sau Kahlua (lichior)
 3 linguri cafea
 3 oua
 2 linguri zahar
 cacao sau ciocolata rasa pentru decor (optional)

Mod de preparare:

Pune ciocolata, lichiorul si cafeaua intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul sau asezat pe o tigaie cu apa care fierbe la foc mic. Se amesteca compozitita pana se topeste, iar apoi se lasa la racit 5 minute. Intre timp, amesteca galbenusurile cu zaharul bine de tot, iar cand s-au transformat intr-o crema, adauga ciocolata racita.

Bate albusurile spuma, iar apoi cu o lingura de metal incorporeaza-le cu grija in amestecul de ciocolata, prin miscari circulare de sus in jos. Compozitia rezultata se imparte in 4 pahare si se lasa la frigider cel putin 2 ore.

Se servesc pudrate cu cacao sau ciocolata rasa (fructe, piscoturi sau frisca - dupa preferinta).

Iata 8 retete de cozonaci si placinte pufoase pe care le-am incercat si noi si le recomandam cu drag. Sa aveti un Craciun Fericit!

10 retete de gogosi pufoase

Oare cui nu-i plac gogosile?

Fie ele umplute cu gem, "mincinoase" cum li se mai spune sau pufoase, retete sunt o multime dar de unde si ce sa alegem? Iata o selectie de 10 retete de gogosi pufoase super testate si recomandate de mamici.

Forumul de bucatarie al mamicilor

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII