Sunt gravidă: pot manca iaurt in fiecare zi?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?

Sunt gravidă: pot manca iaurt in fiecare zi?

Sunt gravida: pot manca iart in fiecare zi?

Iata o intrebare ce apare des in sectiunea de intrebari de panica a gravidutelor de pe Desprecopii. Afla raspunsul in continuare:

Este permis iaurtul in timpul sarcinii?
Iaurtul scade colesterolul rau
Iaurtul este un aliment preferat de zei
Rolul enzimelor
Se poate consuma iaurt in timpul sarcinii?

Intrebare de la sectiunea de intrebari a gravidutelor de la Desprecopii: Pot manca iaurt in fiecare zi, acum ca sunt insarcinata?

Iaurtul scade colesterolul  'rau'

Vestea buna despre iaurt este ca acesta scade colesterolul 'rau' (LDL)

Cu alte cuvinte, contine sisteme probiotice, probiotic insemnand “pentru viata”. Microbii cu roluri pozitive din iaurt se razboiesc si trebuie sa invinga bacteriile de putrefactie ce produc toxine in intestinul gros, ce astfel este agresat de substante cancerigene. Iaurtul este si un antrenor talentat al sistemului imunitar, el mobilizand armata de autoaparare a organismului. Tot acest personaj binefacator numit iaurt scade colesterolul rau. De aceea, este recomandabil ca omul sa consume zilnic iaurt, chefir, lapte batut si alte lactate obtinute prin fermentatie.

Iaurtul este un aliment preferat de zei

Cercetarile recente dar si importanta probioticelo, prezenta in iaurt, fac din acesta un super-aliment, Un fel de mana cereasca sau un aliment al zeilor. In iaurtul preparat din lapte si culturi de bacterii se afla o microflora probiotica. Adica, in iaurtul fara conservanti sau alte adaugiri exista niste microbi buni, care omoara microflora rea din intestinul gros.

Rolul enzimelor

Enzimele anima toate procesele din organism, sunt catalizatorii reactiilor care construiesc sau demoleaza elementele organismului. Pentru a ne completa zestrea de enzime trebuie sa mancam fructe si legume proaspete, care contin peste 90% apa vie. Enzimele se dezactiveaza atat la temperaturi scazute, dar si la cald, la peste 40 de grade.

Enzimele se strica si daca alimentele sunt tinute in frigider sau daca sunt prelucrate cu foc.

Atunci se pune intrebarea: trebuie aruncate aragazele si frigiderele? Evident ca nu! Frigiderul si aragazul sunt componente indispensabile omului modern. Dar omul nu trebuie sa manance doar mancare tratata termic sau mancare congelata.

Se poate consuma iaurt in timpul sarcinii?

Da, iaurtul se poate consuma in timpul sarcinii!

La fel ca toate produsele lactate, asigurati-va ca iaurtul este fabricat din lapte pasteurizat. Cele mai multe iaurturi sunt pasteurizate, deci trebuie doar sa verificati eticheta pentru a va asigura.

Iaurtul este o gustare rapida, minunata si sanatoasa. Este plin de calciu, care este esential pentru buna dezvoltare a copilului. In plus, are o multime de probiotice, care nu numai ca tin digestia regulata dar va si ajuta sa va simtiti mai bine in timpul sarcinii, ajutand in acelasi timp si la dezvoltarea copilului dumneavoastr.

Consumati cat de mult iaurt poftiti! 

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?
Sunt gravida: pot manca caviar / icre?

Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

Cand discutam despre alimentatia din timpul sarcinii, s-ar parea sa avem de a face cu multe "nu aveti voie" sau "trebuie sa" legat de consumul unor alimente care imbunatatesc santatea, atat a mamei, cat si a copilului. Una dintre cele mai dificile zone din alimentatie pentru viitoarele mamici este problema consumului de peste.

Pe de o parte, mamelor li se spune ca trebuie sa consume peste din belsug pentru a-si asigura necesarul de omega 3 si alti nutrienti. Cu toate acestea, sunt atentionate asupra nivelului de mercur care ar putea fi periculos pentru copil. Deci, ce pot face ele? Din fericire, exista cateva raspunsuri. Citeste Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Specialistii atrag intotdeauna atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi moi si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnavirea grava - sau chiar moartea fatului.

Pentru protejarea copilului dumneavoastra, inlocuiti branzeturile moi cu branzeturi tari si consumati numai carne foarte bine gatita .

Iata o lista de alimente de evitat: hotdog, carnati, delicatese din carne, carne insuficient fiarta, mancaruri care contin oua crude, peste crud, scoici. citeste toate sfaturile aici.

Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului

O alimentatie nesanatoasa a viitoarei mamici poate altera permanent celulele fatului si a generatiilor viitoare. Medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu manance pentru doi, si sa evite junk food-ul bogat in grasimi.

IAta mai multe detalii despre alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului. Cercetatorii cred o dieta nesanatoasa poate modifica permanent celulele unui copil nenascut - si a generatiilor viitoare.

Acest lucru sugereaza ca o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii ar putea reduce nivelurile de cancer de san, cancerul cel mai frecvent al femeilor in Europa. (afecteaza una din zece femei) citeste mai departe aici.
 

Despre alimentatia din timpul sarcina, mai multe:

Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii 

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

geanta bebelusuluiScrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII