Secretul unui ten luminos

Secretul unui ten luminos

Secretul unui ten luminos

  • Când am cunoscut-o pe mama mea irlandeză (abia ce se căsătorise cu tata cu două zile înainte de prima noastră întâlnire) a fost dragoste la prima vedere. Între fete şi taţii lor există un soi de cordon, cam ca acela care ne leagă de mame „in utero” - cordonul ombilical, care are prostul obicei de a ni se înfăşura în jurul gâtului şi a se strânge vârtos ori de câte ori altcineva decât mama noastra naturală apare la braţul celui care a contribuit la venirea noastră pe lume. Nu vrem să-l împărţim cu nimeni, uneori nici cu mama noastră, d-apăi cu o femeie necunoscută...

Tracey însă m-a cucerit în primele treizeci de secunde, şi nu doar prin ţinuta perfectă după o călătorie de aproximativ 14 ore... Ştiam despre britanice (fie ele şi de origine irlandeză) că-s de două feluri: ca decupate din revistele de modă, impecabile, zvelte, elegante şi cu nasul pe sus sau... lălâi, uriaşe, neglijente, peste suta de kilograme, cu obrajii roşii (de la whiskey cu bere) şi ochii de un albastru – verzui spălăcit şi... evident, cu nasul pe sus.

A trebuit atunci pe loc sa inventez o categorie nouă, dedicată doar ei, pentru că această femeie nu intră în nici un fel de tipar. La peste 50 de ani, Tracey era frumoasă ca un bibelou de porţelan fin. Avea un ten luminos, roz-pal, o privire blândă şi o îmbrăţişare exact aşa cum trebuie: fermă, scurtă, fără efluvii sentimentale.

Am făcut această introducere relativ lungă pentru că sunt puţine femeile care să calce în picioare atâtea tipare, cum e Tracey Lee a noastră. A noastră, zic, pentru că mi-am asumat-o instant, acolo, la terminalul sosiri din Otopeni.

Am crezut că femeile sunt frumoase exclusiv în intervalul 18 – 37.  Nu e adevărat. Există femei superbe în categoria  50+, 60+ (mai încolo nu mă pronunţ, n-am ăntâlnit prea multe septuagenare): Tina Turner, Elizabeth Taylor şi Tracey Lee sunt doar câteva amănunte minore. Am crezut că pensionarele trebuie să se cam ocupe cu croşetatul şi adusul nepoţilor de la grădi, eventual ceva murături şi conserve toamna, în rest stau cuminţi în căsuţele lor îmbătrânite dar impecabile (sau dimpotrivă, sufocante). După ce ne-am cunoscut mai pe îndelete, am aflat că la 50+ Tracey Lee merge să danseze de două ori pe săptămână şi plănuieşte să îl târască pe tata într-o croazieră pe ocean (bine, nu chiar vara asta, poate peste doi – trei ani, să mai pună ceva bani deoparte). Asta n-o împiedică să tricoteze jachete miniaturale pentru nepoţii bebeluşi şi nici să facă nişte trufe de ciocolată care ar trebui să fie declarate ilegale.

Când n-am mai putut să mă abţin am întrebat-o cum face.
- Cum fac, ce?
- Cum faci să arăţi aşa... Eşti ca o păpuşă!
- La ce te referi?
- Păi uită-te la tine!
- Ah, îţi place tenul meu!
- Nu doar tenul, tu, toată, radiezi! Cum faci?
- Mama mea m-a învăţat secretul unui ten luminos.

L-am aplicat şi am şi îmbunătăţit metoda ei. Am să te învăţ şi eu pe tine. În fiecare dimineaţă, bea un pahar cu apă călduţă în care ai stors o jumătate de lămâie. Deschide apoi fereastra şi acordă-ţi cinci minute în care să-ţi îngrijeşti pielea: e foarte important să foloseşti o cremă hidratantă care şi e potriveşte. Pensează-ţi sprâncenele! Nici n-ai idee cât de mult te schimbă un detaliu atât de mic! Îţi luminează faţa, îţi dă o expresie mai relaxată. Dar nu exagera! Caută forma cea mai potrivită cu ochii tăi. Şi niciodată, dar niciodată să nu ieşi pe stradă nefardată. Nu mă refer la fond de ten şi tot tacâmul. Puţin ruj şi un fard discret de pleoape e de-ajuns dacă mergi doar până la piaţă.

- Bine, dar nu am timp de fardat zilnic şi pe urmă, vara rimelul se întinde, îţi curge machiajul pe faţă şi e mai mare râsul!
- Ei, pentru asta e bine să cumperi un rimel bun şi câteva farduri de pleoape pe care le asortezi nu neapărat la hainele pe care le porţi, e bine să foloseşti farduri potrivite tenului tău şi culorii ochilor. Nu trebuie să investeşti o sumă mare de bani, nu trebuie să-ţi cumperi farduri tot timpul. A cumpăra un fard, o cremă, poate fi o mică bucurie pe care ţi-o faci într-o zi oarecare. Dar nu exagera, toate au un termen după care expiră... Şi apoi e bine să ştii că tenul îl ai aşa cum îl păstrezi. Ah şi mai e importantă o oglindă care să-şi placă. Dacă oglinda îţi place, nu durează mult până o să-ţi placă şi ce vezi în oglindă. Cât despre timp, timpul nu creşte în copaci, timpul ţi-l faci. Nu uita că înainte să fii mamă eşti femeie. Nu există femeie urâtă, există doar femei neîngrijite. Fie pentru că sunt prea sărace să dea banii pe farduri (deşi apa cu lămâie e la îndemâna oricui) fie pentru că nu-şi fac timp pentru ele însele... Gata,  acum ştii toate secretele femeilor din familia Lee...
 
 De bun simţ, secretele familiei Lee, m-am gândit a doua zi dimineaţă, privindu-mă în oglindă. Mi-am dat seama atunci că nu îmi plăcea oglinda mea. M-am uitat la fardurile şi cremele care zăceau în baie. Expiraseră cam de un an. Le-am aruncat. Apoi m-am dus la bucătărie şi m-am servit cu un pahar de apă călduţă în care am stors o jumătate de lămâie... Făceam deja primul pas spre un ten luminos...

În timp, Tracey Lee mi-a mai împărtăşit şi câteva idei răsfăţuri, diete, mese copioase în urma cărora nu rămâi cu kilograme în plus şi nu în ultimul rând, alte mici secrete de frumuseţe (simple, incredibil de simple), pe care le veţi găsi aici, unul câte unul, în fiecare săptămână.

Ştii şi tu un astfel de secret? Hai să scriem împreună un tratat de frumuseţe! Scrie-ne secretul tău pe forum şi cele mai bune idei vor fi adunate într-un mic compendiu electronic, pe care SuperEva îl va lansa cu surle şi trâmbiţe!
 

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. lili
    lilitrimis la 25/9/2009

    Diana iti spun sincer, nu am inteles nimic din ceea ce ai vrut sa spui!

    Raspunde la acest comentariu
  2. DIANA COMAN
    DIANA COMANtrimis la 4/7/2008

    FOARTE BUN <>. AS VREA SA DAU SI EU O SUGESTIE CUM AM AVUT ACNEE IAR ACUM AM UN TEN FRUMOS.ERAM PLINA DE ACNEE SI AM INCERCAT DIVERSE METODE DE CURATARE, CEA MAI BUNA A FOST:SEARA, A SE CURATA BINE FATA CU SAPUN DOVE EXFOLIETING, DUPA NIMIC, DIMINEATA NU TE SPALA PE FATA, DOAR VARA CU APA CURATA, APOI FA-TE CU O CREMA (MAI ALES IARNA), DAR DACA AI MULTE COSURI EVITA CREMELE, APOI FA-TE CU UN FOND DE TEN CARE TI SE POTRIVESTE. MACHIAZA-TE SI VEI ARATA MINUNAT. SEARA SPALATE CU SAPUNUL DOVE SI STERGE-TE CU UN PROSOP DE FATA CURAT, SCHIMBA-L LA 2.3 ZILE SI SA FIE DOAR AL TAU PT FATA. NU TE STERGE CU PROSOPUL ALTCUIVA SAU NU TE SPALA CU SAPUNUL ALTCUIVA.AI NEVOIE DE PUTINE LUCRURI!! SI AI UN TEN FRUMOS.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII