Inapoi la lista de intrebari


Citind articolul “Anticonceptionalele hormonale - mit si realitate”, in conditiile in care am avut un ciclu neregulat si inainte de a lua Diane 35, ma intreb cat de ingrijoratoare poate sa fie lipsa menstruatiei

Domnule Dr. Cristian Popescu, sunt constienta ca numarul celor care va scriu este suficient de mare dar in acelasi timp sper ca poate veti avea cateva minute sa imi raspundeti si mie. Am 24 de ani, locuiesc in strainatate de 1 an si jumatate, impreuna cu sotul meu. Acum 4 luni mi-am facut un control in tara, in urma caruia am aflat ca durerile pe care le aveam in prima zi a ciclului menstrual se datorau unor microchisturi in zona ovarului drept. Mi s-a prescris Diane 35 (si datorita pilozitatii) pentru o perioada de 3 luni, perioada in care totul a fost normal (ciclu perfect regulat la 28 de zile, fara dureri) insa dupa aceste 3 luni, ciclul nu a mai aparut la data normala adica acum 2 saptamani. De la incheierea tratamentului, menstruatia a lipsit.

Citind articolul “Anticonceptionalele hormonale - mit si realitate”, in conditiile in care am avut un ciclu neregulat si inainte de a lua Diane 35, ma intreb cat de ingrijoratoare poate sa fie lipsa menstruatiei la intreruperea tratamentului cu aceste anticonceptionale, ce ar trebui sa fac si ce inseamna sau care sunt simptomele tumorii de hipofiza.

Va multumesc !

**************************************************

La intreruperea tratamentului cu anticonceptionale, reluarea ciclului menstrual poate avea o serie de neregularitati. Exista si posibilitatea, destul de redusa insa, de a fi insarcinata. In ceea ce priveste tumora de hipofiza, lucrurile sunt complicate. Hipofiza este o glanda situata la baza creierului care controleaza activitatea tuturor glandelor din organism.

O tumora de hipofiza produce deci o serie de tulburari glandulare dar, si prin cresterea ei in volum si compresia structurilor vecine, poate determina si cefalee si tulburari de vedere.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari