Cum reactionati in situatii financiare dificile?

Cum reactionati in situatii financiare dificile?

Cum reactionati in situatii financiare dificile?

  • 6 din 10 romani sunt de parere ca increderea in forțele proprii este foarte importanta pentru rezolvarea dificultatilor financiare

Cum reactionati in situatii financiare dificile?

6 din 10 romani sunt de parere ca increderea in forțele proprii este foarte importanta pentru rezolvarea dificultatilor financiare

București, 20 mai 2015: Jumătate dintre români sunt de părere că un buget familial greșit pregătit sau lipsa acestuia, poate duce la probleme financiare. Astfel au răspuns participanții la cercetarea iVOX online “Cum reacționați în situații financiare dificile?”desfășurată în perioada 29 aprilie – 4 mai 2015, pe un eşantion de 4.025 respondenți. Studiul a fost realizat la comanda companiei KRUK România.

Cercetarea arată că peste 60% dintre respondenți s-au confruntat cu probleme financiare în viața de adult și numai 33% dintre ei sunt mulțumiți de situația financiară curentă. O bună planificare este cel mai adesea soluția simplă, la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru gestionarea finanțelor familiei și pentru a ține datoriile sub control.

Deși se simt afectați în mare măsură (87%) de existența datoriilor, cei mai mulți dintre respondenți pun problemele pe seama situației economice generale: 45%, sau a ghinionului (șomaj, boală, eveniment neprevăzut):19%. Doar 36% dintre români își asumă problemele și sunt de părere că propriile decizii și comportamentul lor sunt cauza problemelor ivite.

Rezultatele studiului ne arată că 87% dintre respondenți au o părere bună despre propria persoană, iar 6 din 10 românii sunt de părere că forțele proprii sunt importante și foarte importante în rezolvarea problemelor financiare. Numai aproximativ 5% dintre respondenți consideră că încrederea în sine este mai puțin importantă și caută sprijin din alte surse.

Respondenții au un sentiment de rușine în a recunoaște că au datorii, în primul rând față de propria persoană într-un procent de 42%, iar 24% dintre respondeţi simt ruşine față de familie.

Cum reacționăm în situații financiare dificile? – fiecare dintre noi ar trebui să ne punem această întrebare, iar studiul realizat a evidenţiat stările prin care trecem atunci când ne aflăm într-o astfel de situaţie. În urma unei analize, am remarcat faptul că aproximativ 87% dintre respondenți consideră că au o părere bună despre ei, un procent mare ce se poate explica mai degrabă prin dezirabilitatea socială și dorința de a expune o identitate pozitivă. Acest procent alăturat celui de 61% a celor care au întâmpinat probleme financiare – neplata facturilor și a ratelor bancare – pledează pentru această explicație, conform căreia încrederea evazivă în propriile forțe, nu duce la acțiune, ci la depărtarea de realitate” a declarat Aurora Liiceanu, doctor în psihologie şi cercetător.
 
Nesiguranța zilei de mâine îi poate face pe 60 % dintre respondenți să-și piardă încrederea în forțele proprii, iar 50% consideră că astfel de situaţii sunt greu de controlat. Lipsa de încredere din partea familiei și a apropiaților îi face să-și piardă încrederea în forțele proprii.

Astfel, implicarea familiei în rezolvarea problemelor financiare contează mult și foarte mult pentru 90% dintre respondenți. Cercetarea a scos în evidenţă faptul că cercul de încredere este unul restrâns, respondenții având încredere în propriile forțe și în membrii familiei apropiate.

“Când Grupul KRUK a decis pentru prima dată implementarea unei abordări de colectare orientate în primul rând către cerințele și posibilitățile clientului nostru cel mai important, persoana cu datorii, demersul nostru a fost privit cu mirare. Iată că după șapte ani, această abordare își dovedește eficacitatea. Fiecare serviciu nou pe care l-am dezvoltat și implementat de-a lungul timpului, fiecare proiect internațional desfășurat pe piețele din Polonia, România, Cehia, Slovacia sau Germania, se adresează în primul rând persoanei cu datorii. Ceea ce am făcut noi în toți acești ani a fost să analizăm cu atenție problemele cu care se confruntă clienții noștri și să le oferim rapid o soluție viabilă”, a spus Tomasz Ignaczak, Directorul General al KRUK Romania.

Sondajul realizat este reprezentativ pentru populația adultă, cu acces la internet și reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici structura socio-demografică a utilizatorilor de internet din România. Din punct de vedere al vârstei respondenților, majoritatea, aproximativ 80%, au vârste cuprinse între 25 și 55 de ani și venituri între 1.000 și 3.000 lei.

Despre KRUK România S.R.L

Compania a fost înființată în anul 2007 de Grupul KRUK – liderul pieței de management al creanțelor comerciale din Polonia. Compania este specializată în managementul integrat al creanțelor, având clienți atât din sectorul financiar, cât și companii de servicii. KRUK a dezvoltat activități de colectare a creanțelor bancare, a creanțelor companiilor de asigurări și leasing, operatorilor de telefonie fixă și mobilă, cât și ale companiilor de distribuție a bunurilor de larg consum. Compania este, de asemenea, un jucător important pe piața achiziției de portofolii de creanțe, în special de la bănci.

Pentru mai multe detalii:
Daniela Dochia – Senior Specialist Comunicare & PR KRUK România S.R.L.
tel. +4031 413 20 00; mobil: 0758 066 790; e-mail: daniela.dochia@kruk.com.ro

 autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII