Sunt tata de bebe și asta îmi umple inima de un vulcan de sentimente

Sunt tata de bebelus si asta imi umple inima de un vulcan de sentimente

Sunt tata de bebe și asta îmi umple inima de un vulcan de sentimente

Sunt tată de bebeluș și asta îmi umple inima de un vulcan de sentimente pe care nu le-am mai avut până acum. Iar vulcanul de emoții a început ca o furtună încă din momentele în care așteptam în sala de nașteri.

De atunci, emoțiile nu se mai termină, pentru că acum sunt un alt om: sunt tată...

- veti citi:
Sunt tată de bebeluș și asta imi umple inima de sentimente
Sentimente coplesitoare: frica și stangăcia
Meseria de tată se invată in fiecare zi
Nimic nu iți umple inima de sentimente de emotie si iubire mai mult decat familia ta
10 surprize pentru noul tata
Despre scutece si taticul unui nou nascut: Taticii care schimba scutecele sunt barbatii care schimba lumea
Forum de Parenting modern

Sunt tată de bebeluș și asta imi umple inima de sentimente

Sunt tată de bebelus si asta imi umple inima de un complex chimic de sentimente. Dacă este asa cum spunea cineva ca totul in viata este despre chimie, ei bine, pentru un bărbat - exact atunci cand devine tată, chimia incepe să isi arate reactiile. In mod coplesitor. Traiesc reactii de fericire amestecată cu neliniste, dorinta de a-mi proteja familia, emotie, oboseală, coplesire...

Vulcanul de emotii a inceput ca o furtuna inca din momentele in care asteptam in sala de nasteri ... iar de atunci, emotiile nu se mai termina. Sunt un alt om acum: sunt tata.

tata de bebe
asteptand vestea nasterii copilului meu ...

Sunt tata de bebelus nou nascut si asta imi umple tot timpul, chiar daca mama copilului este pe baricade si face fața cu onoare celor mai importante momente -  si sa incep cu alaptarea, la care eu nu pot fi decat un vajnic sustinator si spectator ocazional.

Sentimente coplesitoare: frica și stangăcia

Insă, poate cea mai mare reactie chimica pe care o am acum, de cand sunt tatic este frica amestecată cu stangacie. Nu stiu cum anume exact trebuie sa tin bebelusul in brate si nici cum ar trebui să comunic cu el  - asta in caz că ar putea exista o posibiltiate ca lui bebe să ii pese de ce anume ii spune taică-su la aceasta varstă atat de frageda :)

Uite ma uit la ea, maică-sa - si vad ce usor il ia in brate, ii schimba țacpac scutecul, il pune la tzitzi si tace brusc. Ea stie exact cum trebuie sa il pună la somn, cum se aplică crema de funduleț si cum se tine de căpusor la baiță.

Pai de unde a invatat nevasta-mea toate aceste lucruri? Că, desi am fost la toate controalele prenatale, la cursurile de pregatire pentru nastere - si am respirat cu ea in stil Lamaze ... nu imi aduc aminte să fi existat lectii despre asemenea finețuri pe care ea acum le practică - exact parca pentru a-mi demonstra ce buna e ea si ce stângaci sunt eu :) dar nu-i nimic invat din mers.

meseria de tata

Meseria de tată se invată in fiecare zi

Si invat de la zi la zi ca meseria de tata se invata. Devii tată printr-un exercitiu concret al paternitatii si descoperi plăceri in fiecare zi. In plus, pentru bebe - fiul meu, timpul pe care il petrec cu el nu poate fi decat inceputul relatiei noastre de iubire - tata: fiu.

Din punctul de vedere al unui psiholog, (apropo chiar asta e meseria mea), tata aduce unui copil senzatii diferite de cele cunoscute prin intermediul mamicii. Sunt senzatatii noi, de confort si siguranta, de care un nou-nascut are mare nevoie. Mirosul masculin al tatalui, vocea cu alte tonalitati si vibratii ale tatalui, modul de a-l purta in brate  - sunt niste experiente speciale si fantastice pentru un nou născut. Reprezintă o deschidere către lume. De la zi la zi, copilul invată să isi diferentieze părintii si să recunoască in ei.

Nimic nu iți umple inima de sentimente de emotie si iubire mai mult decat familia ta

Fiecare tată trebuie să isi petreacă zilnic cel putin un moment de intimitate cu noul-născut. Cred ca prea multi tați ignoră să recunoască cat de mult isi iubesc copilasul, căt de mult isi doresc ca isi stie copilul fericit, să il mangaie si să ii acorde timpul său. Pentru ca, nici o altă prioritate nu există - decât copilul tău. Pentru ca nimic nu iți umple inima de sentimente de emotie si iubire mai mult decat familia ta.

10 surprize pentru noul tata

La nu prea mult timp dupa nasterea copilasului, orice tatic are revelatia noii situatii: sunt parinte! Responsabilitati noi, probleme noi, standarde noi.

Aceasta revelatie se intampla pentru unii mai devreme, inainte de a pleca din spital, pentru altii abia dupa cateva zile.. dar se intampla tutoror. Vine un moment cand proaspatul tatic realizeaza ca viata lui s-a schimbat definitiv, din o multime de puncte de vedere. Evidente sau mai putin evidente, aceste schimbari sunt intotdeauna surprinzatoare. Desprecopii trece aceste surprize in revista...

Despre scutece si taticul unui nou nascut: Taticii care schimba scutecele sunt barbatii care schimba lumea

Sunt un tatic care schimba scutecele bebelusului propriu. Si cred ca barbatii care schimba scutecele sunt barbatii adevarati care schimba lumea. De fapt, orice barbat poate fi tata insa doar un barbat adevarat poate fi tatic citeste de CE aici. 

PS: 14 luni dureaza pana vei intelege cum functioneaza meseria de parinte

 autor: Taticul care impinge caruciorul in parc © - toate dpreturile rezervate Desprecopii.com - 2022
In exclusivitate pentru Desprecopii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII