Esențial pentru succesul alăptării bebelușului: nu accepta ca nou născutul tău sa primească lapte formula in maternitate

Esential pentru succesul alaptarii bebelusului: nu accepta ca nou nascutul tau sa primeasca lapte formula de in maternitate

Esențial pentru succesul alăptării bebelușului: nu accepta ca nou născutul tău sa primească lapte formula in maternitate

Mami, vrei să iți alăptezi bebelușul pentru că știi cat de sănătos este pentru el? Primul lucru este să ai grija să nu primească lapte formula in maternitate.

Bebelușii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au șanse mai mari să refuze alăptarea. DIn păcate, din motive de comoditate dar și comerciale, personalul medical din maternităti încurajează folosirea laptelui formula...

veti citi
Bebelusii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au sanse mai mari sa refuze alaptarea
Oferirea laptelui formula in spital poate cauza probleme prin reducerea alaptarii exclusive
Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi
Tot despre calitatile unice ale laptelui matern si beneficiile alaptarii

Bebelusii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au sanse mai mari sa refuze alaptarea

Proaspetele mamici sunt mai putin entuziaste sa-si alapteze bebelusul atunci cand, imediat dupa nastere, nou-nascutilor le este dat lapte formula in timp ce sunt in spital, constata un studiu facut in Statele Unite.

Cercetatorii au inclus 2210 nou-nascuti care au fost hraniti exclusiv la san in timpul petrecut la spital, si 1183 de nou-nascuti care au primit cel putin o data formula. Toate mamele din studiu au planificat initial evitarea utilizarii formulei.

Intre prima si a doua luna dupa ce au plecat din spital, copiii care au primit formula in spital au fost mai putin probabil sa fie alaptati exclusiv, in comparatie cu cei care au fost alaptati doar la san (o treime din grupul formula comparativ cu doua treimi din grupul hranit la san).

Dupa doua luni, 33% din copiii din grupul cu formula nu au fost alaptati deloc, in comparatie cu doar 10% din cei care au fost alaptati exclusiv, potrivit studiului publicat online, la data de 14 februarie in Journal of Pediatrics. In plus, cu cat au primit mai mult lapte tip formula in spital, cu atat mai putin mamele au continuat alaptarea, ne informeaza studiul.

→ De citit pentru ca este foarte important Alaptarea imediat dupa nastere sau primul vaccin al bebelusului

Oferirea laptelui formula in spital poate cauza probleme prin reducerea alaptarii exclusive

"Suntem cu un pas mai aproape de a arata ca oferirea laptelui formula in spital poate cauza probleme prin reducerea alaptarii exclusive" ne spune autorul studiului, Caroline Chantry, profesor de pediatrie clinica, de la Universitatea din California, Davis Medical Center. "In ciuda faptului ca sunt foarte motivate sa-si alapteze copiii, folosirea laptelui formula in spital limiteaza aceasta practica importanta, care trebuie sa aiba loc din primele zile de viata a bebelusului.

Aceste rezultate subliniaza importanta de a oferi suport complet femeilor care doresc sa alapteze", a spus Chantry. "Medicii si asistentele medicale trebuie sa fie instruiti pentru a le ajuta, si consultantii in lactatie trebuie sa fie usor accesibili. Trebuie sa facem mai mult pentru a ajuta mamele sa depaseasca obstacolele alaptarii si a limita utilizarea formulei."

Conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP), alaptarea exclusiva este recomandata in primele 6 luni din viata unui bebelus.

La sugari, alaptarea reduce riscurile diverselor probleme, cum ar fi diareea, probleme respiratorii si infectii ale tractului urinar si obezitate. Iar pentru mame, alaptarea reduce sangerarea postpartum si promoveaza revenirea la greutatea dinainte de sarcina, printre alte beneficii.

Vezi aici toate detaliile Beneficii ale alăptării pentru bebeluși și mămici - infografic

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi sunt date importante care trebuiesc stiute de tinerele mamici. Iata mai multe date concrete care explica diferentele nutritionale dintre laptele mamicii (de la san) si cel special - formula - pentru bebelusi si alte amanunte importante.

Tot despre calitatile unice ale laptelui matern si beneficiile alaptarii merita citit si

Laptele matern este imposibil de replicat si se adapteaza perfect nevoilor bebelusului - infografic

Cum influenteaza alaptarea tensiunea arteriala a bebelusului

Alaptarea imediat dupa nastere sau primul vaccin al bebelusului

5 moduri in care alaptarea promoveaza legatura speciala dintre mama si bebelus

Informatii complete despre alimentatia bebelusului:

Alaptarea bebelusului - ghid complet

Hranirea bebelusului cu lapte formula - ghid complet

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII