Inapoi la lista de intrebari


Pana acum au iesit sase dintisori, doi sus si patru jos. Problema este ca primii doi dinti (incisivii de jos) nu sunt aliniati cu "vecinii", adica sunt crescuti in fata celorlalti.

Stimata dna. Doctor,

Numele meu este Olga si am un baietel in varsta de un an. Pana acum au iesit sase dintisori, doi sus si patru jos. Problema este ca primii doi dinti (incisivii de jos) nu sunt aliniati cu "vecinii", adica sunt crescuti in fata celorlalti. Ne-am facut probleme daca nu cumva i-a fortat tragand cu ei de ceea ce baga in gura, pentru ca nu ne dam seama daca asa au crescut ei. La baza lor sunt si niste pete galbene, asemanatoare cu tartrul. Exista vreun remediu pentru aceasta problema? Se pot indrepta in vreun fel?

Sunt ingrijorata mai ales in ceea ce priveste cresterea viitorilor dinti permanenti. Mentionez ca nu mananca sau bea alimente indulcite, dar in primele luni de viata obisnuia sa adoarma cu biberonul cu lapte in gura. Cand este momentul sa incepem sa  folosim periuta de dinti si care sunt regulile de baza ale igienei dentare, mai ales la varste asa de mici?

Va multumesc.

**************************************************

Buna ziua.Exista posibilitatea ca acei dintisori sa se alinieze in timp.Nu sunt motive de ingrijorare in legatura cu faptul ca nu sunt aliniati.Nu se instituie nici un fel de tratament.

Acele pete galbene pot fi intr-adevar depozite de tartru si pot disparea prin periaj corect.Incepeti sa-i curatati dintisorii cu o bucata de tifon curata sau cu o periuta pentru copii fara pasta de dinti, de doua ori pe zi.

De la 1 an si jumatate puteti pune pe periuta foarte putina pasta de dinti pentru copii.Periajul trebuie efectuat de catre unul dintre parinti.

 
Medic stomatolog: Lia Okukura - Japonia

Inapoi la lista de intrebari