Grupa de sange si personalitatea: iata ce spune grupa ta de sânge despre tine

Grupa de sange si personalitatea: iata ce spune grupa ta de sange despre tine

Grupa de sange si personalitatea: iata ce spune grupa ta de sânge despre tine

Relația dintre grupa sanguină și temperament este un subiect controversat printre oamenii de știință, care nu au ajuns la un consens definitiv în acest sens. Cu toate acestea, în Japonia, există o adevărată obsesie în ceea ce privește informațiile referitoare la relația dintre grupa de sânge și trăsăturile de personalitate. Cultura japoneză a dezvoltat o serie de credințe și interpretări asociate cu grupa sanguină.

Revistele dedicate femeilor din Japonia sunt pline de așa-numite "horoscoape sanguine", care atribuie anumite trăsături și caracteristici de personalitate fiecărei grupe de sânge. Aceste horoscoape sunt similare cu horoscoapele zodiacale și sunt considerate de mulți japonezi o modalitate distractivă de a înțelege și interpreta personalitatea și compatibilitatea interpersonală.

Pe lângă reviste, grupa de sânge este inclusă și în jocurile video japoneze, fiind menționată printre caracteristicile personajelor. Acest aspect este adesea utilizat pentru a dezvolta personalitatea și trăsăturile specifice ale personajelor, oferindu-le o dimensiune suplimentară în relația cu publicul japonez. Interesant este faptul că în cultura japoneză, un japonez ar fi în mod sigur șocat dacă cineva i-ar mărturisi că nu își cunoaște grupa sanguină. Această informație este considerată adesea importantă în relațiile interpersonale, fiind adesea abordată în discuții despre compatibilitatea dintre oameni și modul în care anumite grupuri de sânge pot fi considerate a fi mai potrivite sau complementare unele celorlalte.

- despre cum influenteaza grupa de sange personalitatea individului, veti citi:
Grupa sanguina si temperamentulGrupa sanguina este un factor decisiv in determinarea personalitatii
Cat adevar si cat mit?
Grupa O
Grupa A
Grupa B
Grupa AB

Grupa sanguina si temperamentul

Termenul de grupa de sange (sanguina) este folosit pentru a caracteriza sangele unui individ în funcție de prezența sau absența unui antigen pe suprafața eritrocitelor acestuia. Majoritatea antigenelor de grup sanguin sunt de natură glicoproteică, oarecum stabile din punct de vedere genetic, unele fiind întâlnite la mai multe specii de mamifere în forme identice. Această trăsătură a lor poate fi invocată drept argument în favoarea unității lumii vii.Deși aceste antigene sunt prezente și pe leucocite (nu și pe trombocite), în mod curent se consideră că doar eritrocitele prezintă importanță pentru stabilirea grupelor sanguine.  (conform Wikipedia)

Relatia dintre grupa sanguina si temperament este un subiect controversat printre oamenii de stiinta. La fel ca si astrologia, aspectele legate de determinarea personalitatii de catre grupa de sange sunt, in genere, respinse de specialistii in domeniu. Aceasta nu scade insa popularitatea ideilor legate de posibila legatura dintre grupa sanguina si temperament.

Relația dintre grupa de sânge și personalitate este un subiect fascinant, dar trebuie menționat că nu există încă suficiente dovezi științifice pentru a susține în mod definitiv o corelație clară între cele două. Cu toate acestea, există unele teorii și credințe populare care au apărut în diverse culturi legate de trăsăturile asociate fiecărei grupe de sânge. Iată câteva exemple interesante:

Grupa sanguină A: În unele culturi, oamenii cu grupa de sânge A sunt adesea percepuți ca fiind persoane altruiste, sensibile și creative. Sunt considerați a avea o abordare calmă și rațională a vieții și sunt adesea văzuți ca fiind buni lideri și prieteni de încredere.

Grupa sanguină B: Persoanele cu grupa de sânge B sunt adesea asociate cu trăsături precum independență, creativitate și nonconformism. Sunt considerate a fi persoane cu un spirit aventuros și cu abilitatea de a se adapta ușor la situații noi.

Grupa sanguină AB: Oamenii cu grupa de sânge AB sunt deseori descrisi ca fiind echilibrați, raționali și intuitivi. Se spune că au abilitatea de a înțelege și de a se conecta cu ușurință la emoțiile celorlalți și de a avea o perspectivă mai largă asupra vieții.

Grupa sanguină O: Persoanele cu grupa de sânge O sunt adesea asociate cu trăsături precum încredere, adaptabilitate și determinare. Sunt considerate a fi persoane cu o energie puternică, care pot fi orientate către rezultate și au o abordare practică și directă a vieții.

In Japonia, spre exemplu, exista o adevarata obsesie pentru informatiile referitoare la relatia dintre grupa de sange si trasaturile de personalitate. Revistele dedicate femeilor sunt pline de asa-zise horoscoape sanguine, in jocurile video japoneze grupa de sange este trecuta printre caracteristicile personajelor, etc. Un japonez ar fi in mod sigur socat daca cineva i-ar marturisi ca nu isi cunoaste grupa sangvina (lucru care se intampla, de altfel, adesea). 

Grupa sanguina este un factor decisiv in determinarea personalitatii

Teoria conform careia grupa sanguina este un factor decisiv in determinarea personalitatii este destul de veche. Cele 4 grupe sanguine au fost descoperite in 1900 de austriacul Karl Landsteiner, iar teoriile referitoare la relatia dintre tipul de grupa sanguina si rasa nu au intarziat sa apara. De altfel, existau deja precedente in ceea ce priveste teoriile de factura rasista, generate de relatia dintre diverse trasaturi fizice ale corpului uman si anumite carcteristici temperamentale. Ideea ca oamenii cu creier mai mare sunt mai inteligenti a generat, spre exemplu, in secolul al XIX-lea, o adevarata obsesie cu implicatii rasiste. Acelasi lucru s-a intamplat si cu teoria grupelor sanguine. Numerosi cercetatori au utilizat-o pentru a-si demonstra teoriile referitoare la suprematia anumitor rase. Cercetatori albi, din vest, au sugerat in epoca faptul ca asiaticii ar fi inferiori, deoarece majoritatea au grupa sanguina B, la fel ca animalele, idee, desigur, ridicola si eronata.

/Images/grupa-sanguina-cei-trei.jpg

In 1927, Takeji Furukawa, un profesor japonez, a publicat primul studiu referitor la relatia dintre grupele sanguine si personalitate, intr-un ziar de mare circulatie. Chiar daca multe dintre ideile insirate in respectivul articol nu erau personale si nu aveau sustinere stiintifica, publicul le-a imbratisat rapid, iar ideea ca intre grupa de sange si temperament exista o legatura foarte puternica a inceput sa prinda radacini printre japonezi. Guvernul Japoniei a finantat chiar un studiu prin care sa se determine daca ar putea alege si educa soldati mai buni, pornind de la aceasta teorie. In anii ’70, o carte semnata de Masahiko Nomi a readus in atentia publicului ideea ca personalitatea este determinata de grupa de sange, agreata inca si azi de publicul japonez. De altfel, in 2008, 4 carti care dezvolta aceasta teorie s-au aflat in topul listelor de bestseller-uri.

Cat adevar si cat mit este in ceea ce cred cu tarie japonezii?

E greu de demonstrat, avand in vedere ca exista doar 4 grupe de sange, ceea ce reduce considerabil tipologia personalitatilor existente pe intreaga planeta. Totusi, in termeni foarte generali, se pare ca exista cateva trasaturi in care anumite persoane se pot regasi cu usurinta. Iata, asadar, cam cum ar trebui sa arata un portret rapid al personalitatilor, in functie de grupele de sange. Va regasiti?



Grupa O

Persoanele cu aceasta grupa de sange sunt foarte sociabile, adesea populare si pline de incredere in sine. Sunt creative si sunt aproape tot timpul in centru atentiei. Sunt genul de oameni care fac impresie buna celorlalti, fiind foarte atragatori. Sunt persoane organizate si determinate, ceea ce le face sa fie buni lideri si sa isi atinga scopurile.

Compatibilitate: In privinta vietii sentimentale, persoanele cu grupa O sunt compatibile cu cele care au grupa O sau AB.
Cariera: bancher, politician, cartofor, ministru, broker, atlet.

/Images/grupa-sanguina-poza-1.jpg

Grupa A

Persoanele cu aceasta grupa sanguina dau impresia de calm la exterior, insa in interior sunt mereu preocupate, sunt pline de griji si de anxietate. Sunt persoane perfectioniste si adesea timide si foarte sensibile. De obicei sunt persoane introvertite, stabile si foarte meditative. Sunt persoane care stiu sa-i asculte pe ceilalti cand au nevoie si foarte sensibile la culori si la mediul inconjurator. Au gusturi rafinate, le place sa fie in pas cu moda, insa intr-un mod elegant si lipsit de ostentatie.

Compatibilitate: In privinta vietii sentimentale, persoanele cu grupa A sunt compatibile cu cele care au grupa A sau AB.
Cariera: contabil, librar, economist, scriitor, programator, ziarist monden.

Grupa B

Aceste persoane sunt foarte sigure in privinta scopurilor pe care le au in viata, avand adesea ambitii puternice. Sunt genul de persoane care demisioneaza cu usurinta, sunt fermecatoare si au un adevarat dar in a-i citi pe ceilalti si in a le acorda sprijinul necesar, atunci cand au nevoie. Desi in aparenta sunt persoane critice, nu sunt genul de oameni care sa staruie foarte mult asupra detaliilor. Sunt persoane puternice si optimiste.

Compatibilitate: In privinta vietii sentimentale, persoanele cu grupa B sunt compatibile cu cele care au grupa B sau AB.
Cariera: bucatar, hair stilist, lider militar, realizator de talk-show, ziarist.
 

Grupa AB

Asa cum era de asteptat, persoanele cu aceasta grupa sunt considerate duale, avand trasaturi temperamentale atat din categoria celor cu grupa A, cat si din a celor cu grupa B. Pot fi persoane timide si care renunta usor, care ezita sau care au incredere. Sunt persoane care ies din tipare, detesta etichetele. Sunt dragute si intelegatoare, avand insa o logica perfecta si fiind hotarate sa faca lucrurile corect. De obicei, sunt persoane de incredere, carora le place sa ii ajute pe ceilalti. Adesea sunt caracterizate de seriozitate profunda. Au o inteligenta, o putere de concentrare si o rabdare uimitoare.

grupa de sange personalitate

Compatibilitate: In privinta vietii sentimentale, persoanele cu grupa AB sunt compatibile cu toate celelalte persoane, indiferent de grupa sanguina.
Cariera: barman, avocat, profesor, reprezentant de vanzari, asistent social.

Desigur, fiecare dintre noi se regaseste mai mult sau mai putin in descrierile succinte de mai sus. Ideea de baza este ca nu trebuie sa ne organizam viata in functie de aceste descrieri, ci mai degraba sa ne amuzam punand pe seama lor anumite comportamente pe care le avem sau anumite alegeri pe care deja le-am facut in viata.

Despre grupa de sange, mai cititi:

Grupele sanguine si Rh-ul

Grupele sanguine si Rh-ul

Prima transfuzie de sange la om a fost efectuata cu sange de oaie, in anul 1667, de catre Jean Baptiste Denis, medicul lui Ludovic al XIV-lea, dar efectul ei a fost de-a dreptul catastrofal pentru…

Grupa de sange si influenta asupra fertilitatii femeii

Grupa de sange si influenta asupra fertilitatii femeii

Este vreo legatura intre grupa de sange si fertilitatea unei femei? Un studiu recent se pronunta: femeile cu grupa de sange 0 ar putea avea rezervele de ovule diminuate; aceasta grupa sanguina se pare…

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Genetica

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII