Asigură-i copilului o digestie ușoară în preajma sărbătorilor

Asigura-i copilului o digestie usoara in preajma sarbatorilor

Asigură-i copilului o digestie ușoară în preajma sărbătorilor

Pe scurt

  • Sărbătorile sunt o perioadă în care există o creștere a alimentației nesănătoase, precum și a posibilului risc de infecție (adică virusuri gastrointestinale). Având în vedere acest lucru, iată câteva sfaturi pentru a menține sistemul digestiv al copiilor sănătos în preajma sărbătorilor!

Asigură-i copilului o digestie ușoară în preajma sărbătorilor

 Sărbătorile sunt momentul ideal pentru a te răsfăța cu dulciuri și multe alte preparate delicioase! Asigură-te că stabilești limite din timp și oferi copilului opțiuni mai sănătoase atunci când este posibil: o mulțime de fructe și legume.
 Practică o igienă frecventă și adecvată a mâinilor.
 Păstrează tiparele normale de alimentație. Menținerea programului normal de alimentație ajută copilului să se bucure de mâncărurile preferate de sărbători fără să mănânce în exces.
 Relaxare din plin! Știm că există o conexiune puternică între creier și intestin, așa că a-ți face timp pentru tine și familia ta va ajuta la menținerea sistemului gastrointestinal al copilului tău fericit și „relaxat”.
 Copilul trebuie să rămână activ! Acest lucru va ajuta la sănătatea gastrointestinală generală. Odată cu scăderea temperaturilor, poate fi dificil să găsești modalități de a rămâne activ în aer liber, dar ia în considerare activități organizate de familie în interior (ex. dans) sau activități adecvate în exterior, cum ar fi o plimbare prin cartier pentru a vedea toate luminile de sărbători!
 Schimbările dramatice din alimentație, precum și mediile diferite și stresul, pot provoca constipație. Nu numai că hidratează, dar apa menține lucrurile în mișcare în intestin și ajută la evitarea constipației. Încurajarea copilului să opteze pentru apă în locul băuturilor răcoritoare și sucurilor va ajuta, de asemenea, la reducerea consumului de zahăr.
 Încearcă tot posibilul să menți copilul într-un program regulat, chiar și cu pauza de la școală, pentru a face tranziția înapoi la școală mai ușoară.

Supraalimentarea și durerile de burtică

Supraalimentarea poate provoca disconfort abdominal pe care copilul îl consideră dureros.

Indigestia (în termeni medicali numită dispepsie), poate fi recunoscută ușor, cele mai frecvente simptome fiind durere și disconfort în partea superioară a burticii.

Întrucât copiii mănâncă deseori repede și nu cunosc dezavantajele dureroase ale acestui lucru, au tendința de a mânca până când au stomacul plin. Apoi simt disconfort sau durere abdominală, greață, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, etc. Deci, cum ajutăm copilul în preajma sărbătorilor?

Beneficiile enzimelor digestive pentru copii

Enzimele sunt recomandate atât copiilor cât și bebelușilor care au început diversificarea.

Organele digestive precum stomacul și pancreasul produc enzime care ajută la descompunerea, digerarea și absorbția alimentelor. Anumite enzime sunt responsabile pentru descompunerea anumitor părți ale alimentelor. Când corpul nu produce suficiente enzime, devenim sensibili sau intoleranți la acel aliment.

Unele condiții determină organismul să producă mai puține enzime digestive. Pe de altă parte, unele afecțiuni cresc nevoile de enzime digestive pentru copii. Atunci când corpul nu produce suficiente enzime digestive singur, un copil poate prezenta simptome recurente precum gaze, balonare și disconfort.

Rezolvarea problemelor precum intoleranța alimentară sau malabsorbția din cauza altor afecțiuni este un proces stresant. Cu toate acestea, suplimentarea meselor cu enzime poate susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației și poate contribui la funcționarea normală a tractului gastrointestinal.

Cum prevenim și combatem dispepsia/indigestia la copii, de sărbători?

De primă intenție în ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsie și intoleranțe alimentare generate de deficitul enzimatic este ENZYSOL® plicuri - un supliment alimentar pe bază de enzime digestive care acționează asupra compușilor alimentari, îmbunătățind digestia acestora. Enzimele rup legăturile chimice de la nivelul alimentelor, transformând nutrienții complecși în compuși simpli, ușor de digerat.

ENZYSOL® plicuri : Citesște prospectul | Cumpără online

BENEFICII:

 Previne și combate dispepsia și intoleranțele alimentare și simptomele asociate acestora (greață, vărsături, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, disconfort sau durere abdominală etc.);
 Susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației;
 Favorizează absorbția optimă a nutrienților;
 Contribuie la funcționare normală a tractului gastrointestinal.

Tratamentul și profilaxia dispepsiei funcționale;

Tratamentul și profilaxia intoleranțelor alimentare cauzate de deficitul enzimatic;

Ameliorarea simptomatologiei cauzate de excesele alimentare, dar și a simptomatologiei generată de dietele vegetariene sau lacto vegetariene;

Tratamentul adjuvant în sindroamele de malabsorbție.

Cumpara ENZYSOL® plicuri | 37.30 RON

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit.

Sugari 6 luni-1 an: 1 plic/zi, cu recomandarea medicului;

Copii 1-3 ani: 2 plicuri/zi;

Copii 3-12 ani: 3 plicuri/zi;

Adulți: 4 plicuri/zi.

Fructoză, sorbitol, mix enzimatic (amilază, protează, glucoamilază, lipază, celulază, lactază, pectinază), bromelaină din ananas 2500 GDU/g (tulpină din Ananas comosus (L.) Merr), aroma de ananas, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant)

*in baza de maltodextrină (agent de ingroşare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII