De două ori mămică: cum am aflat de a doua sarcina in timp ce primul bebe era in spital

De doua ori mamica: cum am aflat de a doua sarcina in timp ce primul bebe era in spital

De două ori mămică: cum am aflat de a doua sarcina in timp ce primul bebe era in spital

De a lungul vieții, am înțeles că o  minune nu vine niciodata singura. Astăzi îmi este dat să trăiesc o realitate atât de frumoasă și anume darul de a fi de două ori mămică.

Cand am primit vestea că voi deveni de două ori mămică - testul de sarcina care ne-a schimbat viața

De-a lungul vieții, am înțeles că o  minune nu vine niciodata singura. Astăzi îmi este dat să trăiesc o realitate atât de frumoasă și anume darul de a fi de două ori mămică.

Parcă mai ieri impartaseam cu voi în rubrica Jurnal de Mami de Bebe Scump experientele, temerile, bucuriile, noutătile și toate trăirile prin care am trecut cu Matei - primul meu copil, care între timp a crescut și la rândul sau a devenit fratele mare al celui de al doilea bebe scump din familia noastră.

Acum am să vă povestesc cum am aflat ca vom mai avea un copil și cum a început călătoria miraculoasă a celor nouă luni de sarcină și puterea mea de super mămică x2 .

Ne mai doream un bebe dar poate nu asa de repede...

Era știut faptul că ne mai doream cu copil, dar poate nu asa de repede... Ce-i drept nu îmi propusesem o diferență atât de mică intre ei, dar cum am spus mai sus toate vin la timpul potrivit și toate sunt calculele divinității.

Eram părinti atât de fericiți și Matei era rezultatul perfect al strădaniei și a interesului acordat pentru o dezvoltare optimă si de calitate, ne împlinea perfect și eu simțeam că nu am să pot iubi un alt copil la fel sau niciodată cu aceasi iubire pe care o simțeam pentru Matei de aceea amânam gândul de a mai face un copil imediat.

Vestea ca voi fi mămică a doua oară a venit ca un fulger în viata noastră.

Daca la prima sarcină tot așteptam să apară două liniuțe în fiecare lună pe testul de sarcină și eram nerăbdători să dăm vestea cea mare ca vom deveni parinți, de data aceasta nici nu ne-am așteptat să se întample atât de repede totul.

Pe data de 1 Ianuarie am plecat cu Matei la doctor deoarece căpătase de la locul de joacă o herpangină foarte urâtă și febra nu voia sa se potolească deloc, iar deshidratarea își făcea de cap. Nu am mai avut încotro asa că a fost de internat în spital pentru rehidratare și ceva analize.

Am cerut voie să plec pana acasă și să ne facem în grabă un mic bagaj pana venea tati cu celelalte lucrușoare în funcție de zilele de spitalizare care se cereau căci nu plecasem decât cu apa și o banană pentru el la camera de gardă. Încă de dimineață îmi era tare rău, simțeam efectiv că mă scurg pe picioare și leșin, tot aveam senzația că tot ce mănânc are gust de fier și pământ, dar cum stătusem de veghe pentru Matei în cele două nopți cu febră am zis că sunt doar încărcată  și surmenată de situație.

L am lăsat pe soțul meu sa stea cu Matei care varsa continu și am fugit să fac repede un duș căci aveam la dispoziție doar o oră să mă întorc la spital, deoarece îmi făcuse deja foaie de internare și figuram ca internată cu el în spital. Zis și făcut!

Voiam să exclud orice posibilitate de a fi însărcinată deoarece imi doream să fac o baie fierbinte și să îmi revin puțin (știind ce ma asteaptă), asa că am făcut un test de sarcină  pe care îl aveam în casă primit cadou de la alt produs farmaceutic cumpărat.

Socul cel mare a fost când am citit rezultatul și era pozitiv !!!

Momentul acela a ramas întipărit pentru totdeauna ...cum stăteam cu testul de sarcină în mână si mă tot holbam la el analizând-ul din toate părțile, iar apa din cadă mai că dădea pe dinafara.
Dacă la prima sarcină mai că se vedeau două liniuțe firave, acum nu mai aveam de ce să am dubii deoarece linile erau evidente și clare semn că aveam ceva timp de când eram însărcinată și eu habar nu aveam.

Toată vestea cu sarcină căzuse așa într-un moment nasol încât nici nu știam cum să mă bucur. Am întrat în cadă să îmi continui dușul pentru a pleca la spital cu Matei iar picioarele mele tremurau efectiv de atatea emoții.

O emoție pe care am simțit-o și la Matei când am aflat vestea cea mare. Doar cine a devenit mamă înțelege acel moment când simți într o secundă toată responsabilitatea și grija ce o ai de atunci pe umăr pentru noua viață de om care zămisleste în tine.

O mie de gânduri imi treceau prin cap și tot atâtea întrebări fără răspuns...

Nu știam sigur ce să fac deoarece cum am mai spus momentul nu era chiar oportun, dar cum între noi nu sunt secrete am decis să îi spun și soțului meu și să îndulcim puțin seara căci și asa eram supărați. Povestind fiecare amănunt am impresia ca a durat mai mult dar atunci s-a întâmplat totul cu viteza luminii.

Soțul meu s-a bucurat enorm de vestea primită căci își dorea din suflet al doilea copil în viata noastră și prin urmare acum trebuia sa poarte grija a trei persoane nu doar la două cum era obișnuit.

Am plecat cu Matei la spital fericiți și optimiști că totul va fi bine și vom veni acasă cât mai curând, sărbătorind momentul cum se cuvine.

Cei drept mai mult de 3 zile internată nu am putut să stau. Matei varsa pe o parte iar eu pe cealaltă.

Il tineam în brate pana la baie deoarece avea perfuzorul atașat la branulă și perfuzia pusă pe injectomat, eu abia puteam să mă țin pe picioare și să trag două guri de aer între episoadele de vărsături...o nebunie nu alta.

Am plecat a 4- a zi pe semnătură acasă și Matei și a revenit miraculos parcă știind că trebuie să am grijă de mine și de suflețelul mic de pe drum.

al doilea copilas
Matei si fratiorul său

Cam aceasta a fost povestea mea prin care  am aflat ca voi avea încă un bebe mic și scump de atunci poveștile sunt nelipsite în viata mea de mama la puterea a doua.

► Despre a doua sarcină, citește si

La a doua sarcină. Acum pot să trag o concluzie privind diferența dintre cele 2 sarcini - jurnal de sarcină

Provocările ce vin cu a doua sarcină - jurnal de sarcină

Alexandra  - de două ori mămică ®

Alexandra e autoarea JURNALULUI DE BEBE SCUMP iar acum este mămică a doua oară, fiind autoarea Jurnalului DE DOUA ORI MĂMICĂ  - jurnal de mami de doi
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII