Despre infidelitate si hormonii barbatilor

Despre infidelitate si hormonii barbatilor

Despre infidelitate si hormonii barbatilor

Despre infidelitate, mai ales despre infidelitatea masculina s-au scris pagini intregi de-a lungul timpului. Se spune ca barbatii sunt mai tentati sa insele decat femeile, lucru care a genereat, la randul sau, numeroase controverse. Fie ca o atribuim barbatilor, fie ca o punem in seama femeilor, un lucru este cert: infidelitatea este una dintre cauzele cele mai raspandite ale destramarii unei relatii. Se pare ca infidelitatea barbatilor poate fi tinuta in frau.

- in acest articol veti citi mai multe despre:

Hormonul fidelitatii masculine
Infidelitatea barbatilor poate fi tinuta in frau
Medicamentul care rezolva infidelitatea barbatilor
Forum de discutie sincera despre viata in 2

Exista un hormon al fidelitatii masculine

Despre infidelitate, mai ales despre infidelitatea masculina s-au scris pagini intregi de-a lungul timpului. Se spune ca barbatii sunt mai tentati sa insele decat femeile, lucru care a genereat, la randul sau, numeroase controverse. Fie ca o atribuim barbatilor, fie ca o punem in seama femeilor, un lucru este cert: infidelitatea este una dintre cauzele cele mai raspandite ale destramarii unei relatii. Chiar si atunci cand dezastrul pe care il genereaza este depasit prin compromisuri, raman urmele ranilor provocate si amintirea dureroasa a esecului.

Infidelitatea barbatilor poate fi tinuta in frau

O descoperire recenta, ar trebui sa le linisteasca totusi pe femeile din lumea intreaga. Se pare ca infidelitatea barbatilor poate fi tinuta in frau. Si nu e nevoie pentru asta de o lesa sau de cine stie ce trucuri vrajitoresti, ci este suficient sa fie activat un anumit hormon, responsabil cu aceasta problema. Cercetatorii germani de la Universitatea din Bonn au descoperit recent faptul ca ocitocina, numita si hormonul atasamentului maternal sau hormonul iubirii, ii face pe barbatii heterosexuali sa fie mai fideli. 

Medicamentul minune sub forma de spray

Studiul, aparut de curand in revista The Journal of Neuroscience, are la baza un experiment facut de cercetatorii germani. Acestia au administrat ocitocina, cu ajutorul unui spray, mai multor barbati care erau implicati intr-o relatie stabila. Spre deosebire de cei carora li s-a administrat o substanta inofensiva, pentru a se testa efectul placebo, cei din prima categorie au rezistat cu brio tentatiilor reprezentate de femeile frumoase cu care li s-a facut cunostinta. Acestia nu s-au apropiat la o distanta mai mica de 10-15 cm de femeile respective.

De asemenea, aplicat celibatarilor, experimentul a relevat faptul ca asupra acestora ocitocina nu are niciun efect, lucru care i-a uimit pe cercetatori. Ocitocina este cunoscuta mai ales ca un hormon care creste increderea in cei din jur si de aceea specialistii germani se asteptau mai degraba la un efect contrar, crezand ca barbatii carora le-a fost administrat hormonul nu vor ezita sa se apropie mai mult de alte femei. Efectul a fost insa, se pare, exact invers celui asteptat, a declarat, René Hurlemann, autorul studiului. 

Medicamentul care rezolva infidelitatea barbatilor

Sa fie, asadar, ocitocina cheia rezolvarii conflictelor din cadrul cuplurilor? Cel putin asa lasa sa se inteleaga studiul cu pricina, care a ajuns la concluzia ca ocitocina ii face pe barbatii care au o familie sa fie mai atasati de membrii acesteia. In plus, dupa un alt studiu, citat de My Health News Daily, se pare ca acele cupluri care se bucura de o cantitate mare de ocitocina la inceputul relatiei lor au sanse mai mari de a deveni cupluri stabile, decat cele care beneficiaza de o cantitate mai mica din acest hormon.

Nu ne-ar mira daca descoperirea le va da idei ingenioase producatorilor din industria cosmetica sau din cea a medicamentelor, care ar putea inventa in curand produse minune care sa le linisteasca pe superevele geloase, garantandu-le atasamentul profund al partenerilor lor indopati cu ocitocina.

Ce faci daca el te insala?

Pentru fiecare femeie, momentul in care descopera ca sotul ei o inseala - este un moment de durere profunda.
De fapt, din conul de durere al tristetii, orice femeie retraieste ca un flash acele imagini pe care credea ca le va uita nici unul din ei. Revezi cu ochii mintii nunta, promisiunile, momentele emotionante ale fotografiilor de nunta ...Undeva pe parcurs, firul s-a rupt. Azi traiesti realitatea cruda si amara.  Cand descoperi ca sotul te insala, o lume intreaga se prabuseste ca un castel de carti. Si, din pacate, tentatiile lumii in care traim sunt tot mai mari... Ce poti sa faci? Sa il ierti si sa treci mai departe sau pleci din acest cosmar?Iata o serie de pareri si sfaturi...

 Ultimele 10 dosare din dulapul cu dosare intime:

Frustrari...amanta...copil mic...etc
Sunt trista, el s-a schimbat radical...
Cand trecutul iti distruge casnicia...
O poveste ca pentru revistele siropoase
Siguranta si nesiguranta in cuplu
O mare frustrare...  

Forum de discutie sincera despre viata in 2

 In sectiunea In unul sau in doi, mergem mai departe se discuta cu sinceritate despre viata in voi.  Va asteptam si pe dumneavoastra sa ne povestiti problemele de cuplu pe care le aveti. Pe acest forum special veti gasi intotdeauna intelegere.

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII