12 Sfaturi pentru a rămane ÎNSĂRCINATĂ 🍀

12 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

12 Sfaturi pentru a rămane ÎNSĂRCINATĂ 🍀

Cauți sfaturi pentru a rămâne însărcinată? 🤰 Sfaturi garantate pentru a rămâne însărcinată nu cunoaște nimeni, însă unele te pot ajuta într-o oarecare măsură. În mod cert însă, în afara de dragostea care îi creează, copiii vin pe lume și cu un gram de noroc. 🍀

Avem insă 12 sfaturi care iti pot mări foarte mult șansa de a deveni MĂMICĂ.

- daca vrei sa ramai insarcinata, iata 11 sfaturi pentru a-ti atinge scopul:)
Sfaturi pentru a deveni insarcinata
Opreste contraceptia!
Cunoaste-ti ovulatia
E timpul sa iei acid folic
Ingrijeste-ti sanatatea!
Evita infectiile
Evita alcoolul si tigarile!
Fa sport moderat
Controleaza-ti greutatea
Evita medicatia
Informeaza-ti doctorul despre bolile genetice din familia ta !
Cumpara un test de sarcina!
Stresul dauneaza fertilitatii
 Grupuri de suport si intelegere 
Sfaturi importante care maresc sansele de conceptie a unui copil
 

Sfaturi pentru a deveni insarcinata

Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni. In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului. Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foarte mult sansa de a deveni mamica.

1.Opreste contraceptia!

Bine inteles, acest lucru pare mai mult decit subinteles insa nu este atit de clar pe cit pare. Daca folosesti prezervative (de orice fel) sau diafragma, atunci este de la sine inteles ce este de facut si cum se procedeaza. Daca insa ai folosit pastile anticonceptionale, atunci este  timpul sa te opresti la sfarsitul unui pachet pentru a evita singerari iregulate.

Daca inaintea folosirii pilulelor anticonceptionale - perioada dintre menstruatii era  iregulata, acum renuntind la ele, pot trece citeva luni pina cind perioda va deveni regulata. Daca in decurs de 6 luni, menstruatia nu se regularizeaza, este bine sa te adresezi unui  medic specialist pentru a investiga cauza. Unii medici sint de parere ca este bine sa astepti citeva luni de la oprirea folosirii pilulelor pina la conceptie.

Daca ai folosit injectiile Provera, la fiecare 3 luni, va fi nevoie de ceva timp pina  cind menstruatia sa reapara si eventual sa ramai insarcinata. Aceasta perioda poate fi intre 12-18 luni - asa ca planificati din timp.

2. Cunoaste-ti ovulatia

Ovulatia este esenta fertilitatii femeiesti. Deci, ea trebuie urmarita de un cuplu pentru a-si mari sansele de a concepe un copil. In mod normal, ovulatia are loc o data pe luna.

Mii de ovule, care exista din momentul nasterii femeii, sunt depozitate in ovare. Iata cum poti afla care sunt zilele ideale ale lunii - pentru a concepe un copil - si ce trebuie sa stii pentru a intra in posesia unui test de sarcina pozitiv.

3.  E timpul sa iei acid folic.

Studiile de specialitate demonstreaza ca suplimentele de acid folic ajuta la inlaturarea defectelor la nastere ca  spina bifida. Citeste neaparat: Spina Bifida sau ruptura de coloana
Doza necesara este de 400 micrograme pe zi, sau 5 miligrame pentru persoanele care au un copil care sufera de aceste malformatii sau are epilepsie.

Se incepe cu cel putin 3 luni inaintea conceperii unui copil sau cat de curand posibil dupa ce ai aflat ca esti gravida. Folosirea acidului folic poate fi oprita la 13 saptamani de sarcina. Citeste neaparat pe larg: Despre Acidul Folic.

Pentru femeile care au o dieta sanatoasa, nu este nevoie de un supliment de vitamine, dar daca nu te alimentezi corect, atunci ti se vor prescrie tablete multivitaminice. Asigura-te totusi ca aceste vitamine nu contin vitamina A in cantitate prea mare. Se stie ca aceasta vitamina,in cantitati mari este toxica pentru copil. Despre vitamine prenatale citeste pe larg, ca sa stii: Sarcina si suplimentele de vitamine prenatale

de citit: 15 alimente bogate in acid folic

4. Ingrijeste-ti sanatatea!

In cazul in care urmezii un tratament de lunga durata, acesta trebuie amanat sau oprit cu cel putin 3 luni inaintea conceptiei. Deci, daca suferi de o boala grava, cum ar fi: diabet, epilepsie, hipertensiune sau probleme tiroidiene, este necesar sa consulti un medic obstetrician daca planuiesti sa ai un copil.

Acesta va fi cel mai in masura sa-ti prescrie un alt tratament sau sa-l opreasca pe cel existent si in acelasi timp te va tine sub un control medical foarte atent pe tot timpul sarcinii.

5. Evita infectiile!

Listerioza este cauzata de o bacterie, care poate provoca avorturi, sarcina prelungita sau boli ale fatului, in cazul contaminarii pe timpul sarcinii. De exemplu, aceasta boala afecteaza aproape 30 de mii de nasteri in fiecare an in Marea Britanie. Cantitati mari de listeria (bacteria care provoaca aceasta boala) au fost gasite in unele alimente.

Din aceasta cauza trebuiesc evitate: laptele nepasteurizat, pateul din carne, peste sau legume, branza albastra sau cu mucegai, inghetata la cornet (de la masinile de inghetata), puiul semipreparat (si in general orice semipreparat), fast-foods, salatele preparate de-a gata. Citeste neaparat pe larg: Listeria si sarcina

Toxoplasmoza este o infectie cauzata de un parazit care, in mod normal, nu afecteaza oamenii. Aproape 10% din adulti pot fi infectati de toxoplasmoza,fara ca ei sa-si dea seama. Daca se intampla acest lucru in timpul sarcinii, aceasta poate cauza avorturi sau probleme congenitale ale fatului. Animalele de casa (pisica in special) sunt purtatoare de toxoplasmoza. Fructele proaspete, legumele, salata nespalate cu mare atentie sunt, de asemenea, potentiale surse de infectie. Citeste neaparat despre toxoplasmoza pe larg: Toxoplasmoza si sarcina

Iata cateva reguli de protectie: foloseste manusi atunci cand te ocupi de gradina si spala-te pe maini dupa aceea. Roaga pe altcineva sa curete si sa ingrijeasca pisica (in caz ca ai una), spala foarte bine fructele si legumele inainte de a le consuma.

Pojarul - Poate cauza probleme la inceputul sarcinii. Este de preferat sa eviti persoanele contaminate, desi este mai putin riscant daca ai avut deja aceasta boala in copilarie. Daca ai fost in contact cu persoane bolnave, poti face un test al sangelui pentru a-ti verifica imunitatea.

citeste pe larg: Prevenirea malformatiilor congenitale ale bebelusului: sfaturi importante

6. Evita alcoolul si tigarile!

Alcoolul in exces poate afecta fertilitatea ambilor parteneri. Mai mult de un pahar sau doua pe zi este asociat cu dificultati in conceptia unui copil. Daca esti gravida, excesul de alcool poate provoca probleme de dezvoltare, malformatii, handicap mintal sau sarcina prelungita. Mici cantitati de alcool (un pahar sau doua de vin pe saptamana) nu sunt  totusi daunatoare.

Fumatul este daunator in preconceptie si pe perioada sarcinii. Fumatoarele sunt mai expuse riscului de a avorta spontan sau de naste prematur, iar nou-nascutii vor avea o greutate mai mica la nastere. Chiar un mediu in care se fumeaza, dauneaza foarte mult si creste riscul mortii subite la copii. Citeste neaparat ca sa stii: Sarcina si fumatul

7. Fa sport moderat

Inainte de a ramane insarcinata, exercitiile fizice vor ajuta la pastratrea supletii muschilor si a intaririi lor, lucru atat de necesar pe timpul sarcinii. De asemenea te vor ajuta sa te relaxezi si sa mai pierzi din greutate, in caz ca ai nevoie de asa ceva.

Pe perioada sarcinii, exercitiile fizice se vor face cu multa grija si nu se va abuza de ele. Citeste cu atentie: Sportul in timpul sarcinii - ce e bine si ce nu

8. Controleaza-ti greutatea!

Trebuie sa incerci sa ajungi la o greutate corecta in functie cu inaltimea ta, inainte de a ramane insarcinata. Daca esti mai plinuta, va trebui sa dai cateva kilograme jos si sa reduci din calorii.

De asemenea, o greutate prea mica poate afecta negativ fertilitatea. Incearca sa adaugi cateva kg, printr-o dieta bogata in vitamine.

9. Evita medicatia!

Medicamentele toxice pentru copil sunt: medicamentele epileptice, preparatele cu vitamina A (chiar si cele folosite in tratamentul acneei), antibioticele pe baza de tetraciclina si medicamentele chimioterapeutice.

Este de preferat sa eviti orice medicament in primul trimestru de sarcina (pana la 10 saptamani de sarcina).
Citeste neaparat: Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii

10. Informeaza-ti doctorul despre bolile genetice!

Daca exista o boala  genetica in familia ta sau a sotului tau este bine sa va sfatuiti cu medicul vostru inainte de a concepe un copil. O investigatie clinica va stabili in ce fel aceasta va afecta sanatatea copilului si daca exista o cale de a preveni sau depista la o varsta frageda boala, pentru un tratament ulterior.

11. Cumpara un test de sarcina!

Dar nu te grabi! Este foarte adevarat ca testele de sarcina pot arata un rezultat pozitiv foarte curand,dar ai rabdare totusi si asteapta cel putin o saptamana de la data la care trebuia sa-ti fi venit ciclul. Atunci vei fi sigura de rezultatul testului si vei putea,in sfarsit sa te bucuri. Mult noroc si citeste cu atentie: Arta de a-ti urmari fertilitatea

12. Stresul dauneaza fertilitatii

La toate se  mai adauga si un factor greu de controlat atunci cand sarcina se lasa asteptata. Stresul.

Atunci cand va doriti foarte tare un copil, puteti fi stresati, ceea ce va dauna fertilitatii. Este de altfel dovedit stiintific ca stresul sau mai bine zis andrenalina (substanta de stres) influenteaza negativ calitatea spermatozoizilor precum si prinderea ovulului fecundat in peretele uterin. Pentru ca embrionul  sa poata fi asimilat de corpul femeii, acesta trebuie sa imbrace un strat chimic protector,care are menirea de a neutraliza reactia de respingere din partea corpului femeii. Crearea acestui strat este direct influentata de starea sufleteasca: n conditiile unei stari de stres intens corpul este mult prea solicitat,astfel incat el nu asimileaza ovulul fecundat, ajungandu-se in cele din urma la o menstruatie normala..

Chiar si psihicul barbatului, in conditii de stres, poate duce la esec in conceptia unui copil. Daca stresul este foarte puternic, glandele sexuale masculine reactioneaza prin boicot.

Dorinta arzatoare de a avea un copil determina crisparea tocmai in momentul cel mai inoportun; putin inainte de ejaculare spermatozoizii maturi se amesteca cu secretia din prostata. Aceasta duce la eliberarea unui numar foarte redus de spermatozoizi si deci, a sanse mai scazute de sarcina.

Din pacate nu exista o reteta care sa mai domoleasca dorinta fara margini si nerabdarea de a avea un copil,insa un sfat, cu siguranta va pot da: Relaxati-va si veti vedea ca totul va  fi bine. Cititi neaparat si: Stresul si infertilitatea

Interesant de citit Alegerea sexului copilului - mituri si legende.... si Alegerea sexului copilului, noi abordari

Pot ramane insarcinata ? 11 intrebari si raspunsuri esentiale

Arzi de nerabdare sa devii mamica? Esti deja pe drumul cel bun daca ai ajuns pe site-ul Desprecopii.com.

Ai probabil o multime de intrebari si nelamuriri despre procesul de a deveni mamica iar urmatoarele intrebari si raspunsuri iti vor clarifica cu siguranta o serie din ele citeste mai departe aici >

 Despre conceperea unui copil sanatos mai cititi

 Alimentatia in perioada preconceptiei
Arta de a-ti urmari fertilitatea 
11 Sfaturi pentru a Ramane Insarcinata
Ce analize de laborator ar trebui să faci înainte de a avea un copil?
Acidul Folic
Femeile fumatoare pun in pericol fertilitatea copiilor lor
Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus 


Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. 

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Astepand o Comoara (Asteptand un ingeras in viata noastra !

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2021
- Referinte: Britishn Medical Journal. 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 200:

  1. Ana
    Anatrimis la 24/9/2018

    Mamici eu nu pot ramane insarcinata de loc oare de ce imi doresc asa mult

    Raspunde la acest comentariu
  2. anca
    ancatrimis la 19/2/2017

    Buna ziua am am fost gravida acum un an si lam pierdut dupa ce lam pierdut am facut injectia si au zis medicii ca daca mai raman pot am incercat iara si mia venit mestruatia ce puteti sami ziceti

    Raspunde la acest comentariu
  3. Alexandra
    Alexandratrimis la 21/12/2016

    Buna ziua! Luna trecută Noiembrie mi-a venit pe 6,iar luna asta pe 12,imi venea regulat pana acum.. Mi-aș dori un Bebeluș ,si nu reușesc deloc!!! Ma puteți ajuta?! Mulțumesc

    Raspunde la acest comentariu
  4. fieraru larisa bianca
    fieraru larisa biancatrimis la 24/5/2016

    Buna ziua am 79 de kg si 1,55 .Am 19 ani.Sunt maritata adica stau cu prietenul meu de 3ani jumate. si vreau sa devin mamica dar foartee greu raman nush de ce.raspundetimi va rog.

    Raspunde la acest comentariu
  5. olesia
    olesiatrimis la 24/5/2016

    buna ma numesc olesia, doresc sa ramin insarcinata am 19 ani cum pot face sa devin mama sau ar fie nevoi de vrun tratamen??

    Raspunde la acest comentariu
  6. Duroi alisa
    Duroi alisatrimis la 24/5/2016

    Sun căsătorită de 5 ani și nu raman însărcinată vreau un răspuns va rog la revedere

    Raspunde la acest comentariu
  7. angheluta florentina
    angheluta florentinatrimis la 19/5/2016

    buna seara...imi doresc din tot sufletul sa am un bebe al meu...am 24 de ani si sotul meu are 28...pana anul acesta am zis ca sa nu ne grabim si sa ii asiguram un viitor dar cred ca a venit timpul sa avem si noi bebele nostru..am fost la ginecologie si mi sa spus ca am o infectie urinara si mi sa dat un tratament pr aceasta si zinat,metronidazol si acid folic pt cresterea sanselor de a avea bebe...sunt nerabdatoare sa vad daca acest tratament isi va face efectul...am auzit multa lume ca ramai mai repede gravida dupa antibiotice...doamne ajuta...as dori un sfat

    Raspunde la acest comentariu
  8. Blaga Adriana
    Blaga Adrianatrimis la 18/5/2016

    Bună ziua Dobre ion puteți lua medicamente pt creșterea cu un Nr de spermatozoizi el se numește Fer. Sau mai puteți merge la farmacie și ceretiii medicamente pt fertilitate cutia e două mil poate trei dar merită luați pt trei luniii sucessss și ca fii bine dacă nu at soția e problemă

    Raspunde la acest comentariu
  9. nagy alexandra diana
    nagy alexandra dianatrimis la 10/12/2015

    vreau un copil acuma asta ii visul meu e fiu mama de baiat ma poteti ajuta va rog frumos

    Raspunde la acest comentariu
  10. tina
    tinatrimis la 16/6/2015

    Ambii parteneri sa isi faca analizele, sa mearga la ginecolog pentru a-i monitoriza perioada (menstruatie, ovulatie, etc), posibil va recomanda tratament. Foarte important inainte de ovulatie sa nu se faca dragoste, doar cu 1-2 zile inainte, iar dupa contact partenera sa ramana cel putin 30 minute intinsa, relaxata cu perne sub fund. 3, 4 zile dupa contact sa faca doar dus, nu baie pentru a putea ramane spermatozoizii cat mai mult inauntru ca sa isi faca treaba.Sper ca v-am fost de ajutor.Va doresc sopr la treaba si multa sanatate si fericire!

    Raspunde la acest comentariu
  11. Mirela
    Mirelatrimis la 4/3/2015

    Imi doresc foarte mult un Baby am incercat dar nu sa intamplat nimic Ce pot Face datimi niste sfaturi

    Raspunde la acest comentariu
  12. criss
    crisstrimis la 25/2/2015

    Buna ziua ma numesc criss di am 25 ani de sase luni ma tot chinui sa raman insarcinata mestruatia mia venit. Cu noua zile mai devreme si ma tinut doar doua zile.ma inteapa in jos si urinez des inbalonata ast un ras va rog frumoa

    Raspunde la acest comentariu
  13. dobre ion
    dobre iontrimis la 17/2/2015

    ma numesc ion. ce tratament pot lua pentru cresterea numarului de speratozoizi? astept raspuns va multumesc anticipat

    Raspunde la acest comentariu
  14. Duroi alisa
    Duroi alisatrimis la 9/1/2015

    Sun căsătorită de 5 ani și nu raman însărcinată vreau un răspuns va rog la revedere

    Raspunde la acest comentariu
  15. fieraru larisa bianca
    fieraru larisa biancatrimis la 22/10/2014

    Buna ziua am 79 de kg si 1,55 .Am 19 ani.Sunt maritata adica stau cu prietenul meu de 3ani jumate. si vreau sa devin mamica dar foartee greu raman nush de ce.raspundetimi va rog.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII