Nivelul scazut al seleniului si riscul de preeclampsie in sarcina

Nivelul scazut al seleniului si riscul de preeclampsie in sarcina

Nivelul scazut al seleniului si riscul de preeclampsie in sarcina

Cercetatorii au descoperit ca femeile insarcinate cu un nivel scazut de minerale au un risc de patru ori mai crescut de a dezvolta preeclampsia.

 

Aceasta afectiune apare in timpul sarcinii si determina cresterea tensiunii arteriale, deteriorarea rinichilor si reduce fluxul de sange catre placenta - ceea ce poate duce la complicatii ale sarcinii.

in acest articol veti citi mai multe despre:

Nivelul scazut de seleniu si preeclampsia
Seleniul actioneaza ca un antioxidant
Preeclampsia si sarcina: simptome, cauze si tipuri

Nivelul scazut de seleniu si preeclampsia

Cercetatorii au descoperit ca femeile insarcinate cu un nivel scazut de minerale au un risc de patru ori mai crescut de a dezvolta preeclampsia. Aceasta afectiune apare in timpul sarcinii si determina cresterea tensiunii arteriale, deteriorarea rinichilor si reduce fluxul de sange catre placenta - ceea ce poate duce la complicatii ale sarcinii.

Nu se cunosc prea multe despre cum incepe aceasta afectiune, dar echipa de cercetatori de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, scrie in numarul din noiembrie al Jurnalului American de Obstetrica si Ginecologie ca reducerea nivelului de seleniu, in unele tari, in ultimii ani, ar putea fi contribuit la aparitia afectiunii. Rezultatele cercetarilor publicate anul trecut au constatat ca nivelul de seleniu din cerealele folosite in panificatie in Marea Britanie este de 10 pana la 50 de ori mai mic decat in cerealele folosite in America sau Canada, si ca painea fabricata astfel nu satisface nevoile consumatorilor in ceea ce priveste aportul de minerale.

Seleniul actioneaza ca un antioxidant

Se crede ca de vina este procesul de reducere a poluarii, cat si deficienta generala de seleniu al solurilor.

Seleniul actioneaza ca un antioxidant puternic si captator de radicali liberi, iar diverse studii l-au asociat cu un risc redus al aparitiei cancerului de prostata, vezica urinara sau de piele. In noul studiu, cercetatorii au masurat seleniu de la unghiile de la picioare a 53 de paciente cu preeclampsie si 53 de femei insarcinate din Spitalul John Radcliffe, din Oxford, Marea Britanie. Ei au descoperit ca nivelurile medii ale seleniului prelevat din degetele de la picioare ale pacientelor cu preeclampsie erau semnificativ mai mici decat cele ale viitoarelor mamici din spital.

Nivelul redus al seleniului gasit in degetele de la picioare a fost asociat cu o incidenta de 4,4 procente a expresiei mai severe a afectiunii (nasterea inainte de 32 de saptamani). Oamenii de stiinta au raportat ca preeclampsia afecteaza in jur de 5-8 procente din numarul total de sarcini. Se naste intrebarea daca completarea nivelului de seleniu ar putea reduce riscul de preeclampsie. Seleniul nu este in prezent disponibil sub forma de supliment in multe tari europene, dar directiva europeana asupra sulimentelor alimentare ii va permite sa fie vandut in toate statele member.

Preeclampsia si sarcina: simptome, cauze si tipuri

Preeclampsia este o problema foarte comuna asociata cu sarcina. Preeclampsia se produce cand tensiunea sangvina a femeii creste si afecteaza sapte procente din toate sarcinile din lume.

Printre simptomele preeclampsiei se numara: durerea de cap (Cefalee), incetosarea vederii, umflarea fetei sau a mainilor, crestere rapida in greutate, durere in partea de sus-dreapta a abdomenului, urinare mai rara decat normal. Iata totul despre preeclampsie citeste in continuare aici >

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII