Dacă medicul i-ar fi spus mamei mele despre importanța acidului folic în timpul sarcinii cu mine - nu m-aș mai fi născut cu acest handicap

Daca medicul i-ar fi spus mamei mele despre importanta acidului folic in timpul sarcinii cu mine - nu m-as mai fi nascut cu acest handicap

Dacă medicul i-ar fi spus mamei mele despre importanța acidului folic în timpul sarcinii cu mine - nu m-aș mai fi născut cu acest handicap

O tânără dă în judecată medicul de familie al mamei sale pentru daune de milioane, pentru că ea crede ca nașterea ei cu un handicap nu s-ar fi intamplat ... dacă medicul mamei sale ar fi sfatuit-o despre importanța acidului folic in prevenirea unei boli genetice - și anume spina bifida.

Acidul folic este foarte important pentru dezvoltarea unui făt sănătos. Poate reduce semnificativ șansele ca fatul sa aibă un defect al tubului neural, cum ar fi spina bifida.

veti citi
Medicul nu a informat-o pe mama ei despre importanta acidului folic in timpul sarcinii
Daca medicul ar fi sfatuit-o corect pe mama ei...
Despre acidul folic si rolul sau in timpul sarcinii
 

O tanara de 20 de ani din Marea Britanie - Evie Toombes, în vârstă de 20 de ani - dă în judecată medicul de familie al mamei sale pentru daune de milioane, după ce a declarat că nașterea ei nu ar fi trebuit să aibă loc. Ea sustine ca da in judecată medicul de familie al mamei sale pentru milioane pentru că i-a permis să se nască...

Medicul nu a informat-o pe mama ei despre importanta acidului folic in timpul sarcinii

Evie Toombes susține că medicul de familie al mamei sale, dr. Phillip Mitchell, nu a reușit să-și informeze mama despre importanța suplimentelor de acid folic în timpul sarcinii. Acum tanara dă vina pe handicapul ei pentru aceasta eroare ... care spune ea - nu  ar fi trebuit să se întâmple niciodată.

Evie este o sportiva paralimpica - si s-a născut cu o afectiune numita - spina bifida - o afecțiune în care coloana vertebrală și măduva spinării unui bebeluș nu se dezvoltă în uter, provocând un decalaj în coloana vertebrală - și își petrece unele dintre zile conectate la tuburi 24 de ore pe zi. .

În ciuda stării sale, ea are o cariera de succesin sariturile cu calul - concurând atât cu călăreți cu dizabilități, cât și cu cei sanatosi. Pe lângă apariția în emisiunea ITV „Hidden Disabilities: What’s The Truth?” și i-a întâlnit pe Ducele de Sussex și Megan Markle când a câștigat Premiul Inspiration Young Person la un eveniment caritabil Well-child în 2018

Oricum, ea susține că doctorul mamiei sale - dr. Philip Mitchell este răspunzător pentru o ca nu a sfătuit-o pe mama ei, Caroline Toombes, să ia suplimente vitale înainte de a rămâne însărcinată.
In ciuda discutiile avute in timpul sarcinii despre acidul folic - medicul nu i-a spus despre importanța acestuia în prevenirea spinei bifide.

Citeste Spina Bifida sau ruptura de coloană la nou-născuti: prevenție, detectare, tipuri și tratament imediat

Dacă medicul ar fi sfatuit-o corect pe mama ei...

Evie spune ca daca mama sa ar fi fost sfatuită în mod adecvat de către medicul ei de familie, nu și-ar fi continuat sarcina...iar ea nu s-ar mai fi nascut.
Iar daca ar fi fost stuita corect de medicul sau - mama sa ar fi avur un copil  „normal, sănătos” – deci un copil are ar fi fost „o persoană diferită din punct de vedere genetic” de Evie cea de azi.

Dar dr. Mitchell neagă toate pretențiile, si insista ca a dat „sfaturi rezonabile” cu privire la necesitatea de a lua suplimente de acid folic. In practica sa medicala el le spune femeilor insarcinata sa ia 400 de micrograme ar trebui să fie luate de cei care se pregătesc pentru sarcină și pe tot parcursul primului lor trimestru de sarcină.

El susține că cu siguranță ar fi sfătuit-o pe mama lui Evie să aibă o dietă bună și un nivel bun de acid folic și neagă că suplimentele nu sunt necesare.

De asemenea, instanța a auzit că mobilitatea lui Evie este foarte limitată și va avea nevoie de un scaun cu rotile mai mult ca niciodată pe măsură ce îmbătrânește, în timp ce suferă de intestin și vezică urinară.

In timpul procesului  - instanta a aflat cum mama lui Evie, în vârstă de 50 de ani, a mers să-l viziteze pe doctorul Mitchell la cabinetul medical Hawthorn din Skegness pentru a-și explica planurile de a avea primul copil în februarie 2001.

Medicul spune - „A fost o decizie foarte acuta de a întemeia o familie, deoarece ea însăși își pierduse părinții când era tânără.

Dar, în ciuda discuțiilor despre acidul folic în timpul consultării, doamna Toombes insistă că doctorul Mitchell nu i-a spus despre importanța acestuia în prevenirea spinei bifide. Iar Evie are acum acest handicap...

În ciuda handicapului sau, Evie educă copiii despre bolile invizibile și lucrează la Universitatea din Nottingham.

Vezi aici 15 alimente bogate in acid folic

Insa, ca sa puteti asigura nivelul de acid folic necesar pentru o sarcina sanatoasa, ar trebui să încercați să mâncați o mulțime de aceste alimente în timpul sarcinii, dar ar fi aproape imposibil să obțineți suficient acid folic doar din alimente.

Singura modalitate de a fi sigura că obțineți cantitatea corectă este luând un supliment de acid folic.

Despre acidul folic si rolul sau in timpul sarcinii, va recomandam sa cititi si

Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare

Acidul folic: Tot ce e nevoie sa stii despre aceasta vitamina esentiala sarcinii

Malformatiile congenitale in sarcina: cum reducem riscul lor

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com
relatare din presa britanica

Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII