Bradul de Craciun (fiti creativi)

Bradul de Craciun (fiti creativi)

Bradul de Craciun (fiti creativi)

  • Bradul de Craciun este ornamentul cel mai important al sarbatorilor de iarna. Acesta este decorat de obicei cu beteala, panglici si globuri. Dar, de ce sa nu fiti putin creativi? Cum ar fi sa facem chiar noi ornamentele? Si cand sa il facem? Respectam traditia stricta sa ne bucuram de el mai mult? Iata cateva idei si sfaturi de la Desprecopii:

Primul pas este sa decideti ce tema ve-ti folosi: puteti sa impodobiti un brad in culoarea rosie cu Mosi Craciuni sau unul in argintiu cu fulgi de zapada.

Alegerea este vasta, insa nu uitati un lucru important: nu intotdeauna decoratiile scumpe fac un brad sa arate mai frumos. Folosindu-va ingeniozitatea si imaginatia ve-ti crea cele mai frumoase decoratii cu cele mai banale si simple lucruri: inele, clopotei, bomboane frumos ambalate, ursuleti de plus, felicitari, etc.

Ornamentele de Craciun sunt achizitii speciale

Orice familie doreste sa aiba un brad impodobit, iar fiecare are propriile idei despre cum ar arata bradul perfect. Unii prefera un brad modern, toate culorile ornamentelor si luminilor potrivindu-se. Altii prefera un amestec de ornamente si culori, dar care aduc la viata spiritul Craciunului.

 

 Despre Craciun si traditiile Craciunului

 Sfaturi practice de Craciun

 Comunitate, forumuri recomandate:

  Discutii generale
In discutii generale puteti posta orice doriti!

Ornamentele de Craciun sunt mai mult decat simple decoratii. Acestea sunt amintiri, simbolurile unor vacante in familie, nasteri sau nunti. Probabil ca nu sunt cele mai moderne, insa valoarea lor sentimentala este inestimabila. Ornamentele pot fi create din orice material.

Puteti cu usurinta sa pictati diferite teme pe bucatele de lemn, sa readuceti globurile la viata cu putina culoare, sclipici si sa va confectionati singuri beteala si panglicile din materiale proprii. Nu uitati de ajutorul copiilor, acesti mici pitici au o imaginatie foarte bogata iar placerea va fi din partea lor.


Decoratiuni de Craciun, pe tema albului

Bradul de Craciun - special

Daca doriti sa-i faceti copilului o surpriza placuta, puteti alege varianta unui brad impodobit cu dulciuri.  In primul rand trebuie sa coaceti cateva prajiturele in forme diferite (ursuleti, stelute, ingerasi), iar cand sunt gata le impachetati in mici saculete transparente sau colorate si le agatati pe crengute.

 Cititi: Cum decoram bradul in acest an?

Ce culoare pentru bradul de Craciun?

Daca alegeti varianta unui brad modern, atunci trebuie sa optati pentru o culoare specifica. Cele mai populare culori pentru bradul de Craciun sunt urmatoarele: purpuriu, verde, metalic, alb, argintiu, auriu si albastru.

Asigurati-va ca ornamentul din varful bradului se potriveste cu restul. Daca folositi culoarea albastra, metalica sau argintie ca tema, probabil varful bradului va fi o stea sau un inger. Iar daca culoarea aleasa este rosu, alb sau verde, puteti opta pentru un Mos Craciun sau un inger.


Puteti decora bradul si cu fructe

Fiti selectivi in alegerea bomboanelor si nu le cumparati pe toate din acelasi magazin. Puteti alege cu incredere bombonele de ciocolata, jeleuri colorate, bastonase specifice sarbatorii si  Mosi Craciuni. Iar beteala o puteti confectiona din felii uscate de portocala, conuri de brad, flori, popcorn, afine sau covrigei. De acum trebuie doar sa fiti putin creativi si sa lasati restul pe seama copiilor.

Ziua impodobirii bradului

Transformati ziua impodobirii bradului in una speciala. Impreuna cu intreaga familie ascultati melodii de Craciun, savurati o ciocolata calda cu prajiturele si transformati-o intr-o zi de neuitat.

Cand decoram Bradul? In general in Romania, bradul se impodobeste in Ajun de Craciun. Influenta civilizatiei occidentale face insa ca tot mai multe familii sa impodobeasca bradul la inceputul lunii decembrie sau cu multe zile inainte de Craciun. Nu e nimic rau in asta. Putem in acest fel, sa ne bucuram mai mult timp de brad si de atmosfera magica pe care o da casei. Copiii vor fi incantati! Cititi despre cand face Comunitatea Desprecopii.com bradul.

Decorarea de Craciun trebuie planuita din timp.

Vreti sa folositi aceleasi ornamente sau cumparati unele noi? Vor fi toate camerele decorate sau nu? Intrebarile sunt multe, iar unora nu le-ar strica un plan bine pus la punct. Mai ales daca alegeti o tema mai sofisticata sau moderna. Daca sunteti un decorator spontan atunci imaginatia va fi de ajuns. Putina betea prin casa va insufleti atmosfera iar cateva lumanari pe masa s-ar potrivi perfect.

Daca sunteti inconjurati de copii, taramul jucariilor este alegerea ideala. Cu siguranta veti gasi cativa ursuleti si papusele pe care sa-i imbracati in hainute frumos colorate. Mos Craciun si Omul de Zapada sunt singurii care nu trebuie sa lipseasca, deci locul lor trebuie sa fie rezervat din timp. De asemenea mai puteti adauga la decorul ales si stelute, ingerasi, sosetele si lumanari.

 Mai cititi Despre Craciun si traditiile Craciunului

 Sfaturi practice de Craciun

autor: Andra Fisc, Redactor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2008

 Forumuri recomandate

 Discutii generale
In discutii generale puteti posta orice doriti!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 7 comentarii

  1. Lorena
    Lorenatrimis la 12/12/2013

    Eu am bradul alb asa ca am ales culorile gri si albastru

    Raspunde la acest comentariu
  2. diana
    dianatrimis la 4/12/2012

    Sunt de parere ca luna decembrie este luna cadourilor ....de aceea imi fac bradul de 1 decembrie si in fiecare an confestionez cate un ornament nou..... anul acesta am facut fundinte si e superb. Indradevar ornamentele handmade sunt mult mai frumoase si fac bradul deosebit. Sarbatori Fericite!

    Raspunde la acest comentariu
  3. OANA
    OANAtrimis la 22/12/2011

    EU IMPODOBESC BRADUL IN SEARA ASTA IMPREUNA CU FAMILIA(SOTUL SI FETITA)...ABIA ASTEPTSARBATORI FERICITE SI UN AN NOU PLIN DE BUCURII,SANATATE SI IUBIRE.LA MULTI ANI!

    Raspunde la acest comentariu
  4. amir
    amirtrimis la 22/12/2011

    eu am pus globuri de toate culorile si 2 girlande

    Raspunde la acest comentariu
  5. eduard tiberiu
    eduard tiberiutrimis la 13/12/2011

    cum sa decorez si eu en brad artificial verde

    Raspunde la acest comentariu
  6. tania
    taniatrimis la 4/12/2011

    Verde nu se potriveste pe brad! e mai bine se folositi decoratiuni colorate.

    Raspunde la acest comentariu
  7.  liana
    lianatrimis la 15/12/2008

    sint tare mandra de tine

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII