Ce fel de gene vegetale ai putea avea: incursiune fascinantă in natura și genetică

Ce fel de gene vegetale ai putea avea -  incursiune fascinanta in natura si genetica

Ce fel de gene vegetale ai putea avea: incursiune fascinantă in natura și genetică

Se spune ca in fiecare fiinta umana existe niste gene pierdute, ciudate, de provenienta vegetala. Undeva in istoria genetica a neamului din care va trageti, aceste gene au avut o importanta majora la un anume moment. E posibil sa va fi vindecat stramosii, sau poate i-a influentat intr-un anume moment ...

Iata ce gene vegetale ai putea avea si ce plante sunt benefice pentru tine!

Există anumite gene pe care omul le împărtășește cu alte forme de viață, inclusiv cu plantele

Da, este adevărat că există anumite gene pe care omul le împărtășește cu alte forme de viață, inclusiv cu plantele. Acest aspect este rezultatul unei evoluții comune a vieții pe Pământ și reflectă modul în care toate formele de viață au evoluat dintr-un strămoș comun, cu o bază genetică similară.

Există anumite gene și secvențe genetice care sunt conservate în genomul multor organisme, indiferent de natura lor, deoarece îndeplinesc funcții esențiale pentru toate viețuitoarele. De exemplu, genele responsabile pentru reglarea ciclului celular, pentru sinteza proteinelor sau pentru metabolism sunt prezente într-o formă sau alta în majoritatea organismelor. Aceste gene esențiale pentru viață sunt cunoscute sub denumirea de "gene conservate".

De asemenea, există un set de gene numit "gene homeotice" care sunt responsabile pentru dezvoltarea structurilor de bază ale corpului în timpul dezvoltării embrionare. Aceste gene sunt prezente în multe organisme, de la nevertebrate până la vertebrate, și sunt critice pentru formarea și organizarea corpului în mod corespunzător.

Acest grad de similaritate genetică între specii reflectă evoluția comună a vieții pe Pământ și modul în care genele și moleculele fundamentale ale vieții s-au dezvoltat și au evoluat de-a lungul timpului. Cu toate acestea, trebuie menționat că, deși există aceste similarități genetice, fiecare specie are și caracteristici distincte și unice în genomul său care îi permit să se adapteze la mediul său specific și să își îndeplinească funcțiile biologice unice.

Daca esti o persoana sociabila, cu simtul umorului: Agrimonia sau Turtita mare

Agrimonia Eupatoria - Agrimonia sau Turtita mare

Exsita ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunse in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare. Persoane sociabile, cu simtul umorului, fiind adeseori o companie placuta pentru cei din jur. Uneori, pentru a reusi sa-si mentina starea de veselie, isi suprima sentimentele, recurgand la mici vicii ascunse. Spre exemplu, un pahar in plus de alcool sau poate mai multa ciocolata etc. Persoanele de tip Agrimony iubesc pacea, simtindu-se afectate de conflicte sau neintelegeri. Adeseori pentru a le evita sunt dispuse sa lase mult de la ele, facand concesii.

Daca esti o persoana cu multe insomnii, frici, nelinisti: Plop tremurator

Populus tremula - Plop tremurator

 

Daca si temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta, stari care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva simptome: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, diferite senzatii in stomac sau in corp, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot suferi de teama de tip Aspen. Aceasta stare include si presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si teama ca un spirit malefic sau ceva negativ se afla in preajma lor sau ii urmareste.

Daca esti o persoana cinica si intoleranta, ce observa partile negative ale semenilor: Fagul

Fagus Sylvatica - Fag comun

Intoleranta si criticism. Remediu indicat pentru persoane care pretind precizie si ordine in viata lor, dar si in viata celor din jur. De multe ori sunt deranjati sau iritati de gesturi marunte, de felul de a vorbi sau de a se comporta al celorlalti. Acuitate mentala si spirit de observatie dezvoltat, dar canalizat pe observarea partilor negative.

Daca esti o persoana fara prea multa vointa, foarte serviabila, ce desea uita de persoana sa: Tintaura

Centaurium umbellatum  - Tintaura

Vointa slaba, serviabilitate. Persoane foarte amabile, preocupate de binele celorlalti, care din neputinta de a refuza, ofera mai mult decat pot si se epuizeaza. Uneori se lasa dominate cu usurinta si chiar adopta in mod inconstient gesturi sau pareri ale unor personalitati mai puternice. Aflandu-se permanent in slujba celorlalti, isi neglijeaza propria fiinta si individualitate, ignorand de asemenea ceea ce au de realizat pe plan personal.

Daca esti o persoana cu multe indoieli, o intuitie perfecta insa nu ai prea multa incredere in propriile decizii: Cerato

Ceratostigma willmottianum - Cerato

Indoiala. Cand sunt confruntate cu luarea unei hotarari, aceste persoane au intotdeauna nevoie de sfaturi si confirmare din partea celorlalti, desi, in potential, au o intuitie foarte dezvoltata. Vorbesc mult, pun intrebari, sunt dornici de informatii si cunoastere pe care le obtin, dar nu le folosesc, din lipsa de incredere in propriile decizii.

Daca esti o persoana care in stari extreme cedeaza nervos si are ganduri sumbre datorita tensiunilor psihice: Corcodus

Prunus Cerasifera - Corcodus

Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul. Persoane inspaimantate de ceea ce ar putea spune sau face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. De multe ori, din cauza tensiunii psihice in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge intr-un spital de boli mintale.

Daca esti o persoana care incearca sa uite cat mai repede posibil experientele neplacute si de aceea nu reusesc sa invete din greselile anterioare: Mugure de castan salbatic

Aesculus Hippocastanum  - Mugure de castan salbatic

Erori repetitive. Persoane care incearca sa uite cat mai repede posibil experientele neplacute si de aceea nu reusesc sa invete din greselile anterioare. Din acest motiv pot parea naive sau neatente. Persoanele de tip Chestnut Bud sunt repezite si de multe ori intai actioneaza si apoi gandesc.

Daca esti o persoana care asteapta atentie sau rasplata in schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le ofera, chiar daca este vorba doar de un simplu multumesc si se pot simti ranite cu usurinta: Cicoare

Cichorum intybus - Cicoare

Posesivitate. Santaj emotional. Atitudine dominatoare. Tendinta de a controla viata celor dragi si de a-i tine prin preajma. Asteapta atentie sau rasplata in schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le ofera, chiar daca este vorba doar de un simplu multumesc. Se pot simti ranite cu usurinta, uneori reusind destul de greu sa uite sau sa ierte. In potential au o mare capacitate de a iubi si de a se devota sincer si dezinteresat celor din jur.

Daca esti o persoana visatoare ce traieste mai mult in viitor sperand mereu ca va fi bine - de un optimism perfect: Clematitele

Clematis vitalba - Clematitele

Minte absenta si visatoare. Lipsa interesului pentru prezent. Persoane care traiesc intr-un viitor imaginar si iluzoriu, sperand ca totul va fi bine candva. Privire indepartata, de visator pierdut in ganduri. Au nevoie de mult somn. Pot avea memorie slaba sau pot lesina cu usurinta. Toate acestea apar dintr-o dorinta inconstienta de a evada din lumea aceasta, in care nu se simt ca acasa.

Malus pumila - Mar paduret
Sentiment de necuratenie. Preocupare obsesiva sau excesiva pentru detalii. Se pot simti impuri, pacatosi, mergand pana la ura de sine. Pot fi complexati sau nemultumiti de anumite defecte fizice sau morale pe care si le atribuie. Persoane preocupate de ordine, curatenie sau puritate fie in exterior, fie in plan interior.

Ulmus procera - Ulm
Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, altruiste, leaderi innascuti care isi asuma multe responsabilitati. Remediul este indicat pentru momentele de pierdere temporara a increderii de sine, acelora care se indoiesc de capacitatile lor, avand sentimentul ca nu se pot descurca.

Gentiana amarella  - Gentiana
Dezamagire sau descurajare datorate unui esec. Persoane care se descurajeaza usor si ar dori sa renunte, desi in final nu fac acest lucru. Este un remediu foarte util scolarilor.

Ulex europaeus  - Orz salbatic
Lipsa sperantei si disperare. Depresie. Persoane care nu mai au dorinta de a face eforturi pentru imbunatatirea situatiei lor. Cu toate acestea, la insistentele celorlalti pot fi convinse sa mai incerce. Multi dintre cei care au nevoie de acest remediu sufera sau au suferit de boli cronice.

Calluna vulgaris - Iarba neagra
Ganduri si preocupari centrate pe propria persoana. Sentiment de singuratate interioara. Persoane care in general vorbesc mult, in special despre propriile interese sau probleme. Au nevoie de auditoriu, depind de afectiunea si atentia celor din jur. Adeseori provin dintr-o familie in care au fost private de afectiune parinteasca.

Ilex aquifolium - Ilice
Resentiment intens, ura, invidie, gelozie, suspiciune, razbunare. De multe ori chiar persoane cu preocupari spirituale au nevoie de acest remediu, pentru a se putea bucura sincer de succesele celor din jur si a se deschide spre acel sentiment de iubire universala si intelegere.

Lonicera caprifolium  - Caprifoi
Dor de casa. Regret. Nostalgie dupa anumite locuri, intamplari, persoane sau chiar dupa o anumita perioada a vietii. Persoane care isi reamintesc sau vorbesc adeseori despre trecut sau zilele de glorie din viata lor, avand o dorinta ascunsa ca acestea sa se reintoarca.

Carpinus betulus - Carpen
Sentimentul de "luni dimineata", letargie, lehamite. Oboseala datorata unei cauze emotionale. Amana lucrurile importante pe care le au de facut. Dimineata se pot trezi mai obositi decat la culcare. Considera ca nu pot incepe lucrul fara un stimulent precum cafea, ceai sau ceva tonic.

Impatients glandulifera  - Slabanog
Nerabdare, iritabilitate. Persoane spontane, active, energice, avand o mare dorinta de independenta. Pot fi deranjate sau iritate cand lucrurile decurg prea incet si cand ceilalti se misca sau vorbesc prea lent. Tocmai de aceea prefera de multe ori sa lucreze pe cont propriu.

Larix decidua - Larita
Lipsa de incredere in sine, sentiment de inferioritate. Persoane care ii admira pe ceilalti, considerand ca ele nu ar putea fi capabile de succes. Desi adeseori sunt foarte talentate, evita sa incerce lucruri noi, dintr-o convingere eronata ca nu vor reusi.

Mimulus guttatus  - Cretisoara
Frici obisnuite, temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Spre exemplu: teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de a ramane singur, de a ramane fara bani, frica de caini, de pasari, de examene etc. Timiditate, inrosirea fetei cand persoana se afla in centrul atentiei sau in fata unui auditoriu. Teama de a fi observat. Teama de a vorbi sau a desfasura diferite activitati in public.

Sinapis arvensis  - Mustar salbatic
Indispozitie mergand uneori chiar pana la depresie profunda. Caracteristic este faptul ca acest sentiment apare si dispare brusc; te invaluie ca un nor intunecat, te izoleaza de exterior si nu poti sa-i gasesti nici o explicatie. Aceasta stare nu poate fi ascunsa de cei din jur, care vor remarca imediat ca se intampla ceva cu persoana respectiva.

Quercus robur - Stejar
Epuizare. Incapatanare. Persoane curajoase, perseverente, care continua sa se straduiasca si sa munceasca, depasindu-si fortele proprii. Viata este privita ca o lupta. Uneori fie nu pot accepta ca lucrurile nu pot fi schimbate, fie nu-si sesizeaza limitele si se extenueaza peste masura.

Olea europaea - Maslin
Oboseala, lipsa de energie. Convalescenta. Epuizare ca urmare a unei activitati intense sau de durata: invatat, activitate fizica, oboseala psihica. Recuperare si regenerare.

Pinus Sylvestris - Pin
Sentiment profund de vinovatie. Uneori se intampla ca acesta sa apara si atunci cand persoana nu este raspunzatoare pentru cele intamplate. Reprosuri aduse propriei persoane. Considera ca esecurile sau dezamagirile prin care trec li se datoreaza numai lor.

Aesculus carnea  - Castan rosu
Teama si preocupare exagerata pentru bunastarea si siguranta celorlalti. Ingrijorare sincera, pentru ca aceste persoane se gandesc numai la binele celor dragi.

Helianthemum nummularium - Trandafir salbatic
Teroare. Spaima intensa, atacuri de panica. Persoane care nu mai pot gandi coerent sau nu se mai pot misca din cauza fricii.

Scleranthus annus - Porumbar salbatic
Indecizie. Oscileaza continuu intre mai multe alternative. Aceste persoane considera dificil sa ia decizii de orice natura, dar cu toate acestea nu prea solicita parerea celor din jur. Hotararile sau starile lor emotionale se pot schimba de la un moment la altul.

Ornithogalum umbellatum  - Steaua din Betleem/Balusca
Soc, evenimente traumatice. Vesti rele aflate pe neasteptate. Suferinta indelungata.

Castanea sativa - Castan comestibil
Disperare extrema, inima zdrobita. Persoane care au sentimentul ca au atins limita suferintei si au abandonat orice speranta. Pe cat posibil, prefera sa indure aceasta agonie mentala in sinea lor, fara a se lamenta. Nu au ganduri de sinucidere. Remediu indicat de cele mai multe ori dupa disparitia unei persoane dragi.

Verbena officinalis  - Verbina
Tensiune. Frustrare. Entuziasm exagerat pentru un motiv sau un ideal. Deranjat sau protestand impotriva nedreptatii. Pasiune in a argumenta si a convinge. Dificultate in a intelege alte puncte de vedere.

Vitis vinifera - Vita de vie
Dominator, inflexibil, solicitant, puternic. Persoane care isi impun punctul de vedere sau modalitatea de a face lucrurile indiferent de consecintele produse asupra celorlalti.

Juglans regia - Nuc
Protectie la schimbare sau influente exterioare. Acest remediu este recomandat persoanelor aflate la toate varstele care implica schimbari biologice majore: aparitia dintilor, inceputul adolescentei, sarcina, menopauza, stadii terminale ale bolilor; sau pentru adaptarea la schimbari cum ar fi inceperea scolii, schimbarea ocupatiei sau a locuintei, casatorie, divort, pensionare etc.

Hottonia Palustris  - Viorea de balta
Persoane calme, aparent mandre sau distante, dar care de fapt au nevoie de un spatiu personal, deoarece nu suporta ca ceilalti sa se amestece in viata lor. Cand au probleme nu simt nevoia de consolare, nu solicita ajutorul, preferand sa se descurce singure.

Aesculus Hippocastanum - Castan alb
Ganduri repetitive, nedorite, obsesive, care nu pot fi alungate. Ingrijorare excesiva. Persoane care de multe ori converseaza in gand cu diferite persoane. Hiperactivitate mentala, motiv pentru care in viata de zi cu zi se concentreaza foarte greu, iar noaptea sufera de multe ori de insomnie.

 Bromus ramosus - Ovaz salbatic
Incertitudine cu privire la drumul corect in viata. Persoane talentate, care au dorinta de a face ceva semnificativ, dar nu au descoperit inca ce anume. De aceea pot avea sentimente de nemultumire, plictiseala sau frustrare.

Rosa canina - Maces
Resemnare. Apatie. Lipsa motivatiei interioare si a bucuriei. " Plictisitii" de viata, dar care nu se simt cu adevarat nefericiti. Adeseori sunt obositi, fara energie si mai ales sunt lipsiti de ambitie. Chiar daca nu le este bine, accepta situatiile asa cum sunt si nu se zbat sa schimbe absolut nimic.

Salix vitellina  - Salcie galbena
Resentiment ascuns. Amaraciune sufleteasca. Autocompatimire. Persoane care se plang, dand mereu vina pe altii pentru nefericirea lor. Pesimism. In adancul sufletului lor nu pot uita sau ierta cu usurinta, chiar daca evita sa arate acest lucru.

Intelegand genetica: Ce sange purtam, al mamei sau al tatalui?

Ce sange purtam, al mamei sau al tatalui? Sau nu conteaza pentru ca poate fi ori de la unu’ ori de la altu’?

Asadar, sangele tau este cu siguranta numai al tau. Dar datorita modului in care functioneaza genetic grupa sanguina, ar putea parea ca ai grupa sanguina a mamei, sau a tatalui, sau o combinatie a grupelor lor.

Grupa sanguina: cum ne influenteaza sanatatea si riscul bolilor

Este posibil ca grupa de sange sa determine riscuri majore de cancer, infertilitate si ulcer gastric, precum si boli ca malaria si holera?

Mileniile de evolutie au impartit sangele uman in patru tipuri: A, B, AB și O, Se pare ca
persoanele cu grupa A sunt sensibile si predispuse la anxietate, cele cu B sunt vesele, dar concentrate, O sunt incapatanate, iar AB au inclinatii artistice si sunt imprevizibile. Dar exista si alte legaturi intre grupa de sange si anuminte boli - si le vei descopei in textul de AICI

Despre genetica, mai cititi

Atotputernicul arbore genealogic 
Testele genetice in timpul sarcinii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului
Cauzele genetice ale depresiei
Personalitatea copilului: genetica versus educatia parintilor
13 lucruri care influenteaza sexul viitorul bebelus

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Genetica

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. HRIMIUC
    HRIMIUCtrimis la 6/4/2009

    vreau sa stiu mai mult despre aceste gene vegetalesi unde se gasesc produsele

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII