Bebelușul în Săptămâna 21 și momentul cel mai așteptat, cel în care silabisește MAMA sau TATA

Bebelusul in Saptamana 21 si momentul cel mai asteptat, cel in care silabiseste MAMA sau TATA

Bebelușul în Săptămâna 21 și momentul cel mai așteptat, cel în care silabisește MAMA sau TATA

”Ma-ma”, ”Ta-ta”. Aceste silabe sunt cele mai frumoase sunete din lume. Acum, in cea de-a 21-a saptamana din viata bebelusului tau, poate fi momentul mult asteptat in care le auzi.

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 21 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 21: cat a crescut, ce face, cum arata

Vocalizele continua! Acum e momentul in care bebelusul poate sa treaca de la gangureli la silabe: ”ma-ma”, ”ta-ta” sunt cele mai obisuite si cele mai asteptate. Nu exista un motiv pentru care bebelusul incepe cu unul sau celalalt cuvant. In niciun caz nu este vorba de preferinta lui pentru unul sau celalat parinte.

Poate ai auzit ca fetele incep sa vorbeasca mai repede decat baietii. In general, acest lucru este adevarat. La fete, zona din creier responsabila cu producerea limbajului se dezvolta mai repede decat la baieti, la care in aceasta etapa predomina dezvoltarea relatiilor de coordonare spatiala.

Copiii care cresc in familii bilingve pot manifesta o oarecare intarziere in achizitia ambelor limbi, dar le vor vorbi pe ambele fluent si-i vor ajunge repede din urma pe bebelusii in familiile carora se vorbeste o singura limba.

Atentie la diversificarea alimentatiei bebelusului!

Tine minte ca sunt alimente care nu ar trebui date bebelusului inainte de prima sa aniversare, pentru ca pot cauza reactii alergice severe. Aceste alimente sunt:

 Laptele de vaca.
 Ciocolata (si zahar).
 Albusul de ou.
 Mierea.
 Alunele.

Unii specialisti sunt de acord cu introducerea anumitor alimente inainte de primul an de viata, daca nu exista un precedent de alergie la aceste tipuri de alimente in familie. Ca de obicei, inainte de a le introduce ar trebui intrebat medicul. Aceste alimente sunt: capsuni, citrice si sucuri de citrice si rosii.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 21 a bebelusului

Saptamana 21 ar putea fi prilejul unei priviri retroactive pentru a contempla progresul bebelusului de la nastere si pana in prezent. Cu siguranta a existat in toata aceasta perioada o persoana speciala care te-a ajutat si a fost langa tine. Scrie-i un mesaj de multumire si trimite-l prin e-mail. Nu ia mult timp si e o ocazie buna de a-ti arata recunostinta.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 21

Aceasta perioada este buna pentru dezvoltarea simtului auzului si vorbirii bebelusului tau, asa ca vorbeste-i! Spune-i orice, povesteste-i programul tau zilnic si spune-i numele obiectelor din jurul lui. Chiar daca nu intelege tot ce ii spui, facand asta, il inveti ca vorbirea poate fi dovada grijii si a iubirii.

Despre ce sa-i vorbesti?

 Denumeste culorile! Spune-i culorile hainelor de pe el, ale jucariilor, ale ilustratiilor din carti.
 Animale: din carti ilustrate sau din curtea bunicilor.
 Activitati: spune-i mereu cu ce te ocupi.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 22 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII