Saptamana 38 de sarcina

Saptamana 38 de sarcina

Saptamana 38 de sarcina

  • Miscarile bebelusului sunt adevarate figuri de arte martiale. De asemenea, bebelusul ppoate sa tresara la lumina foarte puternica, retina fiind complet dezvoltata. Greutatea medie este in jur de 3kg.

Saptamana 38 de sarcina

Miscarile bebelusului sunt adevarate figuri de arte martiale. De asemenea, bebelusul ppoate sa tresara la lumina foarte puternica, retina fiind complet dezvoltata. Greutatea medie este in jur de 3kg.

Este posibil ca acum sa aiba capul coborat in pelvis - inconjurat si protejat de osul pubian. Este gata pentru a veni pe lume. Plamanii pot respira singuri; are si reflexe care il vor ajuta sa apuce strans lucrurile, sa ridice si sa intoarca capul, sa clipeasca, sa gaseasca sanul si, mai tarziu, sa paseasca.

Unii bebelusi au capul acoperit de par cu o lungime de 10-12 mm. Dar nu fiti surprinsa daca parul nu are aceeasi culoare cu al dvs. Unii parinti bruneti sunt surprinsi cand vad ca bebelusul lor are parul roscat sau blond. Alti parinti care au parul blond, constata ca au un bebelus cu parul ca al lui Elvis Presley :)). Si, desigur, altii constata ca bebelusul lor nu are nici un fir de par.

Cum se schimba viata dvs:

Mare parte din stratul de laguno care a acoperit corpul fatului timp de 26 de saptamani a disparut, acum este acoperit de startul de vernix. Bebelusul va inghiti aceste substante, precum si alte secretii si le va depozita in intestine. Acestea vor constitui primul scaun al bebelusului dvs, numit meconiu.

Fluidul din sacul amniotic a crescut de la un strop la un litru. Placenta a crescut la 170-180 cm. in diametru si cantareste 500-1000 g. Probabil ca incepeti sa simtiti o crestere a presiunii in partea inferioara a abdomenului si faptul ca bebelusul incepe sa coboare in pelvis. Acest fenomen se numeste "angajare"; astfel, veti putea respira si manca cu mai multa usurinta. Oricum, mersul pe jos va va incomoda - unele femei marturisesc ca simt cum bebelusul este gata sa iasa. Nu toti copiii primiparelor se angajeaza in timpul ultimelor patru saptamani de sarcina; unii asteapta pana incepe travaliul.

De asemenea, s-ar putea sa aveti o permanenta senzatie de a urina. Ati luat in greutate intre 11,3 si 13,5 Kg si nu veti mai pune mult. Cand capul copilului impinge in muschii perineului, puteti simti un "bazait" in vagin. Sunteti pregatita pentru nastere (sarcina medie dureaza 266 de zile de la conceptie).

Pregatiti-va bagajele si puneti-le dupa usa! Nu trebuie sa va stresati in legatura cu ceea ce trebuie sa luati. Faceti-va o lista cu lucrurile absolut necesare. Cititi neaparat si:  Bagajul pentru spital

Contractiile Braxton Hicks sunt mult mai dese si mai intense. Va puteti simti mare si greoaie dar, odata de apa s-a rupt, este in regula daca faceti sex. De fapt, penetrarea si stimularea sanilor sunt benefice pentru provocarea nasterii in mod natural. Stiati ca? In falsul travaliu, contractiile sunt neregulate si pot fi foarte dureroase. Travaliul real se caracterizeaza prin contractii regulate si din ce in ce mai dese si mai intense.

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina mai cititi si urmatoarele:

Nașterea vaginală pas cu pas: pregatiri, stadii și cum decurge travaliul

Nașterea vaginală pas cu pas: pregatiri, stadii și cum decurge travaliul

Nasterea vaginala este un proces care are trei stadii. Primul stadiu este faza inceperii regularizarii contractiilor combinata cu subtierea si dilatarea cervixului. Odata cu progresarea in…

Sarcina: când se rupe APA: cum, de ce și ce URMEAZĂ

Sarcina: când se rupe APA: cum, de ce și ce URMEAZĂ

Fiindca ati tot auzit povestindu-se despre femeile insarcinate carora li se rupe apa in locuri publice care mai de care mai neconvenabile, probabil ca sunteti si dumneavoastra ingrijorata in…

Nașterea prin cezariană: motive medicale care o recomandă și sfatul medicului

Nașterea prin cezariană: motive medicale care o recomandă și sfatul medicului

Deși nașterea prin cezariană se practică în mod curent, are mai multe riscuri decât nașterea vaginală. Din acest motiv, o naștere prin cezariană…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi. 

 

 LASA O AMINTIRE din saptamana 35 de sarcina:

Pentru ca traiesti o perioada unica, lasa o amintire (o fotografie) de la saptamana 35 de sarcina la acest topic: Amintiri cu burtici in saptamana 35 de sarcina

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII