Sunt gravidă: pot mânca sushi?

Sunt gravida: pot manca sushi?

Sunt gravidă: pot mânca sushi?

Esti gravida si ti-e pofta de sushi? Iata ce trebuie sa stii!

Deoarece sistemul imunitar este vulnerabil in timpul sarcinii, femeile insarcinate sunt mai sensibile la boli, cum ar fi listerioza. De aceea, in timpul sarcinii trebuie sa EVITI cu orice pret sushi-ul care are si peste crud. Ocazional, pestele crud cum ar fi somonul, contine viermi paraziti mici, cum ar fi anisakis, care te pot imbolnavi. Acesti viermi pot provoca probleme mari de sanatate.

Iata tot ce trebuie sa stii despre consumul de sushi in timpul sarcinii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Femeile insarcinate pot manca sushi?
Pericolul listeriozei in sarcina
Sushi realizat cu peste crud
Sushi facut cu peste afumat
Sushi realizat cu crustacee
Pot manca crustacee in timpul sarcinii?

 Intrebare de la sectiunea de intrebari a gravidutelor de la Desprecopii: Pot manca sushi daca sunt insarcinata?

Sushi in sarcina: am voie daca sunt gravida?

NU, daca este facut cu peste crud!

In timpul sarcinii, medicii recomanda ca femeile gravide sa manance numai peste si crustacee care au fost tratate termic, pana la cel putin 63 de grade C. Aceasta temperatura va distruge orice paraziti si agenti patogeni potential daunatori (cauzatoari de boli, cum ar fi bacterii si virusi).

Pericol: listeria in sarcina

Deoarece sistemul imunitar este vulnerabil in timpul sarcinii, femeile insarcinate sunt mai sensibile la boli, cum ar fi listerioza. Citeste Listeria si sarcina

Consumul de peste crud sau insuficient gatit ar putea duce la o boala destul de severa, provocand o infectie a sangelui, care ar putea pune viata in pericol, atat a mamei cat si a fatului.

Pestele crud care a fost congelat nu este nici el sigur in timpul sarcinii. In timp ce congelarea poate distruge parazitii potential daunatoari, aceasta nu ucide agentii patogeni.

Alegeti sushi facut DOAR cu legume sau cu peste gatit corespunzator (gen California rolls)


sushi vegan

Sushi cu peste crud in sarcina

In timpul sarcinii evitati cu orice pret sushi-ul care are si peste crud. Ocazional, pestele crud cum ar fi somonul, contine viermi paraziti mici, cum ar fi anisakis, care va pot imbolnavi. Acesti viermi pot provoca probleme de sanatate.

Simptomele care pot apare includ:

dureri abdominale severe
 greata si varsaturi
 diaree

Boala este neplacuta si dureroasa, iar in cazuri foarte rare, poate fi fatala. Consumul de peste contaminat cu anisakis poate provoca, de asemenea, o reactie alergica. Congelarea pestelui crud salbatic ucide orice viermi care pot fi prezenti.

Anumiti pesti de crescatorie, destinati sa fie consumati cruzi, cum ar fi somonul de crescatorie, nu mai trebuie sa fie inghetat in prealabil. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste tipuri de pesti de crescatorie sunt foarte putin probabil sa contina viermi paraziti, datorita metodelor de crestere.

Sushi facut cu peste afumat

Unii pesti folositi pentru a face sushi, cum ar fi somonul afumat, nu are nevoie sa fie congelati inainte de a fi folosit, pentru ca fumul ucide orice viermi aflati in peste. Alte metode, cum ar fi sararea sau decaparea, ajuta ca pestele sa poata fi consumat in conditii de siguranta.

Sushi realizat cu crustacee

Multe feluri de sushi contin crustacee, cum ar fi:

 creveti
 crabi
 scoici

Atunci cand esti gravida, ar trebui sa mananci doar crustacee fierte. Crustaceele crude pot contine virusi si bacterii daunatoare care pot provoca intoxicatii alimentare.

Pot manca crustacee in timpul sarcinii?

Daca consumati sushi preparat intr-un restaurant, intrebati daca ingredientele (crustacelele) au fost preparate termic.

In concluzie, este sigur sa mancati sushi, dar trebuie sa fiti foarte atenta. Unii specialisti sunt de parere ca trebuie sa evitati sushi-ul in timpul sarcinii - in timp ce altii spun ca e sigur, atata timp cat pestele nu este crud.

Cu toate acestea, in cazul in care carnea este afumata, puteti fi sigura ca parazitii au fost ucisi.

De asemenea, ar trebui sa evitati orice sushi facut cu peste ce are un continut mare de mercur, cum ar fi pestele-spada, rechin sau macrou.

Ramane desigur intrebarea: "Si totusi ... femeile japoneze cum mananca sushi pe tot parcursul sarcinii si nu patesc nimic ...?" Treaba lor - e mai important sa fii precauta in timpul sarcinii. O sarcina usoara iti ureaza Desprecopii.

 

Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

Cand discutam despre alimentatia din timpul sarcinii, s-ar parea sa avem de a face cu multe "nu aveti voie" sau "trebuie sa" legat de consumul unor alimente care imbunatatesc santatea, atat a mamei, cat si a copilului. Una dintre cele mai dificile zone din alimentatie pentru viitoarele mamici este problema consumului de peste.

Pe de o parte, mamelor li se spune ca trebuie sa consume peste din belsug pentru a-si asigura necesarul de omega 3 si alti nutrienti. Cu toate acestea, sunt atentionate asupra nivelului de mercur care ar putea fi periculos pentru copil. Deci, ce pot face ele? Din fericire, exista cateva raspunsuri. Citeste Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?

alimente interzise sarcina

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Specialistii atrag intotdeauna atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi moi si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnavirea grava - sau chiar moartea fatului.

Pentru protejarea copilului dumneavoastra, inlocuiti branzeturile moi cu branzeturi tari si consumati numai carne foarte bine gatita . Iata o lista de alimente de evitat: hotdog, carnati, delicatese din carne, carne insuficient fiarta, mancaruri care contin oua crude, peste crud, scoici. citeste toate sfaturile aici.

Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului

O alimentatie nesanatoasa a viitoarei mamici poate altera permanent celulele fatului si a generatiilor viitoare. Medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu manance pentru doi, si sa evite junk food-ul bogat in grasimi.

IAta mai multe detalii despre alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului. Cercetatorii cred o dieta nesanatoasa poate modifica permanent celulele unui copil nenascut - si a generatiilor viitoare.

Acest lucru sugereaza ca o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii ar putea reduce nivelurile de cancer de san, cancerul cel mai frecvent al femeilor in Europa. (afecteaza una din zece femei) citeste mai departe aici.
 

Despre alimentatia din timpul sarcina, mai multe:

Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii 

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
documentare: www.voedingscentrum.nl
Norme de nutritie in timpul sarcinii, Olanda 2020.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII