Cum dorm gemenii?

Cum dorm gemenii?

Cum dorm gemenii?

  • Sunt doi. Si doar tu ca mama ii recunosti pe gemenii tai grozavi. Cum? Greu de spus... Poate un anume plans? Poate o anume stralucire a privirii? OK, bebelusii gemeni au venit acasa si casa e plina. Tanarul tatic e covarsit si mandru nevoie mare. Deci ... trecand la lucruri concrete: cum dorm gemenii? Iata sfaturi si experiente reale de la mamicile de gemeni ai forumului Desprecopii.com. Mamicile de gemeni au propriul lor locsor, pe care poti si tu sa incepi sa il frecventezi. Aici vei gasi macar cateva raspunsuri la intrebarile care poate te tin treaza.

Exista mai multe teorii - iata ce spun mamicile de la Desprecopii.com:

  • Fiecare in patutul lui de la bun inceput. Si acu ii pun in pat si dorm... cand e ora de somn... nu comenteaza... (Elyanne)
  • Puneti copiii sa doarma in acelasi patut pana pe la 4 luni (cand incep sa se intoarca sau sa se loveasca cu manutele), ei au mare nevoie in continuare sa se simta aproape, sa-si simta prezenta unul celuilalt, cum era in burtica. Pentru ei e traumatizant sa-i desparti. (noi am luat cel mai lat patut-tarc de pe piata, tocmai in ideea de-a le pune pe amandoua in acelasi patut, pe orizontala). Apoi am mai cumparat unul identic. in primele doua (max. 3!) luni, noi le-am tinut in aceeasi camera cu noi, pentru ca mama se trezeste mult prea des pentru a "face naveta" deocamdata... Apoi le-am mutat in camera alaturata, cat mai apropape de usa! (Dalina)

  • Eu n-am suportat niciodata ideea de a tine copilul in aceeasi camera cu parintii (pe termen lung), dar asta nu se pune la socoteala cand e vorba de locuit intr-o garsoniera, bineinteles... (Dalina)
  • Si eu cred ca e bine sa doarma intr-un singur pat, in fond, sunt deja obisnuiti sa imparta locul inca din burtica. (Sheannamp)
  • Pe mine nu m-a deranjat sa ii vad adormind cu biberonul in gura. Stiu si eu toata teoria cu laptele si biberonul care da carii, dar la momentul respectiv mi s-a parut mai important sa manance si sa doarma.(mai ales ca nu au avut dinti pana spre 9-10 luni).  (Laura25)
  • Nu i-am lasat sa planga si am facut orice sa adoarma, mai ales cand eram si eu rupta de oboseala si ma bucuram de fiecare moment de liniste. Au fost extrem de rare momentele ( in primul an de viatza) cand au reusit sa adoarma singuri, lasati singuri in patut. (Laura25)
  • I-am leganat si eu in brate, pe picioare, l-am lasat (si m-am bucurat intens de fiecare clipa de apropiere) pe Rares sa adoarma la san. Sau ma sprijineam cu spatele de o perna mai mare, ridicata, il tineam pe baiat in brate, la san, pe fata o puneam pe o perna pe picioare, ii leganam usor si dormeam toti trei. (Laura25)
  • Cititi si: Stimularea nou-nascutului

     

  • Sanatatea bebelusului (0-12 luni)

    Sanatatea tinerei mame dupa nastere

     Comunitate: Forumuri de specialitate

    Gemeni, tripleti sau mai mult
    Comori la dublu/triplu. Mamici si tatici care au fost foarte eficienti.

    Clubul scutecelor (0-4 ani)
    Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

    Suportul Comunitatii Desprecopii.com: Forum specializat pentru mamicile de gemeni

    Sunt intrebari normale, sunt spaime firesti, sunt acele nelamuriri pe care incercam acum sa le despicam in doua, trei, patru…
    Forumul desprecopii.com este unul dintre putinele spatii virtuale romanesti in care se vorbeste despre gemeni. Mamicile de gemeni au propriul lor locsor, pe care poti si tu sa incepi sa il frecventezi. Inscrie-te in comunitate. Te vei simti inconjurata de mamici de gemeni si vei putea profita de experienta lor.

    Acesta este forumul special al parintilor de gemeni:

    Gemeni, tripleti sau mai mult
    Comori la dublu/triplu. Mamici si tatici care au fost foarte eficienti.

    Urmeaza: Cum se alapteaza gemenii?

    autor: Andreea Demirgian, Redactor Desprecopii.com, septembrie 2008
    (Acest articol nu ar fi putut fi realizat fara ajutorul pretios si propria experienta a parintilor de gemeni si tripleti de pe DC.: Laura25, Elyanne, Dalina2X2, Sheannamp, Popic – carora le multumim pentru timpul si sfaturile lor pretioase)
    Toate drepturile rezervate Desprecopii.com

    Pentru suport va recomandam forumurile

    Gemeni, tripleti sau mai mult
    Comori la dublu/triplu. Mamici si tatici care au fost foarte eficienti.

    Clubul scutecelor (0-4 ani)
    Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

    Mai cititi :

    Alaptarea - dosar complet

    Dezvoltarea nou-nascutului

    Diversificarea si hranirea bebelusului

    Recuperarea mamei dupa nastere

    ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Ultimile 1 comentarii

    1. Daniela
      Danielatrimis la 10/11/2008

      Sunt mama a doi baieti gemeni/identici de 10 luni si pot sa va spun din experienta ca pana la 4 luni si jumatate, au dormit in acelasi patuc. Cand i-am adus acasa, erau prea mici (fiind prematuri,au venit cu 1 luna inainte de data de ai avea) si au inpartit aceiasi salteluta pe care am avut-o in pat cu noi. A fost destul de convenabil, pentru ca trebuiau alaptati din doua in doua ore, si trebuia sa ii trezim noi pe ei. Dar dupa o saptamana, i-am pus in acelasi patuc si ei s-au simtit foarte bine unul langa celalalt. De la 4 1/2 luni, pentru ca nu au mai incaput amandoi in acelasi patuc, i-am despartit fiecare a inceput sa doarma in patucul lui. Iar acum, de o saptamana,ii invatam cum sa doarma singuri si fara sa mai aiba nevoie de lapticul de peste noapte. Pot sa spun,ca de cand ii avem, azi noapte a fost prima noapte pentru toata lumea cand ne-am odihnit serios (si noi dar mai ales ei). Si can s-au trezit, s-au trezit foarte fericiti, fara sa planga sau sa fie morocanosi.

      Raspunde la acest comentariu

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII