Este autismul legat de poluarea aerului?

Este autismul legat de poluarea aerului?

Este autismul legat de poluarea aerului?

  • Rezultatele unui nou studiu au fost eliberate si sugereaza ca gravidele, care sunt expuse la niveluri ridicate de poluare au aproape de doua ori mai multe sanse de a da nastere unui copil cu o tulburare din spectrul autismului (ASD).

Este autismul legat de poluarea aerului?

Rezultatele unui nou studiu au fost eliberate si sugereaza ca gravidele, care sunt expuse la niveluri ridicate de poluare au aproape de doua ori mai multe sanse de a da nastere unui copil cu o tulburare din spectrul autismului (ASD).

Femeile insarcinate care locuiesc in zone care au avut cele mai inalte niveluri de combustibil diesel sau mercur au fost cele mai expuse riscului. Cele din zonele cu un nivel ridicat de poluare care contin plumb, mangan si clorura de metilen, au sanse de 50% sa devina mamele unor copii cu autism.

"Rezultatele noastre sugereaza ca noi studii ar trebui sa isi inceapa procesul de masurare a metalelor si altor poluanti din sangele femeilor gravide sau copiilor nou-nascuti pentru a furniza dovezi puternice ca poluantii specifici cresc riscul de autism", a spus cercetatorul studiului Marc Weisskopf, de la Scoala de Sanatate Publica Harvard .

Care sunt cauzele probabile ale autismului si sindromului Asperger?

Autism si sindromul Asperger sunt considerate similare intr-un numar de moduri si in timp ce este dificil sa aflam cauza, au existat o serie de studii care sugereaza anumite link-uri.

Pe langa expunerea la un mediu poluat, alte cauze includ:

• Mama are o infectie bacteriana sau virala in timpul sarcinii
• Fumatul mamei in timpul sarcinii
• Varsta tatalui
• Expunerea la pesticide

Este in natura umana sa distrugem planeta ... care, la randul ei ne afecteze sanatatea, iar acesta sa ne creeze responsabilitati la care nu putem face fata? Nu este mai usor sa ne facem treaba mai bine, sa reducem emisiile de carbon si sa facem tot ce ne sta in putere pentru a ne salva planeta dsr si pe noi, mai degraba decat sa distrugem tot?

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2013

Interesant de citit:
Autismul, o boala ce se raspandeste ingrijorator

Autismul este o maladie despre care se vorbeste tot mai des de cativa ani incoace. Cifre ale unor studii recente arata ca rata de crestere a bolii in ultimii ani este de 3 ori mai mare decat a… ... citeste

20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil

Copilul cu sindromul Asperger are dificultati adesea in a se integra la scoala sau in diverse medii sociale. Desi nu exista nici un leac pentru afectiunea lor, el poate insa fi instruit sa se… ... citeste

Sindromul Asperger: caracteristici, diagnostic, tratament

Sindromul Asperger este o tulburare in dezvoltare care afecteaza modul in care creierul proceseaza informatiile. Persoanele cu sindromul Asperger pot fi ajutate cu sustinere, o rutina regulata,… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII