Cinci lucruri care nu trebuie să lipsească din bagaj, atunci cand ieșiți in parc

Cinci lucruri care nu trebuie să lipsească din bagaj, atunci cand ieșiți in parc

Cinci lucruri care nu trebuie să lipsească din bagaj, atunci cand ieșiți in parc

  • Unele dintre cele mai frumoase momente din an sunt cele în care, după o iarnă în care soarele a fost scump la vedere, parcurile sunt pline de copii care aleargă și parcă vor să se bucure de fiecare rază de lumină, de toate firele verzi de iarbă sau de secundele în care pot fi liberi înconjurați de natură.

V-ați întrebat vreodată de ce copiii iubesc atât de mult ieșirile în parc în detrimentul unei sesiuni de joacă alături de cei mai buni prieteni în confortul camerei lor pline de jucării?

Copiii simt atunci când li se oferă un grad, cât de mic, de libertate, iar o ieșire în parc le acordă o independență de care nu se pot bucura în interiorul casei. În plus, orizontul cunoașterii este dintr-o dată mult mai dezvoltat. Pentru ei o plimbare în iarbă, de exemplu, este o experiență plină de posibilități de explorare, de noi informații și senzații și, nu în ultimul rând, de noi limite pe care să le întreacă.

O ieșire în parc prespupune însă, din partea părinților, un grad mai mare de atenție și un mini-bagaj special. Pentru a veni în ajutorul vostru am adunat cinci lucruri care nu ar trebui lăsate acasă atunci când ieșiți la plimbare sau la joacă în parc cu cei mici:
 

/Images/punctul1.jpg

Fie că aleargă sau vorbesc foarte mult cu alți copii, copiii au nevoie de o hidratare constantă, așa că o sticluță cu apă este mereu binevenită

În plus, lângă apă ar fi bine să aveți și o mică gustare. Câteva semințe crude ori un fruct proaspăt vor fi de folos, chiar dacă nu v-ați propus să petreceți prea mult timp în parc. Este întotdeauna bine să aveți o soluție atunci când micuților li se face foame, decât să dați fuga la unul dintre magazinele din apropiere și să nu găsiți nimic corespunzător alimentației copiilor.
 

/Images/punctul2.jpg

O plimbare sau joacă în parc fără jucăriile preferate ori o carte cu o poveste pe care vor să o asculte copiii se pot transforma în experințe nu tocmai plăcute pentru părinți

Indiferent dacă știți că locul de joacă va fi plin de copii, luați-vă măsuri de precauție și nu uitați jucăriile celor mici acasă. Este posibil ca aceștia să nu dorească în acel moment să își facă noi prieteni, dar nici să se întoarcă acasă și atunci veți putea oferi alternativa unui basm citit la razele calde ale soarelui.
 

/Images/punctul3.jpg

Hainele de schimb sunt mai mult decât necesare

Chiar dacă ziua este una însorită, niciodată nu știți dacă ploaia va veni pe neașteptate. Mai mult decât atât, multe dintre parcuri au și lacuri în mijlocul acestora sau sunt poziționate spre periferiile orașelor, iar asta înseamnă că temperatura poate fi ușor mai scăzută, așa că un hanorac pufos poate salva situația și prelungi ieșirea în aer liber.
 

/Images/punctul4.jpg

Primăvara este anotimpul perfect pentru a transforma experiențele în amintiri cu ajutorul fotografiilor

Nu uitați acasă aparatul de fotografiat și încercați să faceți cât mai multe poze celor mici, fotografii în timp ce se joacă, când aleargă, când își fac noi prieteni, chiar și atunci când sunt supărați dintr-un motiv sau altul. Vor fi cele mai de preț și mai vii amintiri odată cu trecerea anilor.
 

/Images/punctul5.jpg

Ultima recomandare, dar nu cea din urmă, este să aveți la îndemână mereu gelul antibacterian Igienol

Copiii își vor consuma energia și bucuria descoperind, de la frunze, la pietricele, leagăne sau băncuțe, iar mânuțele lor nu vor mai fi curate ca la plecarea de acasă, poate doar atunci când joaca este abia la început. Câțiva stropi de gel antibacterian curăță pielea delicată a copiilor, o hidratează și elimină bacteriile, acționând rapid și eficient și fără a fi nevoie de o sursă de apă curată în apropiere. 

/Images/buton-igienol-antibacterian.png /Images/buton-igienol-dezinfectant.png

autor:
https://www.igienol.ro/  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII