Bansko, ski si poiana secreta unde sta ascunsa iarna

Bansko, ski si poiana secreta unde sta ascunsa iarna

Bansko, ski si poiana secreta unde sta ascunsa iarna

  • Cand am primit invitatia de a merge cu niste prieteni la ski -  in Bansko, Bulgaria ... recunosc ca am fost putin dezamagita de idee. Bulgaria pentru ski? De ce nu Austria sau Elvetia sau Franta, sau chiar Andorra? Nu asociam in nici un fel numele tarii vecine de ski si zapada ...si, chiar mai putin de conditii de turism care sa ma incante. Insa Bansko m-a convins din toate punctele de vedere.
Bansko, o provocare recomandata de belgieni
Bansko un orasel elegant care traieste din ski si turisti
Cu gondola in cautarea zapezii
Poienita in care sta ascunsa iarna
Indiferent ca esti incepator sau avansat in ale schiatului, la Bansko vei gasi partia potrivita pentru tine
Bansko: Ski, zapada si amintiri frumoase
Pizza perfecta si cea mai perfecta masa
Bansko, ideal pentru o vacanta la ski

Bansko, o provocare recomandata de belgieni

Cand am primit invitatia de a merge cu niste prieteni la ski -  in Bansko, Bulgaria ... recunosc ca am fost putin dezamagita de idee. Bulgaria pentru ski? De ce nu Austria sau Elvetia sau Franta, sau chiar Andorra? Nu asociam in nici un fel numele tarii vecine de ski si zapada ...si, chiar mai putin de conditii de turism care sa ma incante.
Si tutosi, prietena care s-a ocupat de gasirea acestui loc de ski - mi-a prezentat hotelul: Kempisnki Grand Arena - in Bansko si incepand cu acel moment am avut sperante ... desi eram inca sceptica.

Prietena mea, belgiana, mare cunoscatoare de ski si statiuni de ski de lux din Austria si Elvetia, mi-a spus ca Bansko este considerata acum ca fiind una dintre destinatiile ideale de ski din Europa de Est, fiind deja preferata multor skiori din vestul Europei pentru raportul ideal de pret/calitate.

Am aterizat asadar la Sofia - intr-un sfarsit de februarie destul de cald. In Sofia nu era nici un gram de zapada ... asa ca ma gandeam cu groaza ca am facut acest drum lung pentru o vacanta de ski si nu vom avea zapada.

Bansko un orasel elegant care traieste din ski si turisti

Un autobuz elegant (trimis de hotel)  ne-a colectat pe toto din aeroport - si in 2 ore si ceva am ajuns la Bansko. Ajunsem acolo la lasatul serii - vedeam iar ca nu e nici un strop de zapada pe strazile din Bansko insa vedeam de pe geamul microbuzului agitatia specifica unei statiuni de ski... peste tot baruri vesele de apres-ski, magazine super intesate cu echipament de ski, si multa agitatie vesela. Mai tarziu aveam sa descopar suveniruri minunate tipice Bulgariei - tot felul de cosmetice pe baza de parfumuri dar si ceramica de inalta calitate.

Si am ajuns la hotelul destinatiei noastre: Kempinski Grand Arena. Wow! Un hotel superb, de cinci stele, cu spatii largi elegante, si cu un personal care face orice pentru satisfactia clientilor. Hotelul are piscina interioara, piscina cu apa calda in exterior, jacuzzi afara, saloane sofisticate de Spa, 3 restauntare de calitate in hotel (italian superb, Tepanaki-Sushi,Pizza Salon)

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko

 

Cu gondola in cautarea zapezii

A doua zi, dupa un mic dejun copios la hotel - am plecat sceptici in cautarea zapezii. Prima (mica) satisfactie a fost cand am constat ca pasul de la hotel iti ofera prioritate (si nu stai deloc la coada) la frumoasa Gondola care urca spre munte. Cei care nu aveam acel pas stateau insa la o coada destul de lunga ...

Priveliste din Gondola care urca spre Polyana

Poienita in care sta ascunsa iarna

DIn gondola, peisajul e superb ... treci peste paduri imense, vai abrupte ... si urci, urci pana ajungi la destinatie. Iar destinatia e o poienita de vis, ascunsa in munti, in plina iarna. Esti ca intr-o alta nume. Ai ajuns la Polyana. Ei da, acolo se desfasura in plina putere iarna. Ascunsa intr-o mica depresiune inconjurata de partii frumoase de ski si multa padure - ai putea spune ca acolo sta ascunsa de fapt iarna. In Polyana, lumea vesela se aduna si se imparte pe categorii de maiestrie pentru ca de acolo incep partiile superbe, taiate savant prin padure ... imaginea partiilor este superba.


cabana la 2300 metri - unde au cea mai buna ciocolata fierbinte ...

Super video cu SKI in Bansko (nu imi apartine)

 

Nu mi-a venit sa cred ce diferenta, cata zapada si ce atmosfera de ski era acolo.  Si totusi eram la aproape 2000 de metri. De acolo din poienita, incepeau alte telescaune, ski lifturi, partii pentru oricare nivel - de la bebelusi pana la mamici ...De fapt, urma sa ma conving ca zona de ski este o zona imensa, intre 2000 de metri si 2600 de metri altitudine, iar datorita acestui fapt zapada se pastreaza intr-un strat de aproximativ 1.5 metri grosime pe o perioada indelungata de timp.


Muntele supus partiilor de ski

 

Indiferent ca esti incepator sau avansat in ale schiatului, la Bansko vei gasi partia potrivita pentru tine

Si, indiferent ca esti incepator sau avansat in ale schiatului, la Bansko vei gasi partia potrivita pentru tine. Una dintre ele, are o lungime de aproximativ 2600 de metri, dar este foarte dificila fiind destinata doar celor experimentati, insa cu toate acestea Plato ofera celor incepatori 1150 de metri de partie lina pe care te poti descurca excelent. Alta partie de incepatori este Shiligarnika ce se intinde pe cel mult 2100 de metri si care ofera toate conditiile necesare unui schiat decent si usor. In plus, partia de ski care mi-a placut cel mai mult a fost pista ce porneste din Polyana pana jos, in Bansko - o partie superba, prin padure - de 7 km. O partie de vis pentru orice skior incepator.

Telescaun care urca catre 2500 m

In date tehnice:
- Altitudinea maxima unde se shiaza: 2560 m
- Instalatii: 1 telegondola, 7 telescaune, 6 teleschiuri, 10 baby ski lifturi
- Tunuri de zapada: pe toate partiile
- Cea mai lunga coborare: 16 kmi
- Nocturne: da
- Restaurante pe partii: 6

Bansko: Ski, zapada si amintiri frumoase

Am pretrecut la Bansko o saptamana super activa si plina de zapada, Am urcat in fiecare zi cu Gondola acel drum magic prin munti, de aproape 35 de minute pana in varful muntilor Pirin - si acolo am skiat, am baut vin fiert cu prietenii, ne-am batut cu zapada, si ne-am simtit excelent. Barbatii, mai curajosi, au skiat pe partiile dificile - in conditii de ski excelente.

Andrei cu prietenii gata de plecat pe pista rosie

Pizza perfecta si cea mai perfecta masa ...

Seara, galagia noastra si a copiilor a contaminat hotelul - fie care eram in restaurantul italian al hotelului fie in restaurantul japonez cu sushi perfect. Ah ... si desigur seara obligatorie la un restaurant traditional bulgaresc unde ... cantau lautari romani ...
In ultima seara am testat un restaurant superb - italian, Victoria exact vizavi de hotelul nostru unde rezervasem din timp cea mai frumoasa masa a restaurantului - la un semineu ...Sa nu uitam ca eram cu niste belgieni gurmanzi, mereu in cautarea mancarii perfecte dar si celei mai perfect localizate mese din restaurant:)

Masa perfecta, de sub acel candelabru special - rezervata cu 2 zile inainte ...

Bansko, ideal pentru o vacanta la ski

Despre Bansko asadar, numai de bine - pentru noi ramane un loc ideal pentru o vacanta de ski - dotat cu absolut toate necesitatile unei vacante superbe. Si desigur, o recomandare sincera pentru hotelul Kempinski - care ne-a delectat cu cele mai perfecte servicii. Vom reveni la Bansko si exact la acelasi hotel.
SI inca un amanunt importanta: Bansko e atat de aproape de Romania. Din Bucuresti pana in Banski sunt 538 km care se fac in aproximativ 7 ore 43 min. Merita pentru o vacanta superba la ski.

Despre vacante si hoteluri mai cititi:

Cele mai spectaculoase piscine din lume

Cele mai spectaculoase piscine din lume

15 piscine spectaculoase, in locatii uimitoare! Si totusi, exista o piscina atat de speciala incat este interzis sa inoti in ea... Fie ca iti plac imprejurimile tropicale din Bali sau piscina placata…

Vacanta la mare in Bulgaria

Vacanta la mare in Bulgaria

Sa zicem ca e un trend sa fii in ton cu moda daca mergi in concediu prin locuri cu nume rezonante...Bulgaria nu atrage neaparat ca si destinatie exotica... totusi Albena, Nisipurile de Aur si Sunny…

10 hoteluri cu un design extraordinar

10 hoteluri cu un design extraordinar

Plecam in vacante sa ne relaxam, sa uitam de griji si sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna. Ca aceasta experienta sa fie si mai placuta, desprecopii.com va prezinta 10 hoteluri a caror interior…

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!


autor: redactor M.Z - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII