Vrei să rămâi însărcinată? Un studiu recent demonstrează că este mai sănătos să aștepți câteva luni după oprirea anticoncepționalelor!

Vrei sa rămai însarcinata? Un studiu recent demonstreaza ca este mai sanatos sa astepti cateva luni dupa oprirea anticoncepționalelor!

Vrei să rămâi însărcinată? Un studiu recent demonstrează că este mai sănătos să aștepți câteva luni după oprirea anticoncepționalelor!

Tocmai ai oprit pilula pentru că vrei să rămâi însărcinată? EI bine, mai astepta un pic.

Cercetătorii de la centrul medical universitar Radboud din Nijmegen, Olanda -  le sfătuiesc pe femeile care tocmai au încetat să ia pilula să aștepte trei luni înainte de a încerca să rămână însărcinate. Femeile care rămân însărcinate în decurs de trei luni de la întreruperea administrării pilulei au un risc ușor crescut de preeclampsie. Nașterea prematură este, de asemenea, mai frecventă in aceste situatii - iată ce trebuie sa stii.

Fii pregătită pentru o sarcină sănătoasă! Descoperă cât timp ar trebui să aștepți după oprirea anticoncepționalelor într-un nou studiu interesant.

Femeile care rămân însărcinate în decurs de trei luni de la întreruperea pilulei contraceptive au mai multe șanse de a face preeclampsie și naștere prematură. Acest lucru a reieșit din cercetările Universitatii Radboudumc Nijmegen - din Olanda.

De cativa ani existau deja unele studii care sugereazau că femeile care rămân însărcinate la scurt timp după întreruperea pilulei contraceptive pot avea un risc ușor crescut de preeclampsie și naștere prematură, dar aceste asociatii nu sunt clare și definitive.

Un studiu publicat în revista American Journal of Obstetrics and Gynecology a analizat datele a peste 1,2 milioane de femei care au născut între 1995 și 2009 și a descoperit că femeile care au rămas însărcinate în primele trei luni după oprirea pilulei contraceptive au avut un risc ușor crescut de preeclampsie și naștere prematură.   Acum insa exista inca un studiu care confirma acest lucru. 

Cercetătorii de la centrul medical universitar Radboud din Nijmegen le sfătuiesc femeilor care tocmai au încetat să ia pilula să aștepte trei luni înainte de a încerca să rămână însărcinate. Femeile care rămân însărcinate în decurs de trei luni de la întreruperea administrării pilulei au un risc ușor crescut de preeclampsie. Nașterea prematură este, de asemenea, mai frecventă.

Apariția acestor complicații depinde și de tipul de pilulă. Acest lucru este demonstrat de cercetarea centrului medical universitar Radboud în peste 7000 de sarcini.

Pilula contraceptivă este unul dintre cele mai frecvent utilizate medicamente în Europa. Pilula contine hormoni care te impiedica sa ramai insarcinata. Dacă vrei să rămâi însărcinată, nu mai iei pilula. Dar asta nu înseamnă că echilibrul hormonal al organismului a revenit imediat la normal. Cercetătorii de la centrul medical universitar Radboud au investigat dacă există o legătură între a rămâne însărcinată rapid după întreruperea administrării pilulei și apariția complicațiilor sarcinii.

Preeclampsie și naștere prematură

Cercetătorii au folosit date de la peste 7.000 de sarcini. 15% dintre femei au folosit pilula în cele trei luni dinaintea sarcinii. Preeclampsia și nașterea prematură au fost de peste o dată și jumătate mai frecvente la aceste femei decât la femeile care nu au folosit pilula în această perioadă.

Studiul mai arată că diferitele variante ale pilulei sunt asociate cu complicații. Preeclampsia a fost mai frecventă la utilizarea pilulelor de prima și a doua generație, în timp ce nașterile premature au fost mai frecvente la a treia generație. Pastila de generația a patra a fost prea putin folosita pentru a trage niste concluzii

Există patru generații de pilule contraceptive, fiecare cu propriile caracteristici și tehnologii de producție. Acestea sunt:

♦ Prima generație - conține doar hormonul estrogen și este cunoscută sub numele de pilula "monofazică". Această generație de pilule este asociată cu riscul crescut de efecte secundare precum creșterea în greutate și tensiune arterială crescută.

♦ A doua generație - conține estrogen și progestină și este cunoscută sub numele de pilula "biphasică". Aceste pilule au o doză mai mică de estrogen și sunt mai puțin asociate cu efectele secundare.

♦ A treia generație - conține progestină și estrogen și este cunoscută sub numele de pilula "triphasică". Aceste pilule au o doză și mai mică de estrogen și sunt asociate cu un risc mai scăzut de efecte secundare, cum ar fi creșterea în greutate și tensiunea arterială crescută.

♦ A patra generație - conține progestină și estrogen și este cunoscută sub numele de pilula "cu activitate continuă". Această generație de pilule are o doză și mai mică de estrogen și progestină și este concepută pentru a fi administrată în mod continuu, ceea ce reduce semnificativ sângerarea menstruală și riscul de efecte secundare asociate cu pauzele din timpul ciclului..

Cercetătorul principal Marleen van Gelder de la departamentul de dovezi în sănătate explică: „Diferitele generații de pastile conțin un tip diferit de progesteron. Acest lucru poate juca un rol în dezvoltarea complicațiilor. Cantitatea de estrogen variază, de asemenea, între diferitele variante ale pilulei. Acest lucru poate fi, de asemenea, important, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru aceasta.

Un nou studiu a atras atenția asupra riscurilor la care femeile se expun după ce încetează administrarea pilulei contraceptive și încearcă să rămână însărcinate. Rezultatele indică faptul că, deși complicațiile sunt rare, există un risc ușor crescut de preeclampsie și naștere prematură la femeile care rămân însărcinate în primele trei luni după oprirea pilulei. În acest context, medicii ginecologi recomandă femeilor să ia în considerare o altă formă de contracepție pentru o perioadă de timp după oprirea pilulei, dar recunosc că această opțiune poate avea și dezavantaje, cum ar fi rămânerea însărcinată mai devreme sau mai multe plângeri menstruale.

Despre studiu
Această cercetare este publicată în Jurnalul Internațional de Epidemiologie: Asociații de utilizare a contraceptivelor orale periconcepționale cu complicații ale sarcinii și rezultate adverse la naștere. A. Schreuder, I. Mokadem, NJL Smeets, MEA Spaanderman, N. Roeleveld, A. Lupattelli, MMHJ van Gelder. DOI: 10.1093/ije/dyad045.

Datele pentru acest studiu au fost colectate în Studiul PRIDE , cel mai mare studiu de cohortă de naștere a femeilor însărcinate și a copiilor lor din Olanda.

► CIteste in continuare In ce lună ar trebui să rămai insărcinată? AVANTAJE și DEZAVANTAJE de la lună la lună

11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni.

In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului. Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta.

Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII