Bebelușul în Săptămâna 25 este un mic explorator în devenire! Atenție, mămici!

Bebelusul in Saptamana 25 este un mic explorator in devenire! Atentie, mamici!

Bebelușul în Săptămâna 25 este un mic explorator în devenire! Atenție, mămici!

In saptamana a 25-a de viata, cuvantul de ordine este ”exercitiu”. Piticul se pregateste intens pentru marea explorare a camerei lui. Nu mai e mult de asteptat; doar sa-si mai intareasca putin muschii. Un preparator fizic, ceva?

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 25 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 25: cat a crescut, ce face, cum arata

La aceasta varsta, probabil ca bebelusul tau si-a manifestat interesul de a deveni mai mobil. Cand este in pozitia sezut, copilul se intinde in fata cu mainile, se rostogoleste sau se taraste in fundulet prin camera.

Probabil ca astepti cu nerabdare sa-l vezi pe puiul tau mergand de-a busilea

Majoritatea bebelusilor fac asta intre 6 si 10 luni, dar nu este o regula generala. Exista si bebelusi care sar complet peste etapa mersului de-a busilea. Acestia sunt de regula mai interesati mai degraba in a se ridica in picioare pentru a se pregati pentru primii pasi! Cea mai buna metoda de a-l incuraja pe cel mic sa se deplaseze de-a busilea este sa-i pui jucaria preferata, sau un alt obiect interesant, in fata, astfel incat sa nu o poata ajunge. Pe masura ce capata experienta, poti complica traseul cu diverse obstacole, punand perne intre el si obiect. Aceste exercitii ii vor imbunatati atat viteza cat si abilitatea. Evident, aceste curse cu obstacole vor avea loc doar sub supravegherea unui adult.

Desi copiii fac progrese in ritmul lor propriu si folosind metode diferite, daca fiul / fiica ta nu a dat niciun semn de interes cu privire la deplasare si nu a reusit sa-si miste bratele si picioarele intr-o maniera coordonata pana la implinirea varstei de un an, ar trebui sa discuti acest aspect cu medicul pediatru. De asemenea, nu uita ca prematurii fac progrese mai tarziu decat cei nascuti la termen.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 25 a bebelusului

Intr-o lume ideala, ar fi trebuit sa stapanesti pana acum tainele maternitatii si ale paternitatii. Imagineaza-ti bebelusul zambitor, gangurind dulce si dormind toata noaptea. Imagineaza-ti familia ta fericita, facand plimbari lungi, avand timp unul pentru celalalt si bucurandu-se de o tihna idilica.

Cu toate acestea, de multe ori realitatea este mult diferita de aceste asteptari. S-ar putea sa te simti pierduta si depasita de ritmul alert al schimbarilor prin care trece bebelusul si carora tu trebuie sa le faci fata cu succes. Micuta ta comoara este dulce si fericita acum, pentru ca in urmatorul moment sa zbiere de sa rasune casa. De intrebi daca vei mai dormi vreodata o noapte intreaga. Iesirile cu familia sunt fragmentate, intrerupte de schimbari de scutece, alaptari si somnul bebelusului. Te intrebi cand s-a transformat sotul tau iubitor in acest coleg de camera cu care te certi mereu si cu care nici nu mai  esti sigura ca vrei sa mai faci vreodata dragoste.

Nu esti singura. Sa devii parinte este cel mai provocator, frustrant, complex si binecuvantat lucru care ti se poate intampla. Vorbeste cu o prietena. isi va face bine sa-ti impartasesti gandurile si sa gasesti pe cineva care se confrunta cu aceleasi dileme.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 25

Stiai ca poeziile pentru copii le dezvolta acestora abilitatile lingvistice? Ele au un rol important in intelegerea structurilor gramaticale ale limbii. Cercetatorii au descoperit ca aceste versuri atrag atentia copiilor asupra ritmului limbii, asupra silabelor si sunetelor care se combina pentru a forma un cuvant.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 26 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII