Stresul dubleaza riscul de infertilitate

Stresul dubleaza riscul de infertilitate

Stresul dubleaza riscul de infertilitate

  • Un studiu recent a aratat ca femeile cu cele mai ridicate niveluri de stres sunt mult mai probabil sa nu reuseasca sa ramana insarcinate in primele 12 luni de incercari.

Stresul dubleaza riscul de infertilitate


Un studiu recent a aratat ca femeile cu cele mai ridicate niveluri de stres sunt mult mai probabil sa nu reuseasca sa ramana insarcinate in primele 12 luni de incercari.

Studiul a fost publicat in cea mai recenta editie on-line a revistei Human Reproduction. Cercetatorii de la Ohio State University, au urmarit 373 de femei americane in varsta de 18-40 ani, care tocmai au inceput incercarile de a concepe un copil. Progresul lor a fost urmarit pe o perioada de 12 luni sau pana cand au ramas insarcinate. Nici unul dintre subiecti nu a avut probleme de infertilitate anterioare cunoscute.

Testele de saliva au fost realizate la inceputul studiului si repetate la inceputul ciclului menstrual. Testele masoara nivelurile enzimei salivare alfa-amilaza, un indicator biologic al stresului.

Cercetatorii au descoperit ca femeile cu niveluri ridicate ale enzimei au fost cu 29% mai putin probabil sa ramana insarcinate in fiecare luna, in comparatie cu cele cu un nivel scazut.

Studiile anterioare au aratat deja o legatura intre un nivel ridicat de stres si o probabilitate redusa de sarcina. Noile descoperiri adauga doar mai multe dovezi de sprijin si de evidentiere a importantei controlului nivelului de stres.

Cercetatorii recomanda yoga si medierea pentru femeile care isi doresc sa ramana insarcinate. Exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa, bogata in nutrienti, de asemenea, cresc sansele unei sarcini.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Remedii pentru sterilitate sau infertilitate

Remedii pentru sterilitatea sau infertilitatea femeilor includ utilizarea de radacini de ficus banyan, frunze de mure, vitamina C, vitamina E, zinc in diferite forme. Exercitiile, yoga si apa… ... citeste

Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

In mod normal, propriile secretii acide ale vaginului ucid sperma, dar alcalinitatea mucusului cervical produs chiar inainte de ovulatie protejeaza sperma. Lubrifiantii artificiali impiedica sperma sa… ... citeste

Sindromul ovarului polichistic: simptome și tratament

Sindromul ovarului polichistic este o problema de sanatate a femeilor. Intre 1 din 10 si 1 din 20 de femei de varsta fertila au acest sindrom. Acesta poate sa apara si la fete tinere de numai 11 ani.… ... citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII