Bebelușii invață mai bine cand sunt impreună cu alți bebeluși

Bebelusii invata mai bine cand sunt impreuna cu alti bebelusi

Bebelușii invață mai bine cand sunt impreună cu alți bebeluși

La fel ca si adultii, bebelusii invata unii de la altii iar un studiu recent ne explica ce anume ii stimuleaza sa invete de la alti bebelusi. Si ce anume conteaza pentru ei.

Bebelușii învață mai multe când sunt împreună cu alți bebeluși. Acest contact social timpuriu îi ajută să dezvolte abilități sociale și de comunicare, să învețe din interacțiunile cu ceilalți bebeluși și să se adapteze la mediul lor social. De asemenea, această interacțiune le oferă oportunitatea de a observa și de a învăța unul de la celălalt, ceea ce poate contribui la dezvoltarea lor cognitivă și emoțională. Este important să asigurăm un mediu sigur și supervizat pentru aceste interacțiuni pentru a sprijini dezvoltarea lor sănătoasă și fericită.

Iată de ce bebelusii învață mai multe când sunt impreună cu alti bebeluși

veti citi
Bebelușii învața mai multe când sunt impreună cu alti bebeluși
8 activități care stimulează dezvoltarea creierului bebelușului
Educația timpurie a copilului: stadii, principii și metode 
Ce se intamplă in mintea unui bebeluș?

Studiu: Bebelușii învața mai multe când sunt impreună cu alti bebeluși

S-ar putea sa va para iesit din comun, sau poate in urma acestei stiri sa programati niste intalniri ale bebelusului dvs cu alti bebelusi pentru a se juca impreuna cu alti copii. Dar, în afara de faptul ca este  distractiv sa te întâlnesti cu o prietena si cu copilul ei, joaca impreuna cu alti copii face minuni pentru dezvoltarea micutului tau.

Un bebe coleg ajută...

Un studiu nou arata ca bebelusii învata mai bine atunci când exista un coleg bebe în vecinatatea lor, decât atunci când sunt singuri. Cercetatorii americani au efectuat cercetari asupra unui grup format din bebelusi în vârsta de noua luni, studiul constand dintr-un  exercitiu de perspicacitate pe o tableta.

Copil necunoscut

Ei au gasit dovezi neurologice ca bebelusii care au urmarit exercitiul impreuna cu un alt bebelus au invatat mai multe decât copiii care au privit exercitiul de unul singur. De asemenea, cercetatorii au remarcat ca bebelusii au învatat mai multe atunci când au fost acompaniati de un bebelus pe care nu îl cunosteau, decât atunci când se uitau împreuna cu un bebelus pe care îl cunoasteau.

Emoția contribuie la procesul de invățare

„Noutatea creste capacitatea de învatare”, explica cercetatorul american Patricia K. Kuhl. „Ceea ce arata acest studiu pentru prima data, este motivul pentru care învatam mai bine atunci când învatam împreuna. Prezenta altuia ofera mai multa emotie, iar emotia creste capacitatea de învatare. Deci, prezenta altor oameni nu numai ca ne  poate arata cum sa facem lucrurile, dar ne ofera si o motivatie suplimentara pentru a învata ".

8 activități care stimulează dezvoltarea creierului bebelușului

Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc.

Iata 8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor.

Educația timpurie a copilului: stadii, principii și metode

Definitia educatiei timpurii cuprinde un set de strategii educationale concepute special pentru copiii cu varste de pana in 8 ani. Exista, de asemenea, o subdiviziune a educatiei timpurii din copilarie care se concentreaza asupra dezvoltarii de la nastere pana la varsta de 2 ani. Exista o mare dezbatere in acest domeniu privind daca aceasta subdiviziune constituie sau nu o ingrijire sau o latura a educatiei. Iata detalii despre educatia timpurie a bebelusului, cum incepe si ce stadii are.

Ce se intamplă in mintea unui bebeluș?

Creierul bebelusului este un mister, pare sa actioneze aleatoriu si este extrem de bun in ceea ce face. 

Cum putem invata de la el? Cum este, de fapt, sa fii bebelus? Secole de-a randul, aceasta intrebare a parut absurda, crezandu-se ca in spatele fetelor dragalase si zambitoare se ascunde un mare gol, dat fiind faptul ca bebelusilor le lipsesc cele mai multe dintre trasaturile care definesc mintea umana, cum ar fi limbajul si ratiunea...citeste mai departe aici >

Despre stimularea bebelușului, mai citiți:

Jucaria preferata a bebelusului tau: care este si de ce
Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor pe intelesul tuturor
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Cum vorbim cu bebelusul si de ce este important acest lucru

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea - Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. dumitru mirela
    dumitru mirelatrimis la 29/4/2013

    protejez pielea bebelusului folosind produse de ingrijire delicata fara parabeni,coloranti,sapun ,alcool si utilizand gama de produse nivea baby mai ales laptele de corp care hidrateaza si hraneste pielea

    Raspunde la acest comentariu
  2. Coconasu Raluca Ileana
    Coconasu Raluca Ileanatrimis la 26/4/2013

    O ingrijire adecvata a pielii previne deteriorarea pielii sensibile si uscate.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII