Arta machiajului in versiune 2008-2009

Arta machiajului in versiune 2008-2009

Arta machiajului in versiune 2008-2009

  • Chiar daca machiajul face parte din viata cotidiana a oricarei supereve, el continua sa ramana o adevarata arta al carei scop este frumusetea feminina insasi. Ca in fiecare sezon, in toamna si iarna 2008-2009,  tendintele in materie de machiaj sunt in stransa legatura cu sursele de inspiratie pentru creatiile vestimentare si pentru coafuri. Rosul aprins al buzelor si sprancenele foarte accentuate revin pe podium, amintind de imaginea glamour a vedetelor hollywoodiene din anii ’30.

Chiar daca machiajul face parte din viata cotidiana a oricarei supereve, el continua sa ramana o adevarata arta al carei scop este frumusetea feminina insasi. Ca in fiecare an, in 2008 tendintele in materie de machiaj sunt in stransa legatura cu sursele de inspiratie pentru creatiile vestimentare si pentru coafuri.

Rosul aprins al buzelor si sprancenele foarte accentuate revin pe podium, amintind de imaginea glamour a vedetelor hollywoodiene din anii ’30. Pe de alta parte, exista o preferinta ce nu poate fi neglijata pentru machiajul dramatic, cu accent pe conturul intens, in culori inchise, al ochilor si pe evidentierea pometilor.


Rujul – intens sau mat?

Raspunsul include, in mod cert, ambele variante. In ceea ce priveste culoarea buzelor si modul de aplicare a rujului, tendintele sunt foarte variate in acest an.

Rosu intens – este una dintre tendintele vedeta ale anului 2008, amintind de perioada interbelica. Nuantele pot varia de la rosu mandarina spre rosu aprins, culoarea focului. Pentru a avea efectul scontat, asortati-l cu un machiaj al ochilor care sa includa un contur negru. Parul trebuie sa fie bine strans sau lasat pe spate, dar lins sau cu forme bine definite.


 


Culori inchise – alaturi de rosu intens, o alta tendinta a anului 2008 in ceea ce priveste culoarea rujului, o reprezinta culorile foarte inchise, de la rosu burgundy, pana la nuante de bleumarin si negru. Este clar ca astfel de culori nu pot fi purtate de oricine. Ai nevoie de o anumita atitudine, care nu este sinonima neaparat doar cu indrazneala. Rosul foarte inchis, spre grena, poate fi purtat seara, ca un semn distinctiv al elegantei, in timp ce variatiile de negru sunt foate potrivite cu o atitudine rock.

 

Buze inmuiate in culoare – este o inventie recenta care apare in numeroase prezentari pentru sezoanele anului 2008. Culorile preferate sunt in general cele inchise, de la rosu la mov inchis. Efectul acestui gen de machiaj este foarte interesant pentru ca se creeaza impresia ca buzele sunt patate de cirese amare sau de coacaze, asemeni buzelor unui copil care tocmai s-a infruptat  din ele. Avantajul este ca poate fi purtat cu un machiaj minim – contur discret, cat mai deschis al ochilor, si putina pudra care sa scoata in evidenta pometii.


 

Neutru – culoarea cat mai apropiata de cea naturala este si ea in top. Este foarte usor de aplicat si merge cu foarte multe variante de machiaj pentru ochi. Cel mai placut efect il are insa atunci este asortata cu un machiaj fumuriu al ochilor, sporind nota de mister.

Roz intens – Desi nu este neaparat o tendinta de prim rang a sezonului, rujul in nuante de roz va capta probabil atentia in sezoanele urmatoare, pentru ca a prins foarte bine dupa ce a fost purtat de vedete ca Rihanna sau Lilly Allen. Este o culoare care poate completa cu succes aproape orice tinuta. Secretul este ca restul fetei sa aiba un machiaj discret (putin fard de pleoape si un contur negru), astfel incat accentul sa cada pe buze.
 

Ochii – in centrul atentiei

Albastru electric – este o culoare destul de excentrica, ce aminteste de anii ’80, pe care nu foarte multa lume o agreeaza. Totusi, in colectiile  din 2008 albastrul electric apare in combinatii foarte interesante pe care le puteti incerca in diverse ocazii. Puteti sa asociati fardul cu un rimel in aceeasi nuanta de albastru. Atentie insa la restul machiajului! Alegeti un ruj in nuante pale si nu va conturati prea tare sprancenele pentru ca riscati sa va transformati intr-un clown.

Bronz stralucitor – aceasta este cu siguranta culoarea toamnei care va veni. Stralucirea metalica a pleoapelor este una dintre tendintele care predomina in colectiile toamnei 2008. Combinatia ideala se face cu nuante intunecate sau cu tuse subtile de auriu. Pentru buze, rezumati-va la o nuanta neutra.

 

Negru si fumuriu – nu este nevoie sa mai precizam ca machiajul in nuante intunecate nu se va demoda niciodata. In 2008, preferinta pentru acest tip de machiaj se manifesta atat in ceea ce priveste tinutele de zi, cat si cele de seara. Pentru zi, adoptati o nuanta mai stearsa, cat mai naturala. Pentru seara puteti indrazni un negru intens, care da o alura dramatica unei aparitii ultra sofisticate.


Daca optati pentru acest gen de machiaj, trebuie sa stiti ca ochii vor fi in centrul atentiei. Pentru a mari efectul, alegeti o culoare pala de ruj. Daca vreti ca efectul dramatic sa fie sporit, atunci puteti alege pentru buze un rosu intens, cu contur clar. De asemenea, daca machiajul fumuriu al ochilor vi se pare prea puternic, il puteti deschide cu nuante discrete de bronz sau de albastru.

 Sprancene groase si intunecate

Sprancenele naturale au luat de mult timp locul celor foarte subtiri, al caror contur parea destul de artificial. In 2008, tendinta se accentueaza, pentru ca predomina nu doar sprancenele naturale, ci si cele ingrosate artificial, cu nuante intunecate. Daca vreti sa fiti la moda, optand pentru astfel de sprancene, atunci trebuie sa fiti foarte atente la ingrijirea lor, pentru ca ele vor fi punctul de focalizare a fetei. Simetria trebuie sa fie perfecta, altfel riscati sa stricati efectul integului machiaj.


 


Obraji in nuante deschise

In contrast cu nuantele aurii, lucioase, care au dominat in ultima vreme pe podium, in acest an se pare ca revin culorile pastelate in machiajul obrajilor. Culorile foarte deschise folosite pentru pometi sunt ideale pentru a crea un look adolescentin, mai ales daca sunt combinate cu un ruj de culoare neutra sau roz si cu un machiaj discret al ochilor. Pe de alta parte, daca optati pentru un machiaj mai intens al ochilor, obrajii pastelati il pot pune mai bine in evidenta.

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. mqe
    mqetrimis la 16/1/2012

    urate manechine...zici ca sunt moarte...nu au pic de viata in ele......pfff ...aia e frumos???? vaiiiiiiiiiiiii

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII