Opera făcută de 3 parale

Opera făcută de 3 parale

Opera făcută de 3 parale

  • O revista britanica încearca sa vina în întâmpinarea celor care s-au hotarat sa isi completeze cultura generala. Mezzosoprana Katherine Jenkins a incercat sa rezume în câteva cuvinte subiectul unora dintre cele mai faimoase spectacole de opera. Iata ce a iesit:

Opera: Iertarea lui Titus

Compozitor: Wolfgang Amadeus Mozart
Despre ce e vorba: Vitellia îl iubeşte pe împăratul Titus dar el plănuieşte să se însoare cu altcineva, aşa că ea îl convinge pe unul dintre admiratorii ei să-l ucidă pe împărat. Din fericire Titus supravieţuieşte şi o şi iartă.
Ce să nu rataţi: Vitellia îşi mărturiseşte greşeala în faţa lui Titus cântând Non piu di fiori.

Opera: Pia de’ Tolomei

Compozitor: Gaetano Donizetti
Despre ce e vorba: Nello crede că soţia lui Pia i-a fost necredincioasă şi o pedepseşte trimiţând-o într-o mlaştină. Pentru că supravieţuieşte, Nello comandă ca Pia să fie otrăvită dar află, din păcate prea târziu, că bărbatul pe care era gelos este fratele Piei.
Ce să nu rataţi: Scena în care Pia, lovită de malarie, îşi pierde minţile.


Opera: Bărbierul din Sevilla

Compozitor: Gioacchino Rossini
Despre ce e vorba: Contele Almavia se îndrăgosteşte de Rossina, asistenta doctorului Bartolo, şi acesta amorezat de aceeaşi femeie. După multe peripeţii, Almavia o convinge pe Rossina să fugă cu el în lume.
Ce să nu rataţi: celebra arie Figaro, Figaro!


Opera: Dragostea pentru trei portocale

Compozitor: Sergei Prokofiev
Despre ce e vorba: O vrăjitoare rea îl blesteamă pe un prinţ să se îndrăgostească de 3 portocale. În fiecare portocală trăieşte o prinţesă: două dintre ele mor de sete dar a treia supravieţuieşte şi prinţul îi cere mâna.
Ce să nu rataţi: finalul de basm, cu “au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţe”, desigur.


Opera: La Traviata

Compozitor: Giuseppe Verdi
Despre ce e vorba: Este opera la care Richard Gere o duce pe Julia Roberts, în filmul Pretty Woman.
Alfredo se îndrăgosteşte de Violetta, fără să ştie că aceasta e pe moarte. Tatăl lui nu este de acord cu această relaţie şi o determină să îl părăsească pe fiul său. În cele din urmă ea acceptă şi se întoarce la fostul ei iubit şi se îmbolnăveşte serios.
Ce să nu rataţi: Faimoasa arie Sempre Libera, cântată de Violetta


Opera: Nunta lui Figaro

Compozitor: Wolfgang Amadeus Mozart
Despre ce e vorba: Figaro şi Suzana plănuiesc să se căsătorească dar şi un conte este îndrăgostit de Suzana şi îl forţează pe Figaro să se însoare cu servitoarea Marcellina dacă nu îi dă înapoi nişte bani pe care i-a împrumutat. Soţia contelui încearcă însă să îi ajute pe cei doi îndrăgostiţi.

Ce să nu rataţi: intriga sexuală, identităţile înşelătoare


Opera: Parsifal

Compozitor: Richard Wagner
Despre ce e vorba: Naivul Parsifal îşi doreşte să devină cavaler. El se întâlneşte cu Amfortas, conducătorul Cavalerilor Sfântului Graal şi pentru că acesta este rănit, Parsifal pleacă în căutarea unei suliţe magice despre care se crede că are puteri de vindecare. Pentru că o găseşte, este încoronat Rege al Graal-ului.
Ce să nu rataţi: Sărutul care îl face pe Parsifal de neînvins.

Opera: Aida

Compozitor: Giuseppe Verdi
Despre ce e vorba: Radameş, un luptător egiptean, este îndrăgostit de sclava Aida. Este păcălit să trădeze secrete militare, este condamnat pentru trădare şi ingropat de viu. Aida îl urmează în mormânt, pregătită să moară cu el.

Ce să nu rataţi: Radameş cântându-şi cântecul de dragoste: Celeste Aida.

 Zona artelor
Carti, filme, televiziune ... si alte genuri de arta.

 Bloguri Online



 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII