Cum ajută probioticele și extractele standardizate la calmarea durerilor abdominale funcționale și a colicilor la sugari?

Cum ajuta probioticele si extractele standardizate la calmarea durerilor abdominale functionale si a colicilor la sugari?

Cum ajută probioticele și extractele standardizate la calmarea durerilor abdominale funcționale și a colicilor la sugari?

Pe scurt

  • Colicile infantile sunt de obicei definite prin sesiuni de plâns puternic pe o perioadă de cel puțin trei ore pe zi, în cel puțin trei zile pe săptămână, timp de cel puțin trei săptămâni. 

     

    Colicile afectează un număr mare de sugari și familiile acestora din întreaga lume, iar simptomele sunt ample și generale. Deci, cum le facem față?

Ce efect au probioticele asupra colicilor?

Probioticele sunt microorganisme vii care modifică microflora gazdei și oferă efecte benefice asupra sănătății. Cele mai frecvente probiotice utilizate sunt Lactobacillus, Bifidobacterium și Streptococcus. Există tot mai multe dovezi care sugerează că flora intestinală la sugarii cu colici diferă de cea a sugarilor sănătoși. Se sugerează că probioticele pot restabili acest echilibru și pot oferi un mediu microbiotic intestinal mai sănătos. Costul scăzut și disponibilitatea probioticelor le face o potențială soluție profilactică pentru a reduce incidența și prevalența colicilor infantile.

Simptomele colicilor încep de obicei în primele câteva săptămâni de viață, apoi dispar spontan după 3 până la 4 luni. De obicei, părinții raportează că bebelușii cu colici au episoade imprevizibile de plâns greu de calmat, care apar adesea după-amiaza și seara târziu. Bebelușii care plâng pot părea că au dureri, deoarece adesea își trag picioarele la piept, își arcuiesc spatele și elimină gaze, adesea din cauza înghițirii aerului.

Puterea probioticelor Lactobacillus reuteri

Probioticele au apărut în formulele pentru sugari, suplimente și produsele alimentare comercializate pentru bebeluși. Dar, s-ar putea să te întrebi dacă sunt sigure pentru sugari și dacă au vreun efect în cazul colicilor.

Probioticele sunt recunoscute ca bacterii bune, recomandate pentru sistemul gastrointestinal (GI), dar și pentru alte afecțiuni de sănătate, pot reduce inflamația intestinală și, prin urmare, durerea intestinală.

S-a descoperit, de asemenea, că Lactobacillus reuteri este singura tulpină de probiotic dovedită a fi eficientă pentru reducerea plânsului la bebelușii alăptați care suferă de colici. Este unul din cele mai studiate probiotice, studiile dovedind acțiunea sa antiinflamatoare și imunomodulatoare. Asigură echilibrul florei intestinale și, pentru că tolerează pH-ul scăzut din stomac, supraviețuiește mai bine decât alți lactobacili, fiind rezistent la multe antibiotice.

Lactobacillus reuteri modulează răspunsul imun al tractului gastrointestinal și reduce inflamația mucoasei. Astfel, are efect benefic dovedit clinic în tulburări și infecții ale tractului gastrointestinal - gastroenterite, infecția cu Helicobacter pylori etc. În cazul colicilor și al durerilor abdominale funcționale la sugari, eficacitatea L. reuteri este demonstrată clinic, acesta susținând sănătatea sistemului digestiv și ameliorând semnificativ colicile.

Beneficiile extractelor standardizate din plante

Fitoextractele standardizate au eficiență dovedită în calmarea durerilor abdominale funcționale și a colicilor la sugari.

Mușețelul are acțiune antiinflamatoare și spasmolitică la nivelul mucoasei gastrointestinale datorită acțiunii sinergice a uleiului volatil cu flavonoidele. Calmează durerile abdominale cauzate de spasme ale mușchilor tractului digestiv și de aerul excesiv din intestin.

Acțiunea antiinflamatoare este datorată flavonoidelor care interacționează cu metabolismul acidului arahidonic, inhibând lipo- și ciclooxigenaza, dar și prezenței polizaharidelor. Flavonoidele au acțiune antispasmodică datorită inhibării AMP ciclic.

Roinița are acţiune spasmolitică asupra musculaturii netede intestinale datorită efectului antagonist al calciului. Are o acţiune sedativă uşoară, utilă în tratamentul tulburărilor digestive însoţite de iritabilitate şi agitaţie.

Iar feniculul are rol carminativ și sedativ împotriva spasmelor gastrointestinale. Semințele conțin un ulei esențial bogat în trans-anetol care acționează asupra musculaturii netede, îmbunătățind motilitatea și progresia alimentelor. Reduce producția de gaze, prevenind meteorismul și durerile abdominale. Are și acțiune bacteriostatică utilă în timpul fermentației intestinale.

COLIDEP® SOLUȚIE ORALĂ - De primă intenție în tulburările digestive

În ameliorarea colicilor, sunt indicate combinațiile de probiotice și fitoextracte standardizate, combinații de substanțe naturale cu proprietăți curative certe, dovedite prin studii clinice. Astfel, combinații de extracte de mușețel, fenicul, roiniță, probiotice rămân o alternativă naturală, eficientă și delicată, ușor acceptată și bine tolerată, cu efecte de liniștire a durerii abdominale funcționale a bebelușului.

COLIDEP® soluție orală este un complex unic cu Lactobacillus reuteri și fitoextracte standardizate, cu eficiență dovedită în calmarea durerilor abdominale funcționale și a colicilor la sugari.

De primă intenție în tulburările digestive. Combinație unică de probiotice și fitoextracte standardizate.


BENEFICII

 Ameliorează colicile și calmează durerea abdominală.

 Reduce producția de gaze care duc la apariția de colici.

 Diminuează spasmele și reduce balonarea.

 Reglează motilitatea gastrointestinală și elimină gazele intestinale.

 Contribuie la ameliorarea colitei, inclusiv a colitei spastice.

 Mai multe despre colici puteți afla pe pagina Colicile Sugarului.

Tratamentul colicilor, la sugari

Tratamentul tulburărilor digestive funcționale însoțite de balonare, flatulență

Tratamentul afecțiunilor digestive: sindromul intestinului iritabil, colită

Cumpara COLIDEP ® soluție orală 44 ml (8 flacoane x 5,5 ml) | 67.98 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se administrează suspensia obținută. A se folosi pipeta pentru administrarea produsului. 1 pipetă = 0,61 ml

Sugari și copii cu vârste până la 2 ani: conținutul a 3 pipete, de 3 ori/zi, înainte de masă;

Copii cu vârste de peste 2 ani şi adulţi: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese.

probiotic Lactobacillus reuteri, fenicul (Foeniculum vulgare), roiniță (Melissa officinalis)/(4:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1).

* extracte standardizate

COLIDEP® soluție orală nu conține zahăr, gluten.

Lactobacillus reuteri

Este unul din cele mai studiate probiotice, studiile dovedind acțiunea sa antiinflamatoare și imunomodulatoare. Asigură echilibrul florei intestinale și, pentru că tolerează pH-ul scăzut din stomac, supraviețuiește mai bine decât alți lactobacili, fiind rezistent la multe antibiotice. Modulează răspunsul imun al tractului gastrointestinal și reduce inflamația mucoasei. Astfel, are efect benefic dovedit clinic în tulburări și infecții ale tractului gastrointestinal – gastroenterite, infecția cu Helicobacter pylori etc. În cazul colicilor și al durerilor abdominale funcționale la sugari, eficacitatea L. reuteri este demonstrată clinic, acesta susținând sănătatea sistemului digestiv și ameliorând semnificativ colicile.

Feniculul

Are rol carminativ și sedativ împotriva spasmelor gastrointestinale. Semințele conțin un ulei esențial bogat în trans-anetol care acționează asupra musculaturii netede, îmbunătățind motilitatea și progresia alimentelor. Reduce producția de gaze, prevenind meteorismul și durerile abdominale. Are și acțiune bacteriostatică utilă în timpul fermentației intestinale.

Roinița

Are acţiune spasmolitică asupra musculaturii netede intestinale datorită efectului antagonist al calciului. Are o acţiune sedativă uşoară, utilă în tratamentul tulburărilor digestive însoţite de iritabilitate şi agitaţie.

Mușețelul

Are acțiune antiinflamatoare și spasmolitică la nivelul mucoasei gastrointestinale datorită acțiunii sinergice a uleiului volatil cu flavonoidele. Calmează durerile abdominale cauzate de spasme ale mușchilor tractului digestiv și de aerul excesiv din intestin. Acțiunea antiinflamatoare este datorată flavonoidelor care interacționează cu metabolismul acidului arahidonic, inhibând lipo- și ciclooxigenaza, dar și prezenței polizaharidelor. Flavonoidele au acțiune antispasmodică datorită inhibării AMP ciclic.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII